Cum arată Volodimir Zelenski după 9 zile de război. Președintele ucrainean doarme 3 ore pe noapte VIDEO

Vineri, 04 Martie 2022, ora 12:12
15674 citiri
Cum arată Volodimir Zelenski după 9 zile de război. Președintele ucrainean doarme 3 ore pe noapte VIDEO
Volodimir Zelenski s-a apropiat de jurnaliștii prezenți FOTO captură video

Nebărbierit și purtând un tricou militar, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a găzduit joi prima sa conferință de presă de la începutul războiului.

Într-un briefing de presă, Zelenski, a cărui sfidare l-a transformat într-un simbol al rezistenței ucrainene la invazia rusă, a prezentat starea negocierilor cu Rusia, s-a arătat mândru de poporul său și a vorbit deschis despre teama de moarte.

„Avem un popor special, un popor extraordinar”, a spus Zelenski. El a ținut să precizeze că niciun înalt oficial nu a fugit din țară, iar la conferința de presă s-au prezentat mai mulți consilieri apropiați.

Zelenski a răspuns la întrebările jurnaliștilor prezenți trăgând un scaun aproape de ei, într-un gest firesc, de apropiere. Președintele ucrainean, vizibil extenuat, le-a mărturisit ziariștilor că doarme doar câte trei ore pe noapte.

“Muncesc și dorm. Atât”, a spus Zelenski. Întrebat și-a mai văzut familia, președintele ucrainean a zis că i-a întâlnit ultima oară în urmă cu trei zile.

Nu mai puțin de trei tentative de asasinare l-au vizat pe Volodimir Zelenski de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, scrie The Times.

Potrivit publicației, două grupuri au fost trimise în Ucraina cu sarcina de a-l ucide pe Zelenski - mercenarii din gruparea Wagner și forțele speciale ale președintelui cecen Ramzan Kadîrov. Tentativele de asasinat au fost dejucate și cu ajutorul informațiilor primite de la ofițerii FSB care se opun războiului.

Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Aleksei Danilov, a declarat că reprezentanţi ai FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei) au oferit informaţii despre cecenii trimişi în Ucraina, ceea ce a ajutat la eliminarea grupului, au relatat marţi mai multe media ucrainene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Vicecancelarul german Robert Habeck a făcut o vizită la Kiev, însoțit de o delegație economică din Republica Federală. Pe lângă sprijinul acordat de statul german Ucrainei, s-a vorbit și...
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
Fostul și posibil viitorul președinte american dă vina pe Ucraina pentru propriile eșecuri politice. În condițiile în care aliații republicani ai lui Trump din Congresul SUA blochează...
#razboi Ucraina, #Volodimir Zelenski, #presedinte Ucraina , #stiri Volodimir Zelenski