Cum se raportează rușii de rând la războiul din Ucraina: „Nimeni nu spune nimic. Toți privesc în gol”

Joi, 17 Martie 2022, ora 13:15
6346 citiri
Cum se raportează rușii de rând la războiul din Ucraina: „Nimeni nu spune nimic. Toți privesc în gol”
Rafturile din magazinele rusești sunt din ce în ce mai goale FOTO Pixabay

O bloggeriță din Rusia a descris atmosfera dintr-un supermarket în contextul creșterii zilnice a prețurilor de la raft pentru numeroase produse. Aceasta spune că rușii sunt indignați de creșterea prețurilor însă nimeni nu vorbește despre motive.

Alexandra Polivanova povestește într-o postare pe Facebook, preluată ulterior de The Russian Reader, că atunci când s-a dus la un magazin de cartier pentru a cumpăra mai multe produse pe care le cumpăra în mod obișnuit, a fost mirată să descopere că multe dintre acestea au dispărut de pe rafturi.

Mai departe, aceasta descrie că în fața sa, la casa de marcat, o tânără s-a certat cu vânzătorul pe motiv că prețul pe care l-a văzut inițial pe raftul magazinului pentru o sticlă de ketchup este mai mic față de cel care a apărut pe bon.

„Pe site scrie în continuare că sticla costă 146 de ruble”, adaugă prietena tinerei.

„Prețurile se schimbă în fiecare zi, doar nu credeți că mergem să le schimbăm în fiecare moment. Nu știți ce se întâmplă?”, strigă vânzătoarea.

„Nu noi setăm prețurile. Se schimbă singure în sistem. Nici nu ne trimit noile cifre pentru rafturi. Doar scanăm la casă prețul final”, adaugă un alt vânzător.

„De ce se schimbă atât de brusc prețurile”, întreabă din spate tânăra. Alexandra Polivanova descrie apoi că toți ceilalți clienți de la coadă, dar și vânzătorii păreau că nu înțeleg întrebarea, „chiar păreau revoltați”.

„Cum, nu știi?”, întreabă un cumpărător printre dinți și „toată lumea se uită din nou în altă parte, ori în gol, ori la banda cu produse de la casă”, adaugă bloggerița.

„Toată lumea ridică din sprâncene în liniște. Casiera îi explică tinerei cum poate face un retur astfel încât să-i ia bani cash și să calculeze restul corect, întrucât, pentru mulți oameni, cardurile bancare nu mai funcționează. Nimeni nu spune cu voce tare că președintele Putin a stârnit un război în Ucraina sau că 'NATO, americanii sau cine știe cine altcineva` sunt de vină. Nimeni nu discută de ce prețurile sunt mai mari sau de ce nu mai sunt produse la rafturi. Nimeni nu spune nimic și toată lumea privește în gol”, încheie rusoaica povestirea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NATO trebuie să demonstreze Ucrainei că este aliatul ei, afirmă Zelenski. „Putin trebuie readus pe pământ” VIDEO
NATO trebuie să demonstreze Ucrainei că este aliatul ei, afirmă Zelenski. „Putin trebuie readus pe pământ” VIDEO
NATO trebuie să demonstreze Ucrainei că este „aliatul” ei în războiul împotriva Rusiei, accelerând cât mai rapid posibil livrările sale de arme şi muniţii, a îndemnat vineri, 19...
NATO a ajuns la un acord asupra trimiterii de sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei VIDEO
NATO a ajuns la un acord asupra trimiterii de sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei VIDEO
Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg anunță vineri, 19 aprilie, că statele membre NATO au ajuns la un acord asupra trimiterii unor sisteme de apărare antiaeriană suplimentare - inclusiv...
#razboi Ucraina, #rubla ruseasca, #produse magazine, #rafturi goale , #Razboi Ucraina