"Curajul tăcut" al spionilor Americii. Joe Biden laudă CIA pentru că a avertizat lumea despre planurile lui Putin

Luni, 11 Iulie 2022, ora 23:01
2598 citiri
"Curajul tăcut" al spionilor Americii. Joe Biden laudă CIA pentru că a avertizat lumea despre planurile lui Putin
Agentia Centrala de Informatii (CIA) este principalul serviciu secret extern al SUA FOTO Wikipedia

Președintele american Joe Biden a mulțumit personalului de la sediul Agenției Centrale de Informații (CIA) pentru că a avertizat lumea despre planurile președintelui rus Vladimir Putin de a invada Ucraina și a salutat ceea ce el a numit „curajul tăcut” al spionilor Americii.

Cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a CIA, Biden a spus vineri, 8 iulie, că a avut legături cu agenția timp de 52 dintre acești ani, prima dată ca senator într-un comitet înființat în 1975 pentru a investiga experimentele de control al minții și alte abuzuri ale agenției.

Informațiile adunate de CIA au expus planurile lui Putin și au permis Washingtonului să avertizeze alte țări despre război, a explicat Biden.

„Datorită muncii incredibile a profesioniștilor noștri în domeniul informațiilor, am putut avertiza lumea despre ce plănuia Vladimir Putin în Ucraina”, a spus el. „Demascarea cărții de joc a lui Putin a făcut o gaură gigantică în falsitate și i-a discreditat minciunile despre ceea ce făceam în Ucraina”.

Înainte de invazia Rusiei din 24 februarie, în perioada când Rusia aduna peste 100.000 de militari la granița cu Ucraina, Putin a acuzat în mod repetat Statele Unite și alte puteri occidentale că au creat în mod deliberat un scenariu pentru a atrage Moscova în război.

Rusia numește acțiunile sale în Ucraina o „operațiune specială”.

Discursul lui Biden a fost în contrast puternic cu cel al fostului președinte Donald Trump, care a ținut primul său discurs în calitate de președinte la sediul CIA, unde a criticat presa și pe oponenții săi politici în fața „zidului stelelor” care comemora zeci de agenți CIA care au murit la datorie.

Biden a remarcat că două stele au fost adăugate pe zid în acest an. „Sănătatea dumneavoastră fizică și bunăstarea sunt extrem de importante pentru mine și pentru conducerea dumneavoastră aici la CIA”, a spus Biden, citat de Reuters, într-o posibilă referire la Sindromul Havana, o serie de incidente anormale de sănătate care au afectat aproximativ 200 de diplomați și membri ai serviciilor de informații americane din întreaga lume.

Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
#razboi Ucraina, #CIA, #Joe Biden, #Vladimir Putin , #Razboi Ucraina