Slăbiciunile armatei ruse, identificate de un fost director CIA: ”Se confruntă cu un scenariu mai rău decât în ​​timpul războiului sovietic din Afganistan”

Miercuri, 16 Martie 2022, ora 19:41
8292 citiri
Slăbiciunile armatei ruse, identificate de un fost director CIA: ”Se confruntă cu un scenariu mai rău decât în ​​timpul războiului sovietic din Afganistan”
David Petraeus a comandat forțele americane în timpul războaielor din Irak și Afganistan FOTO Hepta

Generalul american în retragere David Petraeus, fost director al CIA, a analizat într-un interviu pentru CNN invazia Rusiei în Ucraina. Acesta s-a declarat sceptic în legătură cu faptul că armata rusă ar putea prelua controlul asupra Kievului și a alor orașe mari.

”Există multe motive pentru progresul dezastruos al rușilor. În primul rând, se luptă cu o forță ucraineană foarte hotărâtă, destul de capabilă, formată din forțe speciale, forțe convenționale, forțe teritoriale și chiar cetățeni care sunt hotărâți să nu lase Rusia să-și atingă scopul. Ei luptă pentru supraviețuirea națională, patria și modul lor de viață și au un avantaj față de propriul teritoriu, cunoscând terenul și comunitățile”, a declarat Petraeus.

Generalul, care a comandat forțele americane în timpul războaielor din Irak și Afganistan, a spus că forțele ruse sunt ”surprinzător de neprofesioniste”. ”Știm de zeci de ani că sistemului sovietic, acum cel rus, i-a lipsit întotdeauna unul dintre atuurile-cheie ale forțelor armate americane și occidentale, care este un corp de subofițeri puternic, profesionist”, a adăugat acesta.

David Petraeus a enumerat problemele cu care se confruntă armata rusă în atingerea obiectivelor. Pentru că pământul nu este înghețat, așa cum se așteptau rușii, vehiculele se blochează în noroi. O altă problemă este că rușilor nu le pasă de echipamentul lor, care oricum este ”relativ neimpresionant”, a mai spus generalul.

”Ținând cont de investițiile presupuse făcute în ultimul deceniu, echipamentul rusesc nu este impresionant. Cu siguranță, rușii nu au echipament comparabil cu cel al Statelor Unite”, a adăugat Petraeus.

Strategia Rusiei în Ucraina este asemănătoare celei din conflictele anterioare în care a fost implicată țara. Acțiunile grupurilor aeriene nu au fost coordonate cu cele terestre, a mai subliniat acesta, punctând că, în trei săptămâni, rușii nu au putut elimina sistemul de comandă și control ucrainean.

”Va fi o luptă între tactica rușilor de a distruge orașe și capacitatea ucrainenilor de a supraviețui unei astfel de acțiuni”, a explicat el.

Potrivit generalului în rezervă, armatei ucrainene i-ar fi de folos în acest moment sistemul antitanc american Javelin. ”Sunt necesare și sisteme antitanc ale altor țări, precum și sisteme portabile de apărare aeriană”, a adăugat el, potrivit Libertatea.

În opinia lui Petraeus, există mai multe variante pentru încheierea războiului.

”Nu sunt sigur care dintre ele este cel mai probabil. În momentul de față, însă, se pare că acest lucru nu se va termina bine pentru Rusia și că se confruntă cu un scenariu mai rău decât în ​​timpul războiului sovietic din Afganistan din anii 1980”, a conchis generalul american.

Citește cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
Trei militari ruși înspăimântați, pe care comandanții lor i-au abandonat în tranșeele de lângă o centură forestieră, au înregistrat un videoclip. În momentul înregistrării,...
Ucraina a atacat din nou în Rusia. Instalațiile energetice din Smolensk sunt în flăcări, locuitorii sunt evacuați VIDEO
Ucraina a atacat din nou în Rusia. Instalațiile energetice din Smolensk sunt în flăcări, locuitorii sunt evacuați VIDEO
Un incendiu a izbucnit la instalațiile energetice din regiunea Smolensk din Rusia, după un atac cu dronă lansat de Ucraina. Mare parte din locuitorii din Lipetsk, localitate aflată în...
#razboi Ucraina, #slabiciuni armata rusa, #David Petraeus , #Razboi Ucraina