De ce Occidentul refuză să îi dea toate armele Ucrainei: Există două motive, iar primul este legat de Merkel

Marti, 18 Aprilie 2023, ora 01:28
14055 citiri
De ce Occidentul refuză să îi dea toate armele Ucrainei: Există două motive, iar primul este legat de Merkel
Ministrul Apărării al Ucrainei Oleksii Reznikov crede că vor pune capăt războiului cu Rusia FOTO: El Razon

Ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, face o analiză a războiului lui Putin declanșat pe 24 februarie 2022 și vorbește despre motivele pentru care Occidentul ezită să furnizeze toate armele necesare Kievului pentru a înfrunta Rusia, într-un interviu pentru o publicație din Spania.

Oficialul consideră că fostul cancelar german Angela Merkel a împiedicat aderarea țării sale la NATO în 2008, iar una dintre reticențele Vestului este legată de ea.

Reznikov a acordat un interviu ziarului spaniol La Razon, duminică 16 aprilie 2023, în care afirmă că ”nu vom lăsa acest război în seama nepoților noștri și-i vom pune noi capăt”. Avocat de profesie, fost viceprim-ministru, fost negociator șef al guvernului, el spune că încă nu este clar de ce președintele Zelenski l-a ales pentru această funcție de ministru al Apărării.

Căsătorit în 2020, tată a doi copii și bunic a doi nepoți, Reznikov visează la ziua în care poate lua un zbor direct de la Kiev la Barcelona pentru a servi paella cu soția sa.

Nici Putin nu a putut împiedica divulgarea discuției secrete: Directorul CIA a dat totul în vileag, vorbind o oră VIDEO

Întrebat de ce are nevoie cel mai mult Ucraina în prezent, ministrul a răspuns fără ezitare: ”Arme, arme și mai multe arme. Prioritatea este un sistem de apărare aeriană, care să ne închidă cerul. Mă refer la arme sofisticate și, de asemenea, mai ușoare. Acum avem MiG-29, care ne oferă o vizibilitate de 60 de kilometri și o capacitate de acțiune de 30 de kilometri.

Avioanele rusești Su-35 au peste 200 de kilometri rază de acțiune și au lovit la 150 de kilometri. O diferență mare. Avem nevoie de noi sisteme pentru a le sparge dominația aerului. Pot fi avioane F-16, Swedish Gripin sau altele. Sunt sigur că le vom obține, așa cum s-a întâmplat cu tancurile de luptă”.

Reznikov a explicat care sunt motivele pentru care Occidentul ezită să ofere toate armele necesare Ucrainei. ”Occidentul a trăit de mult în dogma de a nu provoca Rusia. A devenit o realitate tangibilă în 2008, în timpul summitului NATO de la București.

Planul ce îl poate lovi decisiv pe Putin: Eliberarea Crimeei fără violență de către Ucraina

Exista o posibilitate foarte reală ca Ucraina și Georgia să devină noi membri. Americanii erau de acord pentru aderare, la fel ca majoritatea europenilor. Cancelarul german, Angela Merkel, a fost cea care s-a opus și i-a convins pe restul.

Apoi a urmat invazia și ocuparea unor regiuni din Georgia. Apoi au urmat otrăvirile de la Salisbury, exploziile din Cehia și Bulgaria, ocuparea Crimeei în 2014, Lugansk și Donețk... Din nou, aceeași doctrină: nu provocați Rusia. A doua greșeală a fost să credeți că, dacă ar exista o ciocnire militară, o mică armată sovietică (a Ucrainei -n.a.) s-ar confrunta cu una mult mai mare și va fi învinsă. Ei bine, nu suntem o țară sovietică cu o armată sovietică”.

Chestionat asupra societății din Rusia, ministrul Apărării din Ucraina și dacă s-a așteptat la o reacție mai aprigă împotriva războiului, el a răspuns ferm: ”Adevărul este că nu. Ei trăiesc într-un regim de propagandă și de spălare constantă a creierului.

În orice caz, Federația Rusă așa cum o știm s-a terminat și vom vedea cum continuă parada suveranităților: Tatarstan, Bașkirstan, Cecenia, Daghestan, regiunea de est... Toți vor înceta să mai fie ruși”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ministrul de finanţe ucrainean, Serghei Marcenko, a anunțat că Ucraina a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de armament, în încercarea de a compensa deficitul de arme şi...
Armata ucraineană anunță că situația este „tensionată” pe frontul de est: ”Retorica nu apără cerul” FOTO
Armata ucraineană anunță că situația este „tensionată” pe frontul de est: ”Retorica nu apără cerul” FOTO
Armata ucraineană a recunoscut, duminică, că situaţia este „tensionată” pe frontul de est, unde armata rusă, în superioritate numerică, exercită în continuare o presiune tot mai mare...
#razboi Ucraina, #arme Ucraina, #arme ucraina occident, #Ucraina razboi, #Oleksii Reznikov, #ucraina rusia, #Ucraina ajutor occident , #Razboi Ucraina