Experții americani anunță strategia câștigătoare în războiul din Ucraina: Putin pierde, cu o mutare

Vineri, 06 Decembrie 2024, ora 00:34
8261 citiri
Experții americani anunță strategia câștigătoare în războiul din Ucraina: Putin pierde, cu o mutare
SUA pot găsi strategia câștigătoare în fața lui Putin FOTO: Hepta

Experții americani, care au ținut o reuniune la Universitatea Michigan între 2 și 3 decembrie 2024, găzduită de Centrul Weiser și Atlantic Council, au anunțat o strategie câștigătoare în războiul din Ucraina, care să pună capăt agresiunii Rusiei. Analiștii au făcut recomandările viitoarei administrații Trump, în care îndeamnă Washingtonul să folosească o tactică care presupune securitate și apartenența Ucrainei la NATO și UE, astfel că Putin ar pierde.

Rusia, susținută de China, Iran și Coreea de Nord, rămâne o amenințare la care Statele Unite și Europa trebuie să facă față prin forță și hotărâre. Dacă nu sunt controlate, acțiunile maligne ale Rusiei, inclusiv invazia sa pe scară largă a Ucrainei, vor afecta interesele politice, militare și economice ale SUA în Europa, Orientul Mijlociu și Asia, potrivit Atlantic Council.

Președintele Donald Trump are ocazia să desfășoare o campanie de presiune mai eficientă împotriva Rusiei și să caute încheierea războiului. Acest lucru va înfrânge Rusia și aliații săi și va reduce șansele de izbucnire a celui de-Al Treilea Război Mondial.

O strategie câștigătoare necesită securitate și eventuala apartenență la NATO și Uniunea Europeană pentru Ucraina. Ucraina și-a exprimat clar disponibilitatea de a se alătura negocierilor pentru a pune capăt războiului, în timp ce înalți oficiali ai guvernului rus au respins ofertele de negociere a unui acord pașnic.

Interesele SUA vor avansa dacă Ucraina rămâne liberă și suverană, iar Rusia eșuează în războiul său agresiv și este descurajată în viitor. Recomandările pentru următoarea administrație americană includ mai multe puncte.

O încetare timpurie a focului de-a lungul liniilor existente poate suspenda războiul de mare intensitate, dar trebuie să fie legată de prevederi pentru securitatea Ucrainei. O încetare a focului trebuie să fie impusă de trupele de pe teren. Membrii europeni ai NATO ar trebui să conducă acest efort, cu sprijinul SUA de rezervă.

Garanțiile de apărare vor fi o condiție prealabilă pentru încheierea durabilă a războiului. Aderarea eventuală la NATO este modalitatea optimă de a asigura suveranitatea și securitatea Ucrainei. Aderarea Ucrainei la NATO nu trebuie să fie negociată cu Rusia, ci ar trebui să fie stabilită între Statele Unite, aliații săi din NATO și Ucraina.

O apărare NATO a Ucrainei poate fi construită pe baza resurselor sale, a spiritului de luptă, a tehnologiei militare de ultimă oră și a armatei întărite. Această armată, deși cea mai puternică din Europa în afara Rusiei, va trebui totuși întărită cu sprijin extern.

Capacitățile tot mai mari ale armatelor europene pot oferi sprijinul suplimentar de care ucrainenii au nevoie pentru a descuraja un viitor război. Armele SUA vor fi esențiale în acest sens.

Ca și în cazul Germaniei de Vest, care a aderat la NATO în 1955, garanția de apărare a NATO s-ar aplica numai acelei părți a teritoriului ucrainean aflată sub controlul guvernului ucrainean. Statele Unite ar trebui să respingă cererea Rusiei de neutralitate forțată și dezarmare de facto pentru Ucraina.

Statele Unite și Europa nu ar trebui să recunoască pretențiile Rusiei asupra teritoriului ucrainean și să respingă orice modificare a granițelor prin forță - așa cum se face în Doctrina Stimson din 1932 (Manciuria), Declarația Welles din 1940 (țările baltice) și Declarația Pompeo din 2018. (Crimeea).

În calitate de membru NATO, Ucraina s-ar angaja să-și restabilească integritatea teritorială în cadrul granițelor sale recunoscute internațional prin mijloace pașnice și diplomatice. Înainte de aderarea sa, aliații ar lua măsuri suplimentare pentru integrarea Ucrainei în Alianță, în special oferind Ucrainei un loc permanent la Consiliul Atlanticului de Nord și unui general ucrainean un loc la Comitetul militar.

Europa trebuie să facă mai mult pentru securitatea Ucrainei și a ei. Statele Unite și Europa ar trebui să susțină activitățile și investițiile comune în industriile lor de apărare.

Statele Unite și aliații săi au nevoie de o nouă politică de izolare a Rusiei. Aceasta include, de asemenea, menținerea controlului asupra activelor suverane rusești imobilizate și restricții asupra tehnologiei și prudență în ridicarea sancțiunilor.

Nu ar trebui să se întoarcă la dependența de energia sau alte resurse rusești. Aliații ar trebui să fie pregătiți să intensifice presiunea economică și să determine Rusia să plătească prețul în cazul în care aceasta încalcă termenii de încetare a focului.

Acțiunile prezentate aici, care pot câștiga sprijinul public ucrainean necesar, vor aduce pacea în Europa, vor promova securitatea și prosperitatea Statelor Unite și a aliaților săi, vor oferi un control pentru potențialii agresori și vor restabili conducerea globală americană: o strategie învingătoare.

Greșeala lui Trump în privința lui Putin: Amăgirea președintelui american, o capcană întinsă
Greșeala lui Trump în privința lui Putin: Amăgirea președintelui american, o capcană întinsă
Revenirea lui Donald Trump la Casa Albă îi face optimiști pe oamenii de afaceri americani, iar mulți lideri cred că el va impulsiona oprirea războaielor existente în lume. Însă unii...
Mutarea năucitoare a lui Trump: Dacă Putin refuză propunerea, atunci Rusia ar pierde, cerând negocieri
Mutarea năucitoare a lui Trump: Dacă Putin refuză propunerea, atunci Rusia ar pierde, cerând negocieri
După aproape 3 ani de război sângeros al Moscovei în Ucraina, iată că vine un moment de cotitură, odată cu instalarea la Casa Albă a președintelui ales al Statelor Unite. Experții...
#razboi Ucraina, #plan pace Ucraina, #trump ucraina, #SUA Ucraina, #negocieri pace Rusia Ucraina, #Putin razboi , #Razboi Ucraina
  1. Care sunt minciunile pe care trebuie să le spui la un interviu dacă vrei să obții postul, potrivit unui expert în cariere
  2. Guvernul Ciolacu, pus la punct de opoziție, după ce a schimbat la 180 de grade strategia în privința Green Deal: „Propaganda politică nu ține de foame”
  3. România se îndepărtează de Green Deal, programul-fanion al Ursulei von der Leyen: "A condus la costuri sociale și economice foarte mari". Ce alternative energetice are România
  4. Zelenski îl contrează pe Trump, legat de acordul cu Putin: Acest lucru este imposibil în privința Rusiei
  5. Titanii tech se ceartă pe investiția de 500 de miliarde de dolari în AI anunțată de Trump
  6. Anunțul savanților ce poate schimba istoria: Ar fi descoperit adevăratul nume al lui Iisus Hristos VIDEO
  7. Noile ordine executive ale lui Trump pun în pericol sistemul de sănătate pentru milioane de americani
  8. O țară prietenă îi dă o lovitură năucitoare lui Putin: Rusia pierde o poziție strategică la mare
  9. Rusia a pierdut 180 de sisteme de artilerie în doar trei zile în războiul cu Ucraina
  10. Amenințările lui Trump la adresa lui Putin: Un eșec total dintr-un singur motiv