Experții militari britanici anunță punctul de turnură: Disperarea lui Putin, care se va întoarce împotriva Rusiei

Marti, 25 Iunie 2024, ora 01:43
6719 citiri
Experții militari britanici anunță punctul de turnură: Disperarea lui Putin, care se va întoarce împotriva Rusiei
Exerciții nucleare ale Rusiei în apropierea graniței cu Ucraina FOTO: Daily Mail

Experții militari britanici remarcă faptul că Vladimir Putin, după 28 de luni de război în țara vecină, nu are foarte multe motive de satisfacție, iar acum a ajuns într-o fază în care dă dovadă de disperare. Liderul de la Kremlin a ajuns la un ”nivel maxim” în privința Ucrainei, exerciții nucleare ale armatei sale, amenințări la adresa capitalelor occidentale și o neașteptată cerere de pace, toate acestea arătând o slăbiciune a sa, care s-ar putea întoarce împotriva Rusiei.

Vladimir Putin a intensificat retorica asupra războiului nuclear și a dublat amenințările la adresa Occidentului în ultimele luni - în același timp în care pierderile de trupe rusești au crescut vertiginos, potrivit Daily Mail.

Experții britanici, Jonathan Sweet, colonel de informații militare în retragere și analistul de politică externă, Mark Toth susțin că escaladarea furioasă a președintelui rus semnalează că este posibil să fi atins „nivelul maxim” în Ucraina. Experții discută ce ar trebui să facă Occidentul și Kievul pentru a exploata momentul de „slăbiciune” al lui Putin, pentru a întoarce definitiv valul din prima linie împotriva forțelor sale invadatoare.

Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO

Ea vine sub forma repetării desfășurării armelor nucleare tactice, a reînnoirii amenințărilor mass-media conduse de stat de a lovi capitalele occidentale cu arme nucleare, a relocării armelor nucleare în Belarus, a reamintirii Occidentului câte arme nucleare sunt în Kaliningrad și a amenințării că va lovi aerodromurile NATO, unde piloții ucraineni sunt pregătiți să piloteze F-16.

Acum există un al doilea semn de disperare a lui Putin. Vinerea trecută, președintele rus s-a oferit să oprească ostilitățile și să înceapă negocierile cu Ucraina pentru a pune capăt războiului. Condițiile lui? Kievul trebuie să-și retragă trupele din cele patru regiuni anexate de Moscova în 2022 (dar nu total ocupate) și să renunțe la planurile lor de a adera la NATO. Dar acest lucru nu se va întâmpla.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins sumar oferta lui Putin. Într-o declarație oficială, el a numit-o „absurdă”, în timp ce a adăugat: „Planurile Rusiei nu sunt pentru pace, ci pentru continuarea războiului, ocuparea Ucrainei, distrugerea poporului ucrainean și alte agresiuni în Europa”.

Descoperirea doctorilor din SUA ce dă totul peste cap: Un pahar pe zi dintr-o băutură își ține inima sănătoasă

După cum a spus Dzhokhar Dudayev, un politician cecen, om de stat și lider militar al mișcării cecene pentru independență din Rusia din anii 1990, „Rusia oferă întotdeauna negocieri atunci când se luptă, când planurile se prăbușesc, pentru a câștiga timp, a se regrupa, a corecta greșelile, găsiți un punct slab și apoi loviți din nou cu putere reînnoită”.

Asta descrie situația lui Putin. Armata rusă se luptă în estul Ucrainei și în Crimeea – și, ca atare, oferta de încetare a focului a lui Putin nu este făcută dintr-o poziție de forță; mai degrabă, slăbiciune și nici SUA, NATO și nici Ucraina nu o acceptă.

Discuția dură a lui Putin a fost probabil concepută pentru a influența un singur public: cetățenii ruși care locuiesc la Moscova și Sankt Petersburg. El a atins pragul maxim și înțelege că este doar o chestiune de timp până când președintele Joe Biden să cedeze presiunilor din partea statelor membre NATO și a lui Zelenski și să autorizeze atacurile ATACMS asupra forțelor ruse care se masează și reprezintă o amenințare pentru Ucraina de toată întinderea frontului.

O sursă anonimă dezvăluie mutarea secretă a lui Putin: ”Nu am văzut niciodată așa ceva”, pregătește totul în munți

În sfârșit, liderii occidentali își dau seama că Kremlinul țintesc în mod intenționat civilii ucraineni. Pentru a pune capăt, Kievul trebuie să primească undă verde de la NATO pentru a interzice și distruge sistemele de arme care trag cu rachete balistice, drone și artilerie în centrele populației ucrainene și infrastructura energetică critică – și să facă acest lucru indiferent de punctul de origine.

În schimb, Crimeea este acum și mai expusă. Loviturile profunde ucrainene cu rachetele de tip Storm Shadow din Regatul Unit, SCALP franceze și ATACMS din SUA distrug sistemele de apărare antiaeriană S-300/400 ale Rusiei - forjând coridoare aeriene pentru avioanele de luptă F-16 care sosesc în vară.

Apelul lui Putin la negocieri, așa cum a descris Dudayev, este un indicator că Rusia se apropie de un punct de rupere. Acum nu este momentul pentru negocieri. Mai degrabă, este timpul ca SUA și NATO să permită Ucrainei să alunge Rusia din Ucraina și să câștige acest război.

Cum a devenit Viktor Orban un pion în jocul lui Putin. Cele 10 propuneri ale premierului maghiar pentru pace în Ucraina
Cum a devenit Viktor Orban un pion în jocul lui Putin. Cele 10 propuneri ale premierului maghiar pentru pace în Ucraina
Într-un peisaj geopolitic plin de tensiuni și controverse, premierul ungar Viktor Orban s-a prezentat recent drept intermediar al păcii între Rusia și Ucraina. Cu toate acestea, din cauza...
Putin a fost umilit într-un punct strategic de Ucraina: Liderul de la Kremlin dă înapoi și se retrage
Putin a fost umilit într-un punct strategic de Ucraina: Liderul de la Kremlin dă înapoi și se retrage
După aproape 29 de luni de război în Ucraina, Rusia nu și-a atins obiectivele inițiale de cucerire a țării vecine și de instalare a unui guvern marionetă. Însă acum Vladimir Putin a fost...
#razboi Ucraina, #Putin amenintari, #ofensiva ucraina , #Razboi Ucraina
  1. Viața fostei deputate ucrainence împușcată în cap nu a putut fi salvată. Irina Farion era o apărătoare a limbii ucrainene
  2. Ziua Aviaţiei: Aeronave F-16 ale forţelor române şi F-18 din Finlanda survolează Capitala
  3. Accident în lanț în Hunedoara. Un bărbat a fost grav rănit după ce a intrat cu mașina pe contrasens
  4. Donațiile pentru campania electorală a lui Joe Biden. Finanțatorii așteaptă o decizie privind retragerea sa
  5. Sărbătoarea Sfântului Ilie, aducătorul de ploaie. Tradițiile pe care credincioșii le respectă astăzi
  6. ”Ursula von der Leyen este angajata noastră”. Ironiile premierului maghiar Viktor Orban la adresa liderilor europeni
  7. Volodmir Zelenski și Donald Trump au stabilit deja o întâlnire, după o convorbire telefonică, pe tema păcii în Ucraina
  8. Cum a devenit Viktor Orban un pion în jocul lui Putin. Cele 10 propuneri ale premierului maghiar pentru pace în Ucraina
  9. Principalele provocări cu care se va confrunta Ursula von der Leyen în viitorul mandat la cârma Comisiei Europene. „Va fi extrem de dificil”
  10. Familia Trump remodelează Partidul Republican după propria sa imagine. Nepotismul, ridicat la nivel de politică de stat