UPDATE Explozii în centrul Kievului: ”Maşinile ard şi ferestrele au fost sparte în case. Sunt morţi” VIDEO

Luni, 10 Octombrie 2022, ora 13:42
13384 citiri
UPDATE Explozii în centrul Kievului: ”Maşinile ard şi ferestrele au fost sparte în case. Sunt morţi” VIDEO
Rachete rusești lovesc Kievul FOTO Hepta

Mai multe explozii au zguduit luni dimineaţă zona centrală a capitalei ucrainene Kiev, anunţă The Guardian.

UPDATE 13.40

Preşedintele rus Vladimir Putin confirmă atacurile masive ruseşti asupra infrastructurii energetice a Ucrainei şi promite un răspuns dur în cazul unor atacuri ucrainene împotriva Rusiei.

UPDATE 12.50

Atacuri ruse la Liov, luni, au antrenat întreruperi ale furnizării de curent electric şi de apă caldă, anunţă primarul oraşului, Andrii Sadovii, relatează AFP.

”O parte a oraşului nu mai are curent acum”, iar ”din cauza întreruperilor curentului (...) nu mai este apă caldă, pentru moment”, a anunţat într-po postare pe Facebook Andrii Sadovii, în urma acestor atacuri.

Guvernatorul regiunii Liov, Maxim Koziţkii, a denunţat atacuri ”asupra infrastructurii energetice” a regiunii.

UPDATE 10.50

Oraşul Liov, situat în vestul Ucrainei, cruţat în mare parte în războiul rus, a fost bombardat luni, anunţă guvernatorul regional Maxim Koziţkii, relatează AFP.

”Atacuri asupra infrastructurilor energetice din regiunea Liov au fost înregistrate”, anunţă el într-o postare pe Telegram.

Koziţkii îndeamnă locuitorii, în această postare, ”să rămână la adăpost” şi avertizează că există ”ameninţarea unor atacuri noi”.

Știrea inițială

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a emis o declaraţie prin intermediul contului său oficial de Telegram imediat după ora locală 8.30, afirmând: „Mai multe explozii în districtul Shevchenkiv - în centrul capitalei”.

De asemenea, AP a relatat că au avut loc mai multe explozii, care au urmat sunetului produs de lansarea de rachete.

Conform Kiev Independent, au putut fi auzite cel puţin patru explozii, urmate de degajări mari de fum, în zona centrală a oraşului.

În oraş şi în zonele învecinate a fost declanşată alarma aeriană.

O rachetă rusească a aterizat pe o stradă a oraşului Kiev, lângă monumentul lui Hruşevski, potrivit unui consilier al ministrului de Interne.

Anton Gheraşcenko,, consilier al ministrului afacerilor interne, a făcut afirmaţia pe contul său de Telegram în această dimineaţă, alături de imagini care se presupune că sunt de la faţa locului.

Deputatul ucrainean Oleksii Goncearenko a adăugat că o rachetă a căzut „chiar în centrul oraşului”.

„Maşinile ard şi ferestrele au fost sparte în case. Sunt morţi”, a scris el pe Twitter în această dimineaţă.

AUR ar pregăti provocări anti-Ucraina. Dezvăluirile serviciilor de informații de la Kiev despre ”partidul românesc pro-rus”
AUR ar pregăti provocări anti-Ucraina. Dezvăluirile serviciilor de informații de la Kiev despre ”partidul românesc pro-rus”
Publicaţia ucraineană kyivpost.com relatează, citând surse din Direcţia Principală de Informaţii (HUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, că AUR, prezentat ca ”partid românesc...
O fostă republică sovietică se rupe de Rusia: Aliat al Occidentului în curtea din spate a lui Putin
O fostă republică sovietică se rupe de Rusia: Aliat al Occidentului în curtea din spate a lui Putin
În timp ce atenția internațională s-a concentrat asupra războaielor din Ucraina și Orientul Mijlociu, cu temeri privind un conflict între Iran și Israel, în Caucaz se desfășoară o...
#razboi Ucraina, #kiev, #rachete Rusia , #Razboi Ucraina