Florin Cîțu cere tăierea accesului firmelor rusești la fondurile europene și la finanțarea din taxele românilor: ”Nu trebuie să mai pierdem timpul”

Joi, 03 Martie 2022, ora 17:09
2056 citiri
Florin Cîțu cere tăierea accesului firmelor rusești la fondurile europene și la finanțarea din taxele românilor: ”Nu trebuie să mai pierdem timpul”
Liderul PNL propune un act normativ în acest sens FOTO Facebook / Florin Cîțu

Preşedintele Senatului, liderul PNL Florin Cîţu, a anunţat joi, 3 martie, că va solicita în coaliţia de guvernare susţinerea unui act normativ prin care să li se taie accesul firmelor ruseşti la fonduri europene şi la orice formă de finanţare din taxele românilor.

”Anul trecut am dat o ordonanţă de urgenţă prin care companiile din China au fost excluse de la contractele finanţate din fonduri europene. Voi cere in coalitie un act normativ care să taie accesul firmelor ruseşti la fonduri europene şi orice altă formă de finanţare din taxele românilor”, a scris Cîţu pe Facebook.

”Nu trebuie să mai pierdem timpul. Trebuie acţionat urgent!”, a mai precizat liderul PNL.

Recent, preşedintele PNL a afirmat că economia românească poate pierde de pe urma aplicării sancțiunilor aplicate Rusiei dacă nu se iau măsuri corespunzătoare și a subliniat că „nu este admisibil” ca țara noastră să nu le implementeze pentru că are o situaţie dificilă.

”Nu ne putem permite să fim singura ţară din Uniunea Europeană care spune că nu putea să implementeze sancţiuni pentru că are o situaţie dificilă”, a spus Cîțu.

#razboi Ucraina, #Florin Citu, #firme rusesti, #fonduri europene, #PNL , #stiri Florin Citu