Florin Cîțu cere o blocadă de 100% împotriva Rusiei: ”E un cost pe termen scurt pentru noi, dar problemă de siguranţă naţională în viitor”

Marti, 12 Aprilie 2022, ora 16:20
2767 citiri
Florin Cîțu cere o blocadă de 100% împotriva Rusiei: ”E un cost pe termen scurt pentru noi, dar problemă de siguranţă naţională în viitor”
Fostul lider al PNL cere sancțiuni economice totale împotriva Rusiei FOTO Facebook / Florin Cîțu

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a vorbit marți, 12 aprilie, despre sancțiunile impuse Rusiei în contextul războiului din Ucraina.

În opinia sa, singurul mod prin care liderii occidentali se pot asigura că Rusia nu va mai avea puterea să atace pe viitor altă țară este impunerea unor sancțiuni economice care să blocheze total țara.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Eu nu susţin acest proiect (n.red. - al USR privind un embargo comercial împotriva Rusiei), eu am spus foarte clar că sunt adeptul unor sancţiuni foarte dure chiar şi în discuţiile cu liderul minorităţilor republicane din Congresul american, vreau sancţiuni mai dure împotriva Rusiei, am propus de ceva timp închiderea oricăror tranzacţii comerciale cu Rusia. Pentru mine este clar că doar prin sancţiuni economice care blochează total Rusia putem să ne asigurăm că, pe viitor, Rusia nu va face acest lucru din nou. Eu văd acest lucru ca o problemă de siguranţă naţională. Este un cost pe termen scurt pentru noi, dar problemă de siguranţă naţională în viitor. Trebuie să ne asigurăm că Rusia nu va avea puterea, în viitor, să mai atace o altă ţară şi care poate să fie România. De aceea, sunt de acord cu o blocadă 100% împotriva Rusiei”, a afirmat Cîţu, în contextul unei întrebări pe această temă.

El a fost întrebat dacă susţine proiectul legislativ al USR privind un embargo pentru gaz rusesc, petrol, dar şi pentru materialul nuclear adus din Federaţia Rusă.

#razboi Ucraina, #Florin Citu, #sanctiuni Rusia, #embargo petrol , #stiri Florin Citu