Un general occidental dezvăluie cum poate fi oprit Putin: Mutarea pe care „știam să o facem, dar am uitat-o complet” VIDEO

Miercuri, 07 August 2024, ora 05:31
8829 citiri
Un general occidental dezvăluie cum poate fi oprit Putin: Mutarea pe care „știam să o facem, dar am uitat-o complet” VIDEO
Generalul francez Bertrand Toujouse știe cum poate fi oprit Putin FOTO: MNC

Mulți lideri din Vest avertizează în continuare că există pericolul unei escaladări a războiului Rusiei dincolo de Ucraina. Iar acum un general occidental, Bertrand Toujouse dezvăluie mutarea prin care Putin poate fi oprit. Ofițerul francez spune că Europa trebuie să-și îmbunătățească mobilitatea militară de-a lungul continentului, pe care ”știam să o facem, dar am uitat-o”.

Dacă Europa vrea să descurajeze o posibilă agresiune rusă, trebuie să facă o treabă mult mai bună de a muta tancuri, trupe și muniții pe tot continentul, a declarat generalul francez, potrivit Politico.

În timpul Războiului Rece, țările au fost obișnuite să mute echipamentele militare, o sarcină care era „foarte simplă” pe atunci, dar „a devenit treptat extrem de complexă”, a declarat generalul Bertrand Toujouse, responsabil cu comanda terestră nou creată a armatei franceze pentru Europa.

O investigație din Rusia dezvăluie: Posibilul succesor al lui Putin și ce ”ascunde” el pe o insulă din Atlantic

„Este absolut esențial să readucem mobilitatea militară în mințile europene și pentru asta trebuie să exersăm”, a adăugat el, vorbind din biroul său din Lille. Dacă Rusia atacă o țară NATO, soldații europeni și americani ar trebui să ajungă pe flancul estic al alianței cât mai repede posibil.

Dar obstacolele actuale în calea mișcării rapide includ procese administrative îndelungate și fragmentate pentru a transporta materiale de război peste granițe; infrastructură inadecvată – inclusiv poduri și tuneluri – pentru deplasarea vehiculelor blindate; și lipsa capacității de transport, cum ar fi vagoanele feroviare.

În iunie, Franța a anunțat că se va alătura unui acord deja semnat de Polonia, Germania și Țările de Jos pentru a crea un coridor de tranzit militar. În iulie, Grecia, Bulgaria și România au semnat o scrisoare de intenție pentru cooperarea transfrontalieră în domeniul mobilității militare.

Armata franceză și-a dat seama dureros cât de greu era să traverseze Europa în primăvara anului 2022, când a desfășurat un batalion în România ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia. "Am descoperit amploarea birocrației administrative. Există un război în Ucraina, dar oficialii vamali explică că nu ai tonajul potrivit pe osie și că tancurile tale nu au voie să traverseze Germania", și-a amintit Toujouse. „Este pur și simplu incredibil”.

O țară pune mâna pe 60% din lume: A acaparat 5.000.000.000 de oameni, câștigând 800 de miliarde de dolari

Armata franceză – care a petrecut ultimele decenii luptând în Afganistan și regiunea Sahel din Africa de Vest – nu a încărcat echipament militar în trenuri de aproximativ 20 de ani, a spus generalul francez.

Sunt dificultăți de mutare a trupelor NATO în Europa

Directorii de gară de la SNCF, compania națională de căi ferate franceză, erau și ei în întuneric. „Ne întoarcem la ceva ce știam să facem și am uitat complet”, a spus Toujouse.

Franța a desfășurat trupe în România ca parte a unui efort mai larg al NATO de a-și consolida apărarea estică și speră să folosească rotația obișnuită a trupelor și a echipamentelor pentru a reînvăța arta transportului militar.

Toujouse a recunoscut că îmbunătățirea mobilității militare nu va fi ușoară, deoarece regulile de transport și vamale sunt în mare parte o prerogativă națională. „Atacați sincer suveranitatea statului” atunci când abordați chestiuni „destul de sensibile”, cum ar fi cine poate tranzita o țară, taxele vamale și ce fel de arme pot fi la bord”, a spus el.

Criza militară îl lovește pe Putin: ”Suntem pe moarte, nu mai este nimeni care să ne înlocuiască” VIDEO

El vrea ca factorii de decizie să se concentreze mai întâi pe transportul feroviar. „Căile ferate sunt încă de departe cea mai practică” modalitate de a muta tancurile, a explicat el. „Aici trebuie să ne concentrăm”.

„Când o brigadă spaniolă sau portugheză va dori să tranziteze în Slovacia, există o mare probabilitate să treacă prin Franța”, a spus Toujouse. De asemenea, trupele americane practică în mod regulat mișcarea soldaților și a vehiculelor prin Europa și testează adesea porturile franceze.

Generalul-locotenent american în retragere Ben Hodges – un fost comandant al Armatei SUA în Europa – a declarat că anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia în 2014 a fost „un semnal de alarmă” cu privire la necesitatea de a îmbunătăți mobilitatea militară. De atunci, a adăugat el, „au fost îmbunătățiri, dar în principal recunoașterea că există o problemă”.

Șocul de la Kremlin, cu termen precis: Noul ordin al lui Putin dat soldaților ruși, care îi trimite la moarte sigură
Șocul de la Kremlin, cu termen precis: Noul ordin al lui Putin dat soldaților ruși, care îi trimite la moarte sigură
Într-o mișcare surpriză pe 6 august 2024, o forță ucraineană puternică a spart apărarea de-a lungul graniței Rusia-Ucraina adiacentă regiunii Kursk din Rusia. Acum vine șocul de la...
Putin vrea să se răzbune pe Occident: Rusia ar da o lovitură dureroasă Vestului, oprind un lucru vital
Putin vrea să se răzbune pe Occident: Rusia ar da o lovitură dureroasă Vestului, oprind un lucru vital
După începerea invaziei Rusiei din Ucraina din urmă cu peste 30 de luni, Statele Unite și aliații lor au impus sancțiuni contra Moscovei pentru a-i reduce capacitatea de luptă. Însă acum...
#razboi Ucraina, #trupe NATO Europa, #general francez, #Putin razboi, #NATO Rusia Ucraina, #NATO Rusia , #Razboi Ucraina
  1. SUA mulțumesc României pentru donarea sistemului Patriot Ucrainei. Mesajul lui Antony Blinken
  2. Continuă haosul în sistemul de pensii. Ce surpriză a avut un pensionar care, după recalculare, trebuia să primească 6.800 de lei
  3. SUA intenționează să îmbunătățească „poziția strategică” a Ucrainei în război înainte de încheierea mandatului lui Biden
  4. Avocată condamnată la 3 ani de închisoare pentru falsificare de sentințe. A făcut o clientă să creadă că a divorțat
  5. Un director general din Ministerul Agriculturii, pus sub acuzare pentru o afacere cu plase de pescuit
  6. Kievul şi Moscova au făcut un nou schimb de prizonieri. 49 de ucraineni, majoritatea femei, s-au întors acasă VIDEO/FOTO
  7. Fenomenul românilor care muncesc peste program. "Ăia tineri, de proști. Ăia bătrâni, că n-au chef de nevastă și copii"
  8. Obuzier al armatei spulberat de un tren. Martor: "Zgomotul a fost ca şi cum ar fi explodat o bombă" VIDEO/FOTO
  9. Momentul în care polițiștii pun la pământ mai mulți traficanți de droguri, după o urmărire ca-n filme. Transportau peste 4 kilograme de heroină VIDEO
  10. Doi piloți militari au murit în Bulgaria după ce avionul lor s-a prăbușit. Cu puțin timp înainte, președintele Bulgariei executase un zbor de pe același aerodrom VIDEO