Comandant rus vital în ierarhia din Ucraina, raportat drept mort. "Generalul-maior Andrei Kolesnikov a fost lichidat de un ucrainean"

Vineri, 11 Martie 2022, ora 17:01
15933 citiri
Comandant rus vital în ierarhia din Ucraina, raportat drept mort. "Generalul-maior Andrei Kolesnikov a fost lichidat de un ucrainean"
Generalul-maior Andrei Kolesnikov, pe care ucrainenii susțin că l-au lichidat FOTO Wikipedia

Un oficial guvernamental ucrainean a raportat în după-amiaza zilei de vineri, 11 martie, uciderea unui general-maior.

Andrei Kolesnikov ar fi fost ucis de un militar ucrainean, a declarat Anton Gerashchenko, consilier în cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Ucraina.

Gerashchenko nu a oferit informații suplimentare. „Vestea bună este că generalul-maior Andrei Kolesnikov, comandantul Armatei 29 a Districtului Militar de Est (VVO), a devenit astăzi al 200-lea”, a scris Anton Gerashchenko pe o rețea de socializare, făcând referire pe presupusele victime de rang înalt pe care ucrainenii le-ar fi făcut de la începutul războiului, potrivit presei ucrainene.

Potrivit unor informații făcute publice ulterior, Kolesnikov are o funcție și mai importantă decât cea prezentată de Gerashchenko.

"Ministerul Apărării din Ucraina susține că generalul-maior Andrei Kolesnikov a fost ucis. Rețineți, Kolesnikov este comandantul Armatei a 29-a Combinate, nu Districtul Militar de Est, așa cum susține acest tweet. Generalul-colonel Alexander Chayko este comandantul Districtului Militar de Est", a declarat Rob Lee, un analist militar specializat pe conflictele din estul Europei.

Pe 5 martie, militarii Forțelor Armate ale Ucrainei l-au eliminat pe un alt important lider al armatei de ocupație a lui Putin, generalul Alexei Khasanov. Aceasta a fost comandant de regiment și a participat inclusiv la operațiunile rusești în Siria. Moartea lui Khasanov a fost prezentată pe site-ul orașului natal din Rusia drept un accident suferit în timpul unei „călătorii de afaceri”.

#razboi Ucraina, #Andrei Kolesnikov, #general rus ucis ucraina , #Razboi Ucraina