"Cedru" versus "Alun". Noi informații despre racheta intercontinentală lansată de Rusia. Cu ce viteză incredibilă a lovit Ucraina VIDEO

Vineri, 22 Noiembrie 2024, ora 14:32
5505 citiri
"Cedru" versus "Alun". Noi informații despre racheta intercontinentală lansată de Rusia. Cu ce viteză incredibilă a lovit Ucraina VIDEO
Lansarea unei rachete balistice intercontinentale rusești FOTO captură video Ministerul rus al Apărării

Serviciul de informații militare ucrainean GUR sugerează că racheta balistică folosită joi de Rusia în atacul de la Dnipro ar fi putut fi intercontinentală și ar fi probabil o rachetă Kedr („Cedru”). Putin a zis că arma se numește „Oreșnik”, adică alun.

În 2021, agenția oficială de presă rusă TASS declara că acesta este un nou tip de rachetă balistică intercontinentală. Rusia plănuia să înceapă dezvoltarea acesteia în 2023-2024 pentru a înlocui racheta balistică intercontinentală Iars.

Racheta a avut nevoie de 15 minute pentru a ajunge la Dnipro după ce a fost lansată din regiunea Astrahan, potrivit GUR.

Agenția de spionaj mai spune că racheta avea șase focoase echipate fiecare cu șase submuniții.

La apropierea țintei, racheta se deplasa cu viteza de Mach 11, sau 13.583 km/h (8.440 mph).

Tot spionii ucraineni au zis că racheta „Cedru” a fost testată în octombrie 2023 și iunie 2024 în poligonul Kapustin Iar din Astrahan, de acolo de unde a fost lansată. Este pentru prima dată când apar public asemenea informații.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că în timpul atacului de joi dimineață, 21 noiembrie, asupra orașului Dnipro, rușii au folosit o rachetă balistică cu rază medie de acțiune Oreșnik.

Anunțul a fost făcut într-o declarație publicată pe canalul de Telegram al Kremlinului.

„Testele au fost reușite și obiectivul lansării a fost îndeplinit”, a spus Putin, subliniind că racheta a lovit o instalație industrială de apărare din orașul Dnipro, Ucraina.

Președintele rus a declarat că Rusia a efectuat testele ca răspuns la atacurile forțelor armate ucrainene asupra unor ținte din regiunile Briansk și Kursk la 19 și 21 noiembrie, folosind rachete ATACMS americane și Storm Shadow (SCALP) franco-engleze. El a declarat că au existat morți și răniți în atacul Ucrainei asupra unui post de comandă din regiunea Kursk, în timp ce nimeni nu a fost rănit în atacul din regiunea Briansk.

Ucraina a acuzat Rusia, joi, că a tras o salvă de rachete împotriva acestui oraș, folosind o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) fără focos nuclear, în ceea ce ar constitui o premieră în acest război.

Soluția găsită de un laureat al premiului Nobel pentru Economie pentru a pune capăt războiului din Ucraina
Soluția găsită de un laureat al premiului Nobel pentru Economie pentru a pune capăt războiului din Ucraina
Donald Trump, președintele ales, ar putea scoate rapid Rusia din Ucraina, crede Simon Johnson, câștigător al Premiului Nobel pentru Economie în 2024, care a spus că o astfel de acțiune ar...
Elena Lasconi, mesaj pentru tinerii speriați că vor fi înrolați dacă iese președinte. "Nu voi accepta să curgă o picătură de sânge românesc pe teritoriul Ucrainei"
Elena Lasconi, mesaj pentru tinerii speriați că vor fi înrolați dacă iese președinte. "Nu voi accepta să curgă o picătură de sânge românesc pe teritoriul Ucrainei"
Elena Lasconi, lidera USR și candidatul formaţiunii în turul doi al prezidenţialelor, a subliniat miercuri seară, 4 decembrie, că nu va accepta "să curgă o picătură de sânge românesc pe...
#razboi Ucraina, #racheta balistica intercontinentala, #racheta Rusia, #atac dnipro , #Razboi Ucraina
  1. Tragedia lui Merkel dezvăluită. Eșecul său neștiut în fața lui Putin iese la suprafață
  2. Soluția găsită de un laureat al premiului Nobel pentru Economie pentru a pune capăt războiului din Ucraina
  3. Cât ar trebui să fie salariu mediu în România pentru ca o familie cu copii să ducă un trai decent
  4. Un alt pericol al lui Putin panichează o mare putere vestică: Rusia ne-ar ”afecta milioane de oameni”
  5. S-a descoperit o cauză neașteptată a afecțiunilor creierului: Substanța a îmbolnăvit 150 de milioane de oameni
  6. Olanda pune frână migrației. Plan radical pentru limitarea populației sub 20 de milioane
  7. De la rivali la parteneri. Cum încearcă Zuckerberg să influențeze viitoarea politică tehnologică a SUA
  8. Motivul pentru care sunt atrași tinerii americani de creștinismul ortodox „masculin”
  9. Explozia crimelor comise de minori în Suedia. Bandele de droguri recrutează tineri pe rețelele de socializare
  10. Criză politică în Franța: Guvernul Barnier a căzut în urma unei moțiuni de cenzură. Posibili succesori