Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Putin a susținut în discuția cu șeful ONU că încă mai așteaptă un rezultat pozitiv al negocierilor cu Ucraina

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 00:03
2371 citiri
Putin a susținut în discuția cu șeful ONU că încă mai așteaptă un rezultat pozitiv al negocierilor cu Ucraina
Antonio Guterres şi-a reiterat apelul la o colaborare între ONU şi Moscova pentru a crea coridoare umanitare FOTO captură YouTube

Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a spus marţi şefului ONU, Antonio Guterres, că mai crede într-un rezultat pozitiv al negocierilor cu Ucraina, în pofida continuării luptelor dintre cele două ţări, notează AFP.

”Cu toate acestea, negocierile continuă (...) Sper că vom ajunge la un rezultat pozitiv”, a declarat el în cursul întâlnirii de la Kremlin cu Guterres.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Liderul de la Kremlin a afirmat că negocierile dintre Moscova şi Kiev de la Istanbul de la sfârşitul lunii martie au permis ”un progres serios, deoarece colegii noştri ucraineni nu au legat cerinţele de securitate, ale securităţii internaţionale a Ucrainei, de o anumită înţelegere a graniţelor recunoscute internaţional ale Ucrainei”.

În cursul acestor negocieri, Kievul a propus un acord internaţional prin care să se stabilească ţări garante ale securităţii sale.

În schimb, Ucraina ar accepta un statut ”non-nuclear” şi neutru, ar renunţa la aderarea la NATO, ar autoriza baze militare străine pe teritoriul său şi ar exclude pentru o vreme de la negocieri chestiunile legate de Crimeea anexată şi teritoriile separatiste din Donbas.

După aceste negocieri, Moscova şi-a retras trupele în nordul Ucrainei.

Negocierile au fost însă încetinite mult de descoperirea a numeroase cadavre în zonele ucrainene ocupate de armata rusă înainte de retragerea acesteia, în special în oraşul Bucea de lângă Kiev. Ucraina acuză Moscova că a ucis civili, ceea ce Kremlinul neagă ferm.

Putin a mai susţinut marţi că armata rusă nu are ”nicio legătură” cu ”provocarea” de la Bucea.

În cursul întâlnirii cu liderul rus, Antonio Guterres şi-a reiterat apelul la o colaborare între ONU şi Moscova pentru a crea coridoare umanitare şi a veni în ajutorul civililor din Ucraina.

Într-un comunicat, ONU a spus că Vladimir Putin a acceptat ”în principiu” implicarea Naţiunilor Unite şi a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii în evacuarea aflaţi în complexul industrial Azovstal, în portul ucrainean asediat Mariupol.

Potrivit acestei surse, discuţiile vor continua între Oficiul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare al ONU şi Ministerul rus al Apărării.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Expert chinez: Înfrângerea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei este inevitabilă
Expert chinez: Înfrângerea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei este inevitabilă
Războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei a fost catastrofal pentru ambele țări. Deoarece niciuna dintre părți nu are un avantaj clar, iar pozițiile lor politice sunt complet în dezacord,...
Ucrainenii ”mușcă din pământ” pentru a nu ceda o localitate promisa de armata rusă lui Putin, ca trofeu de 9 Mai - Ziua Victoriei
Ucrainenii ”mușcă din pământ” pentru a nu ceda o localitate promisa de armata rusă lui Putin, ca trofeu de 9 Mai - Ziua Victoriei
Armata rusă concentrează o forță de atac la vest de Bakhmut, încercând să pătrundă în localitatea Chasov Yar. Conducerea militară a Federației Ruse vrea să prezinte ocupația...
#razboi Ucraina, #negocieri de pace, #Vladimir Putin, #Antonio Guterres, #ONU , #Razboi Ucraina