Dovada jafurilor și violurilor comise de ruși. Discuții halucinante cu soțiile lor, interceptate de Serviciul de Securitate al Ucrainei

Miercuri, 30 Martie 2022, ora 18:32
11726 citiri
Dovada jafurilor și violurilor comise de ruși. Discuții halucinante cu soțiile lor, interceptate de Serviciul de Securitate al Ucrainei
Militari ruși în Ucraina FOTO Hepta

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a făcut publice miercuri noi interceptări ale unor convorbiri telefonice purtate de soldații ruși din care reiese că aceștia comit nu doar crime, ci și jafuri și violuri.

”Ocupanţii au devenit într-atât de insolenţi, încât jefuirea caselor ucrainenilor este pentru ei ca mersul la supermarket”, notează SBU referitor la conţinutul unei discuţii telefonice dintre un militar rus şi soţia sa.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Rusul se laudă soţiei că ”i-a făcut rost de ceva cosmetice, tricouri şi adidaşi New Balance”, ca ”amintire din Ucraina”.

”Păi, care rus nu fură!”, îi răspunde nevasta sa parcă pentru a-i risipi orice îndoieli de ordin moral.

Bărbatul îi spune că a dat peste casa unei familii care se pare că se ocupă de sport pentru că a găsit tot felul de suplimente alimentare scumpe, tricouri de fotbal şi hochei.

”Lucrurile sunt de foarte bună calitate. Mi-a picat faţa când am intrat în apartament!”, mai spune el, adăugând că unii dintre camarazii săi au adunat valize întregi de bunuri cu care vor veni acasă.

”Vezi, cum trăiau ei! Şi noi cum o ducem?! De aceea şi luptă cu atâta înverşunare”, îi răspunde soţia, ceea ce relevă, potrivit jurnaliştilor ucraineni, că unii dintre ruşi cunosc de fapt adevărul despre ceea ce se întâmplă în realitate în Ucraina, nu doar ceea ce le prezintă propaganda de stat.

În finalul discuţiei, soţia îi spune că ar fi bine dacă ”ar face rost de un laptop şi de un costum sport”.

Într-o altă discuţie telefonică, postată de SBU pe canalul Telegram, un alt militar rus îşi distrează soţia la telefon povestindu-i cum ”trei tanchişti (ruşi) au violat o fată de 16 ani”, relevă Ukrinform. După cum rezultă din conversaţie, soţia pare ”chiar amuzată de aşa păţanie”.

Marți, SBU a dat publicităţii interceptările unor discuţii telefonice în care comandanţi ruşi dădeau ordine directe privind distrugerea unor localităţi ucrainene, unde nu se aflau niciun fel de obiective militare.

La începutul lunii martie, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, denunţase, fără să aducă probe, că soldaţii ruşi comit violuri în Ucraina, pe lângă alte abuzuri.

La începutul invaziei în Ucraina, soldaţii ruşi le luau cu forţa ucrainenilor telefoanele mobile, după ce operatorii de telefonie mobilă din Ucraina dezactivaseră capacitatea forţelor ruse de a-şi folosi canalele de comunicare în roaming.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA și Ucraina lucrează la un acord de securitate bilateral. Mesaj puternic pentru Putin
SUA și Ucraina lucrează la un acord de securitate bilateral. Mesaj puternic pentru Putin
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că țara sa și Statele Unite ale Americii au "început să lucreze la un acord de securitate" bilateral, relatează AFP. "Echipele noastre...
Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Ocuparea de către Rusia a satului Novomihailovka, în estul Ucrainei, ar putea să pună în pericol oraşul-cheie Vuhledar, informează marţi, 23 aprilie, Ministerul Apărării britanic în baza...
#razboi Ucraina, #interceptari, #abuzuri, #jafuri, #violuri, #SBU , #Razboi Ucraina