Războiul din Ucraina, ziua 60. Biden denunță din nou un genocid armean / Ocupanții pun în circulație rubla / Două copile ucise de proiectile la Donețk LIVE TEXT

Duminica, 24 Aprilie 2022, ora 09:11
16284 citiri
Războiul din Ucraina, ziua 60. Biden denunță din nou un genocid armean / Ocupanții pun în circulație rubla / Două copile ucise de proiectile la Donețk LIVE TEXT
Fabrică din Odesa bombardată de armata rusă FOTO Hepta

Tentativa de invadare a Ucrainei de către Rusia continuă și duminică, 24 aprilie, prima zi în care creștinii celebrează Învierea Domnului, cea mai importantă sărbătoare din calendarul ortodox.

Bombardamentele puternice au continuat pe frontul de est în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar trupele ruse nu au reușit să avanseze în niciunul dintre punctele vizate.

UPDATE 19.10 Preşedintele american Joe Biden a denunțat duminică, 24 aprilie, pentru a doua oară, un ”genocid” armean în Ucraina, evocând astfel "una dintre cele mai mari atrocităţi în masă din secolul XX"

UPDATE 18.25 Rușii din Herson ar fi prins steaguri ucrainene de tancurile armatei și au tras în civili.

UPDATE 17.35 Rusia raportează că a deportat forțat peste 950.000 de ucraineni de la începutul invaziei.

UPDATE 17.05 Rușii își fac propria rețea de telefonie în teritoriile ucrainene recent ocupate și pun în circulație rubla.

UPDATE 15.50 Volodimir Zelenski a discutat cu președintele Turciei despre situația din Mariupol.

UPDATE 13.20 Rusia bombardează ”continuu” Mariupolul de Paşte. Mesajul soldaților ucraineni care rezistă în oțelăria Azovstal.

UPDATE 12.30 Două fete, în vârstă de 5 şi 14 ani, ucise în prima zi de Paști de bombardamentele ruse din Doneţk.

UPDATE 9.30 Raportul comandamentului general al forțelor armate ucrainene emis în dimineața zilei de duminică, 24 aprilie:

- Ocupanții continuă ofensiva în est, încercând să stabilească controlul deplin asupra regiunilor Donețk și Lugansk, precum și să asigure o rută terestră între Donbass și Crimeea. Rușii se regrupează și mobilizează noi unități de rachete și artilerie pentru a sprijini operațiunile ofensive. În același timp, continuă să lanseze lovituri cu rachete și bombe asupra infrastructurii militare și civile.

- În direcția Slobozhanski, ocupanții și-au mărit numărul trupelor, transferând unități suplimentare în regiunea Belgorod. La 60 de kilometri de granița cu Ucraina, au dislocat lansatoare Iskander-M. Rușii continuă să blocheze parțial Harkovul, să efectueze recunoașteri aeriene cu drone și să tragă asupra pozițiilor Forțelor Armate și a infrastructurii critice.

- În direcțiile Donețk și Tavriya, ocupanții au tras în pozițiile ucrainene cu mortiere, artilerie și grenade propulsate de rachete de-a lungul întregii linii de contact. Rușii au intensificat ofensiva și asaltul asupra zonelor Severodonețk, Kurakhiv și Popasnyansk. Luptele continuă în zonele Zarichny, Rubijne și Popasna. În direcția Severodonețk, ocupanții au construit treceri cu pontoane peste râul Krasna, iar în direcția Avdiivka, cresc sistemul de apărare aeriană.

- La Mariupol, rușii continuă să tragă și să blocheze unitățile ucrainene din zona Azovstal. Ocupanții efectuează atacuri aeriene acolo, inclusiv prin intermediul avioanelor cu rază lungă de acțiune. Pentru a stabili logistica trupelor, folosesc calea ferată.

- Pe direcția Sud Buz, ocupanții continuă să-și mențină pozițiile, în unele zone încercând să îmbunătățească situația tactică, bombardând pozițiile Forțelor Armate și infrastructura civilă a așezărilor.

UPDATE 9.20 Zelenski anunță vizita de Paște la Kiev a șefului diplomației americane Antony Blinken. ”Avem aşteptări mari”.

UPDATE 9.01 Opt persoane ucise la Odesa, într-un atac al ruşilor, între acestea fiind şi o fetiţă de 3 luni.

UPDATE 8.15 Ucraina folosește Internetul pentru a antrena recruții de la distanță.

Ce se ascunde în spatele arestării adjunctului ministrului rus al Apărării: Lupta pentru resurse și influență în elita Rusiei
Ce se ascunde în spatele arestării adjunctului ministrului rus al Apărării: Lupta pentru resurse și influență în elita Rusiei
Arestarea ministrului adjunct al apărării, Timur Ivanov, reflectă lupta pentru resurse și influență în cadrul elitei ruse, pe măsură ce începe noul mandat prezidențial al lui Putin,...
Ucrainenii fac victime în teritoriile aflate sub controlul rușilor. Ocupația rusă anunță că patru persoane au fost ucise
Ucrainenii fac victime în teritoriile aflate sub controlul rușilor. Ocupația rusă anunță că patru persoane au fost ucise
Patru persoane au fost ucise joi, 25 aprilie, în urma unor atacuri ucrainene în teritoriile aflate sub controlul Moscovei, anunţă reprezentanţi ai ocupaţiei ruse, relatează AFP. "Drone...
#razboi Ucraina, #bombardamente Rusia, #atac pasti ucraina, #morti odesa , #invazie ucraina