Strategia Rusiei privind războiul pe timpul iernii. Șeful NATO anticipează când va veni momentul marii ofensive

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 15:41
4405 citiri
Strategia Rusiei privind războiul pe timpul iernii. Șeful NATO anticipează când va veni momentul marii ofensive
Secretarul general NATO Jens Stoltenberg anunţă că ”nu mai există informaţii” despre presupuse atacuri cu drone ucrainene FOTO Facebook / NATO

Rusia caută să ”îngheţe” luptele în Ucraina pe timpul iernii, cu scopul de a-şi consolida forţele în vederea unui nou asalt în primăvară, declară miercuri secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, citat de AFP.

”Ceea ce vedem acum este că Rusia încearcă să impună un fel de îngheţare a acestui război, cel puţin o perioadă scurtă de timp, pentru ca să se poată regrupa, repara, recupera şi apoi să încerce să lanseze o ofensivă mai mare în primăvară”, declară Jens Stoltenberg la un eveniment public organizat de cotidianul britanic Financial Times (FT).

El anunţă că statele membre NATO îşi vor continua furniturile ”fără precedent” de armament şi susţinerea Ucrainei, în pofida unor îngrijorări cu privire la o eventuală epuizare a stocurilor occidentale.

”Este la fel de important să adăugăm noi sisteme ca a ne asigura că sistemele sau armamentul pe care le-am livrat deja sunt efectiv operaţionale sau funcţionează în mod eficient”, subliniază Stoltenberg.

MUNIŢIE, PIESE DE SCHIMB ŞI MENTENANAŢĂ

”Asta înseamnă că ei (ucrainenii) au nevoie de o cantitate importantă de piese de schimb şi de mentenanţă”, precizează secretarul general al NATO.

Linia frontului în Ucraina s-a stabilizat după ce forţele Kievului au obţinut o victorie răsunătoare prin eliberarea oraşului Herson şi a zonelor dimprejur, pe malul de vest al fluviului Nipru, luna trecută.

Cele mai violente confruntări armate se concentrează în prezent în jurul oraşului Bahmut, în estul Ucrainei, pe care forţele ruse încearcă să-l cucerească de luni de zile.

Statele Unite se aşteaptă ca luptele să continue într-un ”ritm redus” în lunile următoare, în timp ce cele două părţi beligerante încearcă să-şi reconstituie forţele.

Jens Stoltenberg anunţă că ”nu mai există informaţii” despre presupuse atacuri cu drone ucrainene vizând baze aeriene în Rusia, după ce americanii au avertizat că ”nu permit şi nici nu încurajează” asemenea atacuri ale Kievului.

Secretarul general al NATO estimează în prezent că ”nu se reunesc” condiţiile în vederea unei soluţionări paşnice a Războiului din Ucraina, ”pentru că Rusia nu a dat niciun semn de angajament în negocieri care să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine este șeful când vine vorba de apărare: NATO sau UE? ”Unele țări s-ar putea să se simtă foarte mult sub presiune”
Cine este șeful când vine vorba de apărare: NATO sau UE? ”Unele țări s-ar putea să se simtă foarte mult sub presiune”
Atât NATO, cât și UE vor să cheltuiască 100 de miliarde de euro pentru apărare - și asta duce la ciocniri între cele două instituții cu sediul la Bruxelles, scrie Politico. Uniunea...
NATO trebuie să doboare rachetele rusești care zboară spre Polonia sau România. Apelul unui cunoscut general
NATO trebuie să doboare rachetele rusești care zboară spre Polonia sau România. Apelul unui cunoscut general
La nivelul NATO ar trebui să se ia decizia de a doborî rachetele din spaţiul aerian ucrainean care se îndreaptă spre Polonia sau România, susţine generalul polonez Waldemar Skrzypczak....
#razboi Ucraina, #Jens Stoltenberg, #secretar nato, #NATO , #Razboi Ucraina