Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Jeremy Corbyn îndeamnă Occidentul să nu mai trimită arme Ucrainei. Fost lider politic britanic: "Doar va prelungi și va exagera acest război"

Miercuri, 03 August 2022, ora 17:29
4806 citiri
Jeremy Corbyn îndeamnă Occidentul să nu mai trimită arme Ucrainei. Fost lider politic britanic: "Doar va prelungi și va exagera acest război"
Jeremy Corbyn, fostul lider al Partidului laburist din UK FOTO Hepta

Jeremy Corbyn, fostul lider al Partidului Laburist din Regatul Unit, a cerut țărilor occidentale să nu mai înarmeze Ucraina și a susținut că a fost criticat pentru antisemitism din cauza poziției sale față de Palestina, într-un interviu TV care ar putea consolida hotărârea lui Keir Starmer de a nu-l readmite în Partidul Laburist.

„Trimiterea continuă a armelor nu va aduce o soluție, ci doar va prelungi și va exagera acest război”, a spus Corbyn. „S-ar putea să fim ani și ani într-un război în Ucraina”.

Corbyn a acordat interviul la Al Mayadeen, un canal de televiziune din Beirut care a difuzat reportaje pro-Rusia de la invazia Ucrainei de către Vladimir Putin.

„Ceea ce mi se pare dezamăgitor este că aproape niciunul dintre liderii lumii nu folosește cuvântul pace; ei folosesc întotdeauna limbajul belicos pentru mai mult război și mai mult război”.

El a adăugat: „Acest război este dezastruos pentru poporul Ucrainei, pentru poporul Rusiei și pentru siguranța și securitatea lumii întregi și, prin urmare, trebuie depus mult mai mult efort pentru pace”.

Corbyn a cerut ca ONU să fie „mult mai mult în centrul scenei” și a sugerat implicarea altor organisme internaționale, cum ar fi Uniunea Africană sau Liga Statelor Arabe, dacă ONU nu poate ajuta la negocierea unui acord de încetare a focului.

În altă parte a interviului, Corbyn a condamnat expulzarea sa din partidul parlamentar, numind-o „rușinoasă”.

„Mi-am petrecut viața în Partidul Laburist; M-am alăturat Partidului Laburist chiar înainte ca Anglia să câștige Cupa Mondială în 1966. Eram mândru să conduc partidul Laburist”, a spus el, citând performanța puternică a formațiunii la alegerile generale din 2017 și creșterea numărului de membri sub supravegherea sa.

„Cred că felul în care am fost tratat este rușinos, iar acuzațiile care au fost făcute împotriva mea sunt rușinoase”, a spus el.

Corbyn a mai sugerat că a fost criticat pentru antisemitism din cauza poziției sale față de Orientul Mijlociu.

„Nu am absolut nicio îndoială că sprijinul meu clar declarat pentru dreptul poporului palestinian de a putea trăi în pace fără ocupație, fără a fi sub asediu ca în Gaza și pentru cei care trăiesc în lagărele de refugiați... a jucat un factor în toate acestea. Benjamin Netanyahu abia aștepta să mă condamne pentru sprijinul meu pentru poporul palestinian”.

Keir Starmer, actualul lider al laburiștilor, a oferit sprijin ferm pentru poziția guvernului față de Ucraina, inclusiv furnizarea de arme și pregătire militară pentru trupele țării.

El a subliniat sprijinul îndelungat al laburiştilor pentru NATO, care se pregăteşte să se extindă în mod semnificativ în urma invaziei ruse a Ucrainei, Finlanda şi Suedia fiind pregătite să se alăture.

Starmer a criticat, de asemenea, Coaliția Stop the War, al cărei co-vicepreședinte este Corbyn împreună cu aliatul său apropiat Andrew Murray, și a sugerat că readmiterea lui Corbyn în partid i-ar cere să se distanțeze de organizație.

Beijingul sfidează SUA. O navă care transferă arme către Rusia, găzduită de China. ”Nu vom sta cu mâinile în sân”
Beijingul sfidează SUA. O navă care transferă arme către Rusia, găzduită de China. ”Nu vom sta cu mâinile în sân”
China asigură acostarea unui cargo rusesc sancţionat de SUA, implicat în transferuri de arme nord-coreene către Rusia, potrivit unor imagini din satelit. Dovezile sunt de natură să susţină...
Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Perspectiva ca Forțele Armate ale Ucrainei să fie dotate cu rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune i-a speriat pe propagandiștii de la Kremlin. Una dintre cele mai importante...
#razboi Ucraina, #jeremy corbyn, #Regatul Unit, #laburisti , #Razboi Ucraina