Povestea Kirei, fetița din Mariupol lăsată orfană de ruși și mutilată în bombardamente

Sambata, 30 Aprilie 2022, ora 09:35
4513 citiri
Povestea Kirei, fetița din Mariupol lăsată orfană de ruși și mutilată în bombardamente
Kira Obedinsky, în vârstă de 12 ani, risca să ajungă într-un orfelinat din Moscova. FOTO: CNN

Kira Obedinsky, o fetiță în vârstă de 12 ani din Mariupol, Ucraina, și-a reîntâlnit bunicul după retragerea trupelor rusești, la două lui de la debutul invaziei lui Vladimir Putin. În tot acest timp, fetița și-a pierdut tatăl, a fost rănită în bombardamente și a fost folosită de ruși în scop de propagandă.

Povestea orfanei Kira Obedinsky a fost relatată de jurnaliștii de la CNN, după ce fetița a fost găsită de către bunicul ei, Oleksander Obedinsky, cu sprijinul guvernului ucrainean.

Tatăl Kirei, Yevhen Obedinsky, fost căpitan al echipei naționale de polo a Ucrainei, a fost omorât în 17 martie, când rușii au bombardat orașul Mariupol. Crescută doar de tată, după ce mama îi murise când ea avea doar două săptămâni, fata a rămas singură.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Cum a ajuns fetița din Mariupol în Donețk

La câteva zile după moartea tatălui ei, Kira a fost rănită într-o explozie și a fost dusă la un spital din regiunea Donețk de către mai mulți soldați ruși.

„Soldații [ruși] au venit în fugă, au oprit două mașini și ne-au dus la Manhush, la un spital pentru că sângeram. Apoi ne-au dus de la Manhush la alt spital din Donețk”, a spus Kira.

Fetiței i-a mai rămas de la tatăl ei doar telefonul mobil, iar cu ajutorul lui a putut ține legătura cu bunicul cât se afla în Donețk.

Kira l-a contactat pe Oleksander, singura ei rudă de sânge rămasă, conectându-se pe Instagram și trimițând mesaje în care i-a explicat unde se află.

Filmată de televiziunea rusă în scop de propagandă

În timp ce se afla în Donețk, Kira a fost intervievată de un canal mass-media al rușilor, care a difuzat un videoclip în care fata vorbea fericită despre cum i se permitea uneori să-și sune bunicul. Interviul a fost folosit ca „dovadă” că ea nu a fost răpită, potrivit unui prezentator TV rus.

La începutul lunii, bunicul ei, Oleksander, își exprimase temerea că nu își va mai vedea vreodată nepoata, acestuia fiindu-i teamă că fata va fi trimisă la un orfelinat din Rusia.

Guvernul ucrainean s-a implicat în găsirea Kirei și i-a transmis bunicului ei că s-a ajuns la un acord care îi va permite să călătorească la Donețk pentru a-și lua nepoata.

Fetița și-a reîntâlnit bunicul, singura rudă rămasă în viață

Pe data de 23 aprilie, Kira Obedinsky și-a reîntâlnit bunicul pe care nu îl mai văzuse din 10 martie.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat-o pe Kira în spital, marți, și i-a oferit un iPad pentru a se putea distra în timpul în care stătea în spital.

Bunicul i-a spus președintelui că fata este „obosită, dar fericită” și i-a mulțumit pentru întoarcerea în siguranță a nepoatei sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Zelenski, din nou pe linia frontului. Președintele Ucrainei a decorat militari care luptă în regiunea Donețk FOTO VIDEO
Zelenski, din nou pe linia frontului. Președintele Ucrainei a decorat militari care luptă în regiunea Donețk FOTO VIDEO
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a vizitat vineri, 19 aprilie, trupele în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, unde armata rusă şi-a sporit ofensiva în ultimele luni, relatează...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#razboi Ucraina, #orfani, #mariupol distrus, #donetk, #armata rusa, #fetita , #Razboi Ucraina