Posesorii de drone din Ucraina luptă împotriva forțelor ruse

Sambata, 05 Martie 2022, ora 09:46
5489 citiri
Posesorii de drone din Ucraina luptă împotriva forțelor ruse
Clădiri distruse de bombardament fotografiate cu drona FOTO ndtv.com

În vremuri mai bune, pasionații ucraineni de drone și-au ridicat gadgeturile în aer pentru a fotografia nunți, a fertiliza câmpurile de soia sau a concura cu alte drone pentru a se distra. Acum unii își riscă viața formând o forță de voluntari posesori de drone care ajută în bătălia împotriva forțelor ruse.

„Kievul are nevoie de tine și drona ta în acest moment de furie!” se putea citit pe o postare pe Facebook, la sfârșitul săptămânii trecute, de la armata ucraineană, în care le cerea cetățenilor să doneze drone și să se ofere voluntari ca piloți experimentați pentru a le opera.

Un antreprenor care conduce un magazin cu amănuntul care vinde drone în capitala ucraineană a declarat că întregul său stoc de aproximativ 300 de drone fabricate de compania chineză DJI a fost donat pentru această cauză. Alții lucrează pentru a aduce mai multe drone peste graniță de la prieteni și colegi din Polonia și din alte părți ale Europei.

„De ce facem asta? Nu avem altă opțiune. Acesta este pământul nostru, casa noastră”, a declarat Denis Sușko, șef de operațiuni la compania de tehnologie a dronelor industriale cu sediul la Kiev, DroneUA, care înainte de război ajuta la furnizarea de servicii cu drone fermierilor și companiilor energetice.

„Încercăm să folosim absolut tot ceea ce poate ajuta la protejarea țării noastre, iar dronele sunt un instrument excelent pentru obținerea de date în timp real”, a spus Sușko, care nu are o dronă cu el, dar oferă expertiză. „Acum în Ucraina nimeni nu rămâne indiferent. Fiecare face ce poate.”

Eveniment Quarterly Report

Marea Britanie trimite instructori militari în Ucraina
Marea Britanie trimite instructori militari în Ucraina
Guvernul de la Londra doreşte să trimită instructori militari în Ucraina, în plus faţă de antrenarea forţelor armate ucrainene în Marea Britanie sau în alte ţări occidentale, aşa cum...
Ambiția lui Zelenski de a face din Ucraina unul dintre principalii producători mondiali de arme şi sisteme de apărare. „Poate deveni un donator de securitate global”
Ambiția lui Zelenski de a face din Ucraina unul dintre principalii producători mondiali de arme şi sisteme de apărare. „Poate deveni un donator de securitate global”
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă, 30 septembrie, în discursul său zilnic, că Ucraina va deveni unul dintre principalii producători mondiali de arme şi sisteme...
#razboi Ucraina, #bombardament ucraina, #drone razboi , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza CodrinV
CodrinV
rank 2
Poza exodusalltime
exodusalltime
rank 5
dronele chinezesti implica china in razboi :)))