Marea Britanie trimite Ucrainei rachete ultra-moderne ghidate cu laser

Marti, 22 Noiembrie 2022, ora 11:29
3233 citiri
Marea Britanie trimite Ucrainei rachete ultra-moderne ghidate cu laser
Fiecare rachetă Brimstone 2 costa 175.000 de lire sterline FOTO ukdefencejournal.org.uk

Marea Britanie a trimis Ucrainei un model îmbunătățit al unei rachete Brimstone de înaltă tehnologie, ghidată cu laser. Acesta are o rază de acțiune de două ori mai mare decât versiunea anterioară, scrie BBC, care citează presa britanică.

Rachetele Brimstone 2 sunt, de obicei, lansate de pe avioane de vânătoare, însă forțele ucrainene folosesc camioane modificate ca platformă de lansare.

Marea Britanie a predat Ucrainei rachete Brimstone de primă generație pentru prima dată în urmă cu aproximativ șase luni, dar imaginile video publicate anterior de Royal Air Force arată că un model mai avansat este pregătit pentru transport, la o bază din Oxfordshire.

Rachetele, fiecare costând aproximativ 175.000 de lire sterline, sunt concepute în principal pentru a lovi ținte terestre, inclusiv vehicule de mare viteză.

Brimstone, în special, poate selecta independent o țintă mai potrivită dintr-o listă pre-programată folosind un radar de înaltă frecvență, fără a atinge vehiculele civile inamice sau echipamentele militare mai puțin importante.

Având în vedere ghidarea laser și precizia ridicată, rachetele pot fi lansate în zone dens populate, ceea ce reduce probabilitatea de victime civile.

Premierul britanic Rishi Sunak, în timpul unei vizite la Kiev din weekend, a anunțat alocarea unui alt pachet de asistență militară Ucrainei în valoare de 50 de milioane de lire sterline.

„Pachetul de ajutor pentru apărare, în valoare de 50 de milioane de lire sterline, cuprinde 125 de tunuri antiaeriene şi tehnologie pentru a contracara dronele kamikaze furnizate de Iran, inclusiv zeci de radare şi capacităţi de război electronic antidronă”, precizează un comunicat de presă al guvernului de la Londra.

În plus faţă de pachetul de apărare aeriană, Sunak s-a angajat să finanţeze cu 12 milioane de lire sterline acţiunile Programului Alimentar Mondial în Ucraina şi cu 4 milioane de lire sterline programul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie în Ucraina. Asta în condițiile în care milioane de britanici renunță la o masă zilnic din cauza prețurilor uriașe la produsele alimentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Imagini cu noua armă înfricoșătoare a Ucrainei: Submarinul care poate apărea oricând în preajma navelor rusești VIDEO
Imagini cu noua armă înfricoșătoare a Ucrainei: Submarinul care poate apărea oricând în preajma navelor rusești VIDEO
Inginerii ucraineni de la Highland Systems au dezvăluit primul prototip de submarin care promite să schimbe strategia militară a Ucrainei pe mare. Fotografii și videoclipuri cu noul vas,...
Sancțiuni aspre pentru ucrainenii care se sustrag de la înrolare. Noua lege a mobilizării, promulgată de Zelenski
Sancțiuni aspre pentru ucrainenii care se sustrag de la înrolare. Noua lege a mobilizării, promulgată de Zelenski
Legea privind mobilizarea militară, un text legislativ extrem de controversat, a fost promulgată marți, 16 aprilie, de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite AFP. Potrivit unei...
#razboi Ucraina, #racheta brimstone, #rachete ucraina, #Marea Britanie , #Razboi Ucraina