Maria Zaharova ia în derâdere acordul de securitate dintre SUA și Ucraina. „Nişte bucăţi de hârtie, nu înseamnă nimic”

Vineri, 14 Iunie 2024, ora 15:33
1686 citiri
Maria Zaharova ia în derâdere acordul de securitate dintre SUA și Ucraina. „Nişte bucăţi de hârtie, nu înseamnă nimic”
Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova FOTO X/@Medyanin50Tonu

Rusia a încercat vineri, 14 iunie, să minimizeze importanţa acordului de securitate semnat cu o zi în urmă de SUA şi Ucraina.

Oficialii de la Moscova transmit că acesta nu reprezintă decât o simplă "bucată de hârtie" fără nicio valoare reală constrângătoare din punct de vedere juridic.

"Adevărul este că (aceste acorduri) nu sunt decât nişte bucăţi de hârtie. Ele nu înseamnă nimic, nu au nicio valoare juridică", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova, citată de agenţiile de presă ruse.

Ucraina a semnat joi acorduri de securitate cu SUA şi Japonia, după ce în ultimele luni a făcut acelaşi lucru cu alte câteva ţări occidentale, printre care Franţa şi Marea Britanie.

Aceste documente sunt, în esenţă, promisiuni din partea ţărilor respective de a continua să ofere sprijin militar şi financiar pe termen lung Ucrainei pentru a contracara ofensiva rusă, notează AFP.

Aceste documente, a declarat Zaharova, sunt destinate în primul rând "să le demonstreze cetăţenilor rămaşi în Ucraina că au alături de ei comunitatea internaţională". "În realitate, ei se degrevează de orice responsabilitate pentru viitorul Ucrainei", a adăugat ea.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat joi că acordul semnat cu SUA, valabil pe termen de zece ani, "deschide calea spre integrarea Ucrainei în NATO".

De asemenea, acest document "contribuie la descurajarea şi contracararea oricărei agresiuni viitoare", conform textului.

O întoarcere la „Războiul Rece”. Două țări NATO au determinat Rusia să facă acuzații grave. „În plin conflict între Moscova şi Ucraina”
O întoarcere la „Războiul Rece”. Două țări NATO au determinat Rusia să facă acuzații grave. „În plin conflict între Moscova şi Ucraina”
Kremlinul a condamnat joi, 11 iulie, decizia Statelor Unite de a desfăşura punctual rachete cu rază lungă de acţiune în Germania. Rusia a denunțat o întoarcere "la Războiul Rece", în...
Rusia a pus recompensă pe primul F 16 doborât pe cerul Ucrainei. Piloții ruși abia așteaptă. Câți bani se oferă
Rusia a pus recompensă pe primul F 16 doborât pe cerul Ucrainei. Piloții ruși abia așteaptă. Câți bani se oferă
O recompensă uriașă, pentru doborârea primului avion de luptă F-16 (Fighting Falcon), pe cerul Ucrainei, a fost anunțată în Rusia, potrivit EFE şi RBC.ru, care citează Ministerul rus al...
#razboi Ucraina, #Maria Zaharova, #Rusia, #SUA , #Razboi Ucraina
  1. Un val de jafuri a pus pe jar poliția suedeză. Deși zeci de locuințe au fost sparte în centrul capitalei Stockholm, nu există niciun suspect
  2. Strigătul disperat al fermierilor: „E totul uscat. Ne vom duce toate animalele la abator”. „Ar trebui să nu stăm la mâna Comisiei Europene”
  3. Liderul extremei drepte din PE a votat împotriva rezoluției de susținere a Ucrainei. "Fragilizează unitatea europeană"
  4. Una dintre gărzile de corp care au intervenit în timpul tentativei de asasinat asupra lui Trump este o rusoaică
  5. Atac dur la adresa lui Biden al unui înalt oficial american. "E doar o marionetă. O unealtă prin care stânga își impune agenda"
  6. Un britanic este noul reprezentant al Alianței Nord-Atlantice în Ucraina. Cine este el și care este scopul trimiterii sale la Kiev
  7. Trump renunță la diplomație. Taiwanul trebuie să plătească pentru că SUA îl apără. "Nu suntem diferiţi de o companie de asigurări"
  8. Angela Merkel împlinește 70 de ani: omagii şi regrete
  9. Motivul pentru care Loredana a plecat de la X Factor: ”Cu părere de rău vă anunț”
  10. Daniel Tudorache, trimis după gratii în "Dosarul diamantelor". Cât va sta la "răcoare" fostul primar al Sectorului 1