Amiral Kuznețov, singurul portavion al marinei ruse, nu a mai fost în misiune de luptă de opt ani și, cu fiecare an care trece, probabilitatea ca acesta să revină în serviciu devine din ce în ce mai mică. Acest lucru explică de ce, în ultimele luni, Kremlinul ar fi realocat marinarii acestei nave îmbătrânite și i-ar fi trimis la luptă în Ucraina, scrie Forbes.
Este o dezvăluire surprinzătoare care subliniază criza de personal a armatei ruse, în timp ce războiul mai amplu al Rusiei împotriva Ucrainei se apropie de cea de-a 31-a lună - și subliniază, de asemenea, starea decrepită a celor mai mari nave de război ale marinei ruse, dintre care majoritatea sunt rămășițe ale Războiului Rece.
Analistul de surse deschise Moklasen a fost primul care a raportat realocarea unora dintre cei aproximativ 1 500 de membri ai echipajului portavionului Amiral Kuznețov de 58 000 de tone. Marinarii au format un așa-numit batalion mecanizat în cadrul Armatei 1 tancuri, susține Moklasen după ce a căutat indicii pe rețelele sociale rusești.
Batalionul a luptat în jurul orașului Harkov, în nordul Ucrainei, înainte de a se deplasa spre axa Pokrovsk, în est. Moklasen a presupus că cel puțin un fost membru al echipajului portavionului, Oleg Sosedov, a dispărut în timpul unui atac rusesc în Harkov la 23 iulie.
Forbes subliniază că această mișcare ilustrează criza din forțele navale ale Rusiei și uzura generală a navelor sale de război mari, dintre care majoritatea datează din perioada Războiului Rece.
Transferul marinarilor de pe portavionul Kuznețov este un alt pas făcut de Kremlin în căutarea de noi rezerve pentru războiul din Ucraina. În timp ce Putin evită introducerea unei conscripții naționale din cauza riscurilor politice, armata rusă este nevoită să utilizeze echipajele navelor pentru a compensa pierderile de pe front.
Declinul navei Admiral Kuznețov evidențiază, de asemenea, incapacitatea Rusiei de a-și menține marina în stare de luptă. În 2018, nava a fost grav avariată când docul uscat în care era reparată a fost inundat. Un an mai târziu, pe navă a izbucnit un incendiu și, deși conducerea sa plănuia să repună nava în serviciu până în 2022, dar un alt incendiu în luna decembrie a aceluiași an a perturbat din nou aceste planuri. În prezent, portavionul se află într-un doc din Murmansk.
Jurnalistul David Axe notează, de asemenea, că în alte țări, astfel de nave ar fi fost scoase din uz și înlocuite cu altele noi. Cu toate acestea, din cauza slăbiciunii industriei ruse, care nu este capabilă să construiască nave de război mari și moderne, nava Amiral Kuznețov, ca majoritatea navelor mari ale flotei ruse, rămâne în serviciu în ciuda faptului că are coca și mecanismele uzate.
Expertul militar Pavel Luzin subliniază că una dintre principalele probleme o reprezintă motoarele. Majoritatea motoarelor navelor mari ale flotei sovietice erau fabricate la uzinele ucrainene, iar acum Rusia nu le mai poate obține din cauza războiului. Rușilor le este greu să își înființeze propria producție, ceea ce complică și mai mult situația menținerii flotei.
doar ca soldatii ukrainieni nu... Vezi tot