Mesajul lui Kuleba de la Conferința privind Securitatea regiunii Mării Negre de la București: „Când cineva trage către tine nu ai de ales decât să tragi înapoi”

Joi, 13 Aprilie 2023, ora 10:13
2198 citiri
Mesajul lui Kuleba de la Conferința privind Securitatea regiunii Mării Negre de la București: „Când cineva trage către tine nu ai de ales decât să tragi înapoi”
Ministrul de Externe al Ucrainei și-a exprimat regretul pentru absența de la București FOTO Ziare.com

Ministrul de Externe al Ucrainei Dmitro Kuleba a transmis joi, 13 aprilie, un mesaj cu ocazia Conferinței privind Securitatea regiunii Mării Negre, organizate la București. Oficialul ucrainean subliniază că agresiunea rusească amenință nu doar Ucraina și întreaga Europa.

Într-o transmisiune live, Dmitro Kuleba și-a cerut scuze în cadrul conferinței că regretă „sincer că nu sunt în București din cauza evenimentelor recent apărute din Kiev”. Acesta a adăugat apoi că agresiunea rusească a afectat grav securitatea regională.

Kmitro Kuleba:

  • Suntem uniți nu doar de un inamic comun, ci și de o mare comună.
  • Timp de ani buni Rusia s-a militarizat. Rusia a lansat un atac brutal după altul. Rusia mereu s-a pregătit pentru un război cu scopul de divide din nou Europa.
  • Aș vrea să reamintesc tuturor că primul asalt al Rusiei asupta teritoriului ucrainean a avut loc pe o insulă Marea Neagră, în urmă cu 20 de ani. Rusia a avut o strategie.
  • Frica nu este o strategie. A venit vremea să ne coordonăm eforturile de securitate. Acest război ne-a dovedit că securitatea regiunii este indivizibilă. Un atac asupra uneia dintre țări este un atac asupra tuturor țărilor. Atacurilor cu rachete din Ucraina afectează aprovizionarea cu energie electrică din Republica Moldova.
  • Aș dori să-i mulțumesc României că a primit refugiați ucraineni.
  • Rusia folosește astăzi toate instrumentele hibride pentru a destabiliza Republica Moldova. Împreună vom opri planurile Rusiei de a destabiliza regiunea.
  • Astăzi este prima aniversare a scufundării a navei amiral din flota rusească (n.red.:Moskova). O să vina o zi în care și alte nave de război rusești o să se scufunde.
  • 13 aprilie - acum 9 ani, grupuri rusești s-au infiltrat în Donbas și au vărsat primul sânge atacând un grup de ofițeri ucraineni.
  • Forțele ucrainene aveau atunci ordin să evite schimbul de foc pentru că noi credeam că putem rezolva pașnic. Însă când cineva trage către tine nu ai de ales decât să tragi înapoi.
  • Joi, 13 aprilie, Ministerul Apărării al României, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei și Ministerul Apărării al Ucrainei, în parteneriat cu Centrul pentru Strategii de Apărare al Ucrainei, co-organizează, la București, prima Conferință privind Securitatea regiunii Mării Negre sub egida Platformei Internaționale Crimeea.

    Platforma Internațională Crimeea reprezintă o inițiativă a Ucrainei lansată la Kiev la 23 august 2021, menită să consolideze politica de nerecunoaștere a anexării ilegale a peninsulei Crimeea.

    Evenimentul din 13 aprilie 2023 este găzduit de către ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, împreună cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, alături de ministrul apărării al României Angel Tîlvăr și ministrul apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov.

    Evenimentul este organizat la București ca urmare a solicitării de sprijin din partea Ucrainei, care nu a putut găzdui conferința, din motive de securitate, pe teritoriul său, fiind o altă dovadă de solidaritate pe care România o arată față de Ucraina.

    O fostă republică sovietică se rupe de Rusia: Aliat al Occidentului în curtea din spate a lui Putin
    O fostă republică sovietică se rupe de Rusia: Aliat al Occidentului în curtea din spate a lui Putin
    În timp ce atenția internațională s-a concentrat asupra războaielor din Ucraina și Orientul Mijlociu, cu temeri privind un conflict între Iran și Israel, în Caucaz se desfășoară o...
    Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
    Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
    Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
    #razboi Ucraina, #dmitri kuleba, #securitatea marea neagra, #bucuresit , #Razboi Ucraina