Militanții grupării teroriste Hezbollah au fost chemați de Putin în Ucraina. Documentele obținute de publicația rusă Novaia Gazeta

Vineri, 25 Martie 2022, ora 21:17
4945 citiri
Militanții grupării teroriste Hezbollah au fost chemați de Putin în Ucraina. Documentele obținute de publicația rusă Novaia Gazeta
Militanți pro-iranieni Hezbollah, în timpul procesiunii funerare a cinci dintre colegii lor FOTO / Hepta

200 de militanți ai grupării Hezbollah vor sosi în Belarus săptămâna viitoare, iar pe 29 martie vor merge în Ucraina pentru a lupta alături de armata rusă.

Infomația a fost publicată vineri, 25 martie, de Novaia Gazeta, care citează postul Al Hadas, parte a concernului Al-Arabiya, cea mai mare companie de televiziune în limba arabă din lume.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Potrivit sursei citate, în urma discuției care a avut loc cu câteva zile în urmă, grupul armat șiit s-a angajat să trimită 800 de luptători în Ucraina. Pentru fiecare luptător, Rusia va plăti 1.500 de dolari pe lună. În plus, în urma acestui acord, Iranul ar urma să beneficieze de anumite preferințe pentru tranzacții majore.

În urma acordului, Hezbollah a deschis un birou de recrutare și mobilizare în orașul Quseir, provincia Homs din Siria. Acest birou se află sub supravegherea directă a ofițerului de informații militare Hezbollah Asaad Hamieh (Haj Hadi). În orașele siriene Alep, Yabrud și Sayyida-Zeynab, trei birouri suplimentare au fost deja deschise pentru a mobiliza militanții Hezbollah staționați în Siria. Al patrulea birou a fost deschis în Liban, vecină cu Siria, în suburbia de sud a Beirutului, controlată de Hezbollah.

Presa locală scrie că primii 200 de militanți vor ajunge în Ucraina în 29 martie. Aceștia vor fi transferați de la Damasc la o bază aeriană militară din regiunea Gomel (Belarus).

Militanții pentru participarea la operațiunea specială ucraineană sunt recrutați din batalioanele Al-Abbas și Al-Radwan.

Novaia Gazeta a făcut publice și formularele completate de luptători, primite de la Al-Hadas.

Unitățile Hezbollah trimise în Ucraina ar putea influența ”operațiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina, fiind vorba despre o armată puternică, notează sursa citată.

În prezent, armata Hezbollah, organizația recunoscută în multe țări ca fiind teroristă, are aproximativ 100.000 de militanți care luptă continuu.

Încă din momentul formării sale, în 1982, Hezbollah s-a declarat ca forță politică armată. Copiii membrilor grupării sunt trimiși în tabere de antrenament militar pentru pregătire de bază încă de la vârsta de 17 ani. Ulterior, cei care se remarcă urmează cursuri mai avansate de explozibili, război de gherilă și antrenament de supraviețuire. Luptătorii care au finalizat cursul complet sunt trimiși în prima linie: în sudul Libanului, Irak, Yemen.

Informația că luptătorii sunt trimiși în Ucraina este în contrast cu ce a spus secretarul general al Hezbollah, Hassan Nasrallah, într-o alocuție televizată săptămâna trecută. Acesta a declarat că Hezbollah neagă categoric orice posibilitate de participare la evenimentele din Ucraina.

Gruparea a mai negat însă, anterior, posibilitatea ca membrii săi să participe la ostilitățile din țări străine precum Siria, Bosnia, Palestina, Yemen și Irak, și de fiecare dată s-a dovedit că a mințit, scrie Novaia Gazeta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
#razboi Ucraina, #Hezbollah, #organiza ie terorista, #Vladimir Putin , #Razboi Ucraina