Putin trece la acțiuni grave: Rusia a trecut dincolo de granițe în 2 țări NATO VIDEO

Miercuri, 19 Iunie 2024, ora 00:29
3934 citiri
Putin trece la acțiuni grave: Rusia a trecut dincolo de granițe în 2 țări NATO VIDEO
Putin testează reacția NATO, după ce avioane rusești au violat spațiul aerian al alianței FOTO: Daily Beast

Minciunile spuse de Putin cum că ”Rusia nu are intenții agresive față de statele NATO” au fost demontate de acțiuni grave recente ale Moscovei. Dictatorul rus testează reacția alianței nord-atlantice în două țări membre, unde forțele sale au trecut dincolo de granițe, violând spațiul aerian al Finlandei și Suediei.

Avioane militare ale Rusiei au pătruns în mod agresiv în spațiul aerian al Suediei și Finlandei, cele mai noi state NATO, în ultima săptămână, potrivit Newsweek.

Forțele aeriene suedeze au ridicat o aeronavă de luptă JAS 39 Gripen în după-amiaza zilei de 14 iunie, după ce un bombardier tactic rus Su-24 a intrat în spațiul aerian restricționat din vârful sudic al insulei strategice Gotland din Marea Baltică, au anunțat forțele armate ale țării într-un comunicat.

O sursă anonimă dezvăluie mutarea secretă a lui Putin: ”Nu am văzut niciodată așa ceva”, pregătește totul în munți

Gripen „a interceptat aeronava după ce nu a răspuns și a continuat un curs către spațiul aerian suedez”, a declarat luni secretarul de presă al forțelor armate suedeze Henrik Nystrom.

A doua zi după incident, generalul-maior Jonas Wikman, șeful forțelor aeriene ale Suediei, a declarat pentru postul public Sveriges Radio din Stockholm că avionul militar rus a zburat aproximativ 5 kilometri în spațiul aerian suedez – definit de dreptul internațional ca fiind de până la 12 mile marine (22 km) de la linia de coastă — înainte de a fi „înlăturată” de către interceptor.

Wikman a spus că acțiunea Rusiei este „inacceptabilă și arată o lipsă de respect pentru integritatea noastră teritorială”. Oficialul suedez nu a specificat varianta exactă a avionului rusesc, dar a spus că este o aeronavă de „recunoaștere”, sugerând că este probabil un Su-24MR, cunoscut sub numele de portare NATO Fencer-E.

„Nu putem comenta intenția aeronavei, dar nu este prima dată când o aeronavă rusă a încălcat spațiul aerian suedez”, a spus Nystrom. A fost prima încălcare cunoscută de către Rusia a spațiului aerian suedez de când Stockholm a aderat la NATO în martie și de când două avioane de luptă Su-27 și două interdictoare Su-24 au fost acuzate că au traversat cerurile sale în martie 2022.

Descoperire de răsunet ce confirmă scrierile din Biblie: Cum a răpus îngerul lui Dumnezeu o armată de 185.000 de soldați

Vineri, Garda de Frontieră finlandeză, aflată în subordinea Ministerului său de Interne, a declarat că o anchetă în curs privind o încălcare recentă a spațiului aerian în largul orașului Loviisa, din Golful Finlandei, a constatat că a fost implicată patru avioane rusești în loc de un avion, așa cum s-a bănuit anterior.

Relație tensionată între NATO și Rusia

Luna trecută, două bombardiere rusești și două avioane de luptă rusești au intrat 4 km în spațiul aerian finlandez timp de aproximativ două minute, se arată în comunicat. Antti Hakkanen, șeful apărării Finlandei, a spus că chestiunea este luată în serios. A fost prima încălcare confirmată a spațiului aerian finlandez de către aeronavele rusești de când două avioane de luptă MiG-31 au încălcat granița în august 2022. Helsinki a aderat la NATO în aprilie 2023.

În timp ce Suedia împarte o graniță maritimă cu orașul rus Kaliningrad, Finlanda are o graniță terestră de 830 de mile cu nord-vestul Rusiei. Nu este clar dacă vreun guvern a evaluat incidentele ca fiind deliberate sau accidentale.

Pe 10 iunie, ziua presupusei încălcări a spațiului aerian din sudul Finlandei, ministerul rus al apărării a publicat filmări ale unei patrule cu patru avioane „în spațiul aerian de deasupra apelor neutre ale mărilor Baltice, Barents și Norvegiei”.

”Grupul din umbră” mai tare decât puterile mondiale, de care depinde Ucraina: Pentru a-l bate pe Putin e nevoie de ceva colosal

În imagini, ministerul a arătat bombardiere strategice Tu-95MS și Tu-22M3 decolând de pe un aerodrom și a spus că au fost escortați de aeronave Su-30SM, Su-27 și Su-33 ale forțelor aeriene și ale aviației navale ruse. Timp de aproximativ cinci secunde în videoclipul oficial, a putut fi văzut cel puțin un F/A-18C Hornet al forțelor aeriene finlandeze monitorizând unitățile aeriene ruse.

„În anumite etape ale traseului, bombardierele cu rază lungă de acțiune au fost însoțite de avioane de luptă străine”, a declarat ministerul rus al Apărării, fără a detalia. Acesta a spus că incursiunile, care au durat până la șase ore, au fost „desfășurate în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian”.

Relația NATO cu Moscova rămâne foarte tensionată la mai bine de doi ani de la războiul Rusia-Ucraina. Statele membre au încercat să izoleze în mod colectiv Kremlinul prin impunerea de sancțiuni asupra economiei ruse și acum își îndreaptă atenția asupra liniilor sale de salvare, inclusiv China.

Comandantul militar al Ucrainei, din culise: Dezvăluie secrete despre armata lui Putin și cum o va învinge
Comandantul militar al Ucrainei, din culise: Dezvăluie secrete despre armata lui Putin și cum o va învinge
Războiul Rusiei a depășit 29 de luni, iar Moscova continuă orbește conflictul sângeros în ciuda sutelor de mii de victime din rândul armatei sale. Însă acum noul comandant militar al...
Rusia împarte cu inamicii Occidentului secretele armelor occidentale
Rusia împarte cu inamicii Occidentului secretele armelor occidentale
Țările NATO, inclusiv SUA, adună o mulțime de informații utile din războiul din Ucraina. Dar și cei mai mari susținători ai Rusiei, cum ar fi Iranul, China și Coreea de Nord, învață...
#razboi Ucraina, #putin nato, #Rusia NATO, #avioane rusesti Marea Baltica, #avioane Rusia spatiu baltic, #suedia, #Finlanda , #NATO
  1. Câți pași trebuie să facem zilnic: Descoperirea care schimbă totul și demontează mituri
  2. Comandantul militar al Ucrainei, din culise: Dezvăluie secrete despre armata lui Putin și cum o va învinge
  3. Rusia împarte cu inamicii Occidentului secretele armelor occidentale
  4. Cât le va cere Trump statelor NATO să aloce pentru apărare dacă se întoarce la Casa Albă
  5. Pe cine mizează ucrainenii pentru a-l convinge pe Donald Trump să-i sprijine în războiul contra lui Putin
  6. Un tren încărcat cu cărbune a deraiat în județul Vâlcea. Traficul pe linia ferată din zonă va fi reluat abia joi
  7. Detalii uluitoare despre atacul asupra lui Trump, dezvăluite de comisarul poliției statale din Pennsylvania
  8. Bărbat găsit înjunghiat în cel mai mare parc din Buzău. Polițiștii încearcă să afle ce s-a întâmplat
  9. Netanyahu, a patra oară în Congresul SUA: 7 octombrie ”este o ciocnire între barbarie și civilizație" / Protestatarii, ”idioții utili ai Iranului” / Mulțumiri lui Trump VIDEO
  10. Tânărul care a încercat să-l împuște pe Trump căutase informații despre asasinarea președintelui John F. Kennedy înainte de atac