Mircea Geoană: ”A doua parte a războiului din Ucraina va fi diferită în calitate, intensitate şi consistenţă”

Marti, 12 Aprilie 2022, ora 23:28
3903 citiri
Mircea Geoană: ”A doua parte a războiului din Ucraina va fi diferită în calitate, intensitate şi consistenţă”
Oficialul NATO a catalogat acțiunile Rusiei ca fiind crime de război FOTO Facebook / Mircea Geoană

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a avertizat marți, 12 aprilie, că următoarea etapă a războiului din Ucraina va fi mult mai complicată și sângeroasă. De aceea, Alianța a decis să trimită mai multe arme Kievului.

Potrivit acestuia, noua etapă se va desfăşura pe un front mult mai larg şi, din punct de vedere militar, se va apropia de un război clasic.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Ne este şi nouă teamă într-un fel, ca oameni, că ceea ce am văzut până acum nu este decât vârful icebergului şi ne este teamă că acest lucru va putea să reprezinte, poate, pata cea mai sângeroasă a acestui război ilogic”, a declarat Mircea Geoană la Digi 24, referindu-se la datele venite din partea autorităților din Ucraina privind uciderea masivă a civililor.Oficialul NATO a catalogat aceste acțiuni are Rusiei ca fiind crime de război.

În contextul în care războiul intră într-o nouă etapă, cu altă configuraţie și alte necesităţi, Ucraina va primi sprijinul adaptat noii realități, a punctat Geoană. El a explicat că este vorba de mai multe blindate, mai multe echipamente și capabilităţi pentru a putea atinge obiective şi ţinte la distanţă mai lungă.

Prin consolidarea flancului său estic, NATO vrea să asigure inclusiv o navigaţie liberă în Marea Neagră, într-o zonă care este vitală pentru interesele strategice, dar şi economice ale sale, ale Europei şi ale României, a mai spus oficialul NATO.

”Dacă în prima parte a războiului, am văzut-o cu toţii, (rachete) Javelin şi arme antitanc, această parte a doua a războiului va fi diferită în calitatea, intensitatea şi consistenţa acestuia, deci, este firesc ca noi să ajutăm Ucraina pentru această etapă a războiului”, a adăugat Geoană.

#razboi Ucraina, #Mircea Geoana, #NATO, #ajutor militar Ucraina , #stiri Mircea Geoana
Comentarii