Mircea Geoană: ”Putin va declara o victorie nonexistentă pe 9 mai. Rusia a intrat într-un război pe care nu îl poate câștiga”

Marti, 26 Aprilie 2022, ora 23:02
3561 citiri
Mircea Geoană: ”Putin va declara o victorie nonexistentă pe 9 mai. Rusia a intrat într-un război pe care nu îl poate câștiga”
Secretarul general al NATO consideră că Vladimir Putin are informații greșite despre realitatea din teren FOTO Facebook / Mircea Geoană

Secretarul general al NATO, Mircea Geoană, a vorbit marți, 26 aprilie, despre intenția președintelui rus, Vladimir Putin, de a anunța victoria în Ucraina pe 9 mai.

Potrivit oficialului NATO, între comanda de la Kremlin și realitatea din teren există o tensiune clară, motiv pentru care Rusia ar putea intensifica bombardamentele asupra Ucrainei.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Este clar că în acest moment există o tensiune între comanda politică de la Kremlin, care în mod evident dorește să aducă o victorie la parada din 9 mai, și realitățile de pe teren. De aceea anticipăm o intensificare a bombardamentelor, a tirurilor în profunzime, atacuri și pentru zona frontului Donbasului și sudului Ucrainei, cât și ținte în profunzimea Ucrainei pentru a putea să facă mai dificilă sarcina armatei ucrainene de a-și apăra teritoriul”, a declarat Geoană la Antena 3.

Secretarul general al NATO a subliniat că războiul din Ucraina se va prelungi cu siguranță și după data de 9 mai.

”În mod clar, Vladimir Putin va declara o victorie nonexistentă pe 9 mai. Va fi un fel de victorie ”a la Pirus”. Pe teren, partea ucraineană își face datoria cu bravură și cu sprijinul nostru și de aceea vom asista la un război prelungit dincolo de 9 mai, iar noi, la NATO și în România, suntem obișnuiți cu retorica triumfalistă a Rusiei care a intrat într-un război pe care nu îl poate câștiga și încearcă acum să salveze aparențele încercând să indice o așa-zisă victorie, dar cred că nimeni din lumea civilizată nu va putea să accepte o declarație de victorie din partea Rusiei”, a mai spus Geoană.

Întrebat ce crede despre varianta ca Putin să oprească războiul, a răspuns că ”NATO nu vede o astfel de evoluție, cel puțin în termen scurt.”

”Mașina de propagandă rusească în interiorul Rusiei este în continuare performantă. Este performantă pentru că au reușit să își închidă accesul la informație pentru populația din Federația Rusă. Sunt convins că, dacă tinerii din Rusia, dacă părinții militarilor care au murit și care sunt răniți ar afla cu adevărat realitatea pe care noi toți o vedem, își vor schimba opinia”, a adăugat Geoană, potrivit Gândul.

#razboi Ucraina, #victorie Rusia, #9 mai, #Mircea Geoana , #stiri Mircea Geoana