Moscova anunță că ar fi respins atacul rebelilor de la Belgorod. Numărul militarilor pe care rușii pretind că i-a ucis

Marti, 23 Mai 2023, ora 16:29
4191 citiri
Moscova anunță că ar fi respins atacul rebelilor de la Belgorod. Numărul militarilor pe care rușii pretind că i-a ucis
Rusia a acuzat în repetate rânduri forţele ucrainene că au efectuat atacuri pe teritoriul său FOTO Telegram

Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi, 23 mai, că i-a respins pe luptătorii despre care spune că au lansat un atac transfrontalier din Ucraina în regiunea Belgorod şi susţine că a eliminat 70 de militanţi, relatează The Guardian.

Peste 70 de „terorişti” ucraineni care au pătruns pe teritoriul regiunii Belgorod au fost eliminaţi de avioane, artilerie şi unităţi ruseşti în timpul unei operaţiuni antiteroriste, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării Igor Konaşenkov, potrivit TASS.

"În cursul operaţiunii antiteroriste, loviturile aeriene, focurile de artilerie şi acţiunile active ale unităţilor care acoperă frontiera de stat a Districtului Militar de Vest au blocat şi învins formaţiunile naţionaliste", a declarat el.

Konaşenkov a precizat că naţionaliştii rămaşi au fost împinşi înapoi pe teritoriul Ucrainei, unde au continuat să fie atacaţi până când au fost complet eliminaţi. Peste 70 de terorişti ucraineni, cinci camionete şi patru vehicule blindate de luptă au fost distruse, a adăugat el.

The Guardian notează că nu este prea clar cine a ordonat atacul despre care vorbeşte Moscova. Rusia susţine că a fost efectuat de "militanţi ucraineni", respingând informaţiile potrivit cărora aceştia s-ar fi autoidentificat ca fiind o miliţie anti-Kremlin de etnie rusă. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că există mulţi etnici ruşi în Ucraina, dar că acest lucru nu înseamnă că nu pot fi militanţi ucraineni.

Pe de altă parte, Kievul a dezminţit orice legătură cu luptătorii partizani ruşi, spunând că aceştia acţionează independent şi nu sunt supuşi controlului militar ucrainean.

#razboi Ucraina, #belgorod, #teritoriu rusia, #armata Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina