NATO avertizează asupra retragerii strategice a armatei lui Putin. Mircea Geoană: „Se regrupează pentru a cuceri sudul Ucrainei” - VIDEO

Vineri, 08 Aprilie 2022, ora 08:07
3336 citiri
NATO avertizează asupra retragerii strategice a armatei lui Putin. Mircea Geoană: „Se regrupează pentru a cuceri sudul Ucrainei” - VIDEO
Secretarul general adjunct al NATO: „intrăm într-un moment de inflexiune pentru acest război”. FOTO: News.ro

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, la finalul reuniunii miniştrilor de externe din NATO, că intrăm într-un moment de inflexiune pentru acest război, şi că în următoarea perioadă, forţele ruseşti se regrupează pentru a lansa o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei, inclusiv pentru controlul asupra nordului Mării Negre.

„Susţinem Ucraina, susţinem şi protejăm spaţiul euro-atlantic şi angajăm liderii noştri la nivel global pentru a putea să aşezăm o ordine mondială bazată pe reguli şi nu pe legea jungle”, a mai declarat Mircea Geoană, după reuniune.

„La şase săptămâni de la declanşarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, intrăm într-un moment de inflexiune pentru acest război.În următoarea perioadă, forţele ruseşti se regrupează pentru a lansa, în intervalul imediat de timp, o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei, inclusiv pentru controlul asupra nordului Mării Negre”, a spus el.

Mircea Geoană a afirmat că ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a fost prezent la reuniunea NATO şi a avut şi o întâlnire bilaterală cu oficialul ucrainean.

„A vorbit ca întotdeauna convingător, pragmatic şi pasional în faţa miniştrilor de externe din NATO. În acest moment de inflexiune vom continua să ajutăm Ucraina cu sprijin militar adecvat acestei noi etape de derulare a acestui război, dar şi din punct de vedere umanitar şi financiar”, a spus Mircea Geoană.

„Vorbind de Asia-Pacific, nu ne este indiferent ceea ce China face în continuare şi cred că mesajul pe care l-am trimis astăzi de la Bruxelles este foarte clar: sperăm ca Republica Populară Chineză să înţeleagă că a ajuta într-un fel sau altul războiul lui Putin împotriva Ucrainei reprezintă un pas greşit şi o mobilizare suplimentară a comunităţii internaţionale”, a arătat secretarul general adjunct al NATO.

Rusia, condamnată pe plan internațional pentru „crime oribile”

Mircea Geoană a menţionat că miniştri de externe din ţările aliate au avut o discuţie importantă şi cu privire la viitorul concept strategic al NATO, ultima discuţie la nivel politic înainte ca secretarul general Jens Stoltenberg să propună prima versiune a acestui concept, ce va fi negociată între aliaţi şi va fi adoptată de liderii statelor membre NATO la Summitul de la Madrid.

Geoană a comentat şi decizia de suspendare a Federaţiei Ruse din Consiliul Drepturilor Omului al ONU, spunând că este evident faptul că şi la nivelul comunităţii internaţionale „aceste crime oribile, această invazie neprovocată conduc la izolare şi la condamnare a Federaţiei Ruse de către comunitatea internaţională”.

„O reuniune importantă derulată pe parcursul a două zile, o unitate ireproşabilă la nivelul Alianţei, suntem mulţumiţi de unitatea şi determinarea noastră de a nu ceda acestui război declanşat de Rusia. Susţinem Ucraina, susţinem şi protejăm spaţiul euro-atlantic şi angajăm liderii noştri la nivel global pentru a putea să aşezăm o ordine mondială bazată pe reguli şi nu pe legea jungle”, a mai declarat Mircea Geoană.

Eveniment Quarterly Report

Catastrofă pentru armata lui Putin la Andreevka: Dintr-o întreagă brigadă de blindate au supraviețuit doar 2-3 soldați
Catastrofă pentru armata lui Putin la Andreevka: Dintr-o întreagă brigadă de blindate au supraviețuit doar 2-3 soldați
Apar în continuare informații despre înfrângerea celei de-a 72-a brigăzi de blindate a armatei ruse, care, ca urmare a luptelor din direcția Bakhmut, a fost distrusă aproape în întregime....
O „boală misterioasă” lovește în armata rusă. Mai multe cazuri de moarte subită au fost înregistrare la Mariupol
O „boală misterioasă” lovește în armata rusă. Mai multe cazuri de moarte subită au fost înregistrare la Mariupol
Mai mulți ocupanții ruși au murit în orașul ocupat Mariupol din cauza unei boli misterioase. Numai în ultimele două săptămâni, și-au pierdut viața 11 militari ruși cu vârste cuprinse...
#razboi Ucraina, #NATO, #armata rusa, #Donbas, #Marea Neagra, #retragere trupe , #Razboi Ucraina