O țară NATO îl înfurie pe Putin. Ucraina poate da lovitura de grație Rusiei cu o armă primită după doi ani de așteptare VIDEO

Miercuri, 11 Septembrie 2024, ora 04:00
32213 citiri
O țară NATO îl înfurie pe Putin. Ucraina poate da lovitura de grație Rusiei cu o armă primită după doi ani de așteptare VIDEO
Ministrul Apărării din Țările de Jos, Ruben Brekelmans permite Ucrainei să lovească Rusia FOTO: RBC

Războiul lui Putin din Ucraina, care a trecut de borna de 30 de luni, se simte din ce în ce mai mult și în Rusia, după incursiunea fulgerătoare a trupelor Kievului din regiunea Kursk. O țară NATO îl înfurie cu siguranță pe liderul de la Kremlin. Țările de Jos au anunțat că permit forțelor ucrainene să dea lovituri de grație adânc în interiorul Rusiei, cu avioanele F16, primite după mai bine de 2 ani de așteptare.

Armata ucraineană are voie să lovească în toată Rusia cu armele furnizate de Țările de Jos, a anunțat ministrul Apărării al acestei țări, Ruben Brekelmans, potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de RBC.

Ministrul Apărării din Țările de Jos, Ruben Brekelmans, a declarat că Ucrainei i se permite să folosească armele olandeze pe teritoriul Rusiei pentru autoapărare conform dreptului internațional.

Un rus scăpat din infernul lui Putin: Evenimentul care va elibera țara de dictatură

Șeful Apărării a declarat că Ucraina, care are dreptul la autoapărare, ar putea ataca ținte militare, dacă este atacată din zonele de frontieră sau aerodromurile rusești. El a mai menționat că rachetele inamice ar putea fi interceptate de armele lor deasupra Rusiei.

Brekelmans a mai subliniat că ”dreptul internațional nu este constrâns de distanță și că dreptul la autoapărare nu se încheie la 100 de kilometri de graniță”. El a adăugat că nu au fost impuse restricții Ucrainei în ceea ce privește raza de acțiune a acesteia.

Mai mult, ministrul a clarificat că permisiunea pentru lovituri asupra Rusiei se aplică direct și avioanelor de luptă F-16, pe care Olanda le furnizează Ucrainei.

Zelenski dezvăluie planul victoriei contra lui Putin: Mutarea secretă ajunge la trei lideri din SUA

El a cerut, de asemenea, și altor națiuni occidentale să ridice restricțiile privind utilizarea armelor pe care le furnizează Ucrainei.

În ultimele luni, Kievul a cerut în mod repetat partenerilor săi occidentali să permită atacurile asupra instalațiilor militare și bazelor aeriene din adâncurile teritoriului rus, folosind arme occidentale. Aceste solicitări s-au intensificat, mai ales după ce armata Rusiei a lansat o ofensivă în regiunea Harkov, în mai, și a intensificat bombardarea regiunii și a Harkovului cu rachete și bombe ghidate.

Majoritatea țărilor europene au susținut această solicitare și permisiunea, dar Statele Unite și Germania s-au opus unor astfel de lovituri, temându-se de escaladarea Rusiei. Mai exact, SUA au permis utilizarea rachetelor sale doar într-o zonă de 100 de kilometri de-a lungul graniței ucrainene-ruse.

Putin a rămas cu buza umflată: Rușii au ”cucerit” un oraș din deșert, cumpărând apartamente de 6,3 miliarde de dolari

În prezent, nu există un consens între aliați cu privire la eliminarea restricțiilor privind loviturile cu rază lungă de acțiune în zonele din interiorul Rusiei.

Recent, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat că rușii și-au mutat aviația dincolo de raza rachetelor ATACMS (de 300 km), ceea ce înseamnă că aceste arme nu vor ajuta atacurile ucrainene.

Anterior, cancelarul german Olaf Scholz a refuzat ferm să furnizeze Ucrainei rachete germane Taurus cu rază lungă de acțiune, temându-se de potențiale lovituri asupra Moscovei.

Forțele române, ajutate de militari spanioli la granița cu Ucraina. Avioane F18 ridicate din cauza dronelor rusești
Forțele române, ajutate de militari spanioli la granița cu Ucraina. Avioane F18 ridicate din cauza dronelor rusești
Avioane spaniole participă la misiuni în România. Acestea au fost activate de mai multe ori în urma atacurilor Rusiei din ultima perioadă la granița României cu Ucraina. Forțele armate...
O rachetă hipersonică rusească a lovit „zona” unei importante baze aeriene ucrainene. Cum de a recunoscut Kievul incidentul
O rachetă hipersonică rusească a lovit „zona” unei importante baze aeriene ucrainene. Cum de a recunoscut Kievul incidentul
O rachetă hipersonică rusească a lovit luni dimineaţă, 7 octombrie, „zona” unei importante baze aeriene din Ucraina, Starokostiantîniv, a anunţat Kievul într-o recunoaștere rară a...
#razboi Ucraina, #NATO, #avioane F16, #Tarile de Jos, #Rusia , #Razboi Ucraina
  1. ”Războiul din Ucraina va fi gata în 15 zile”. Avertismentul șefului diplomației europene
  2. Noi declarații scandaloase ale lui Trump: ”Migranții au adus gene proaste în SUA. Kamala Harris are deficiențe mintale” VIDEO
  3. Cine e românul care a creionat bugetul de 200 de miliarde de euro al Parlamentului European pentru 2025. ”E esențial pentru echilibrul puterilor în UE”
  4. Holocaustul, comemorat la București: ”În octombrie ne amintim de sutele de mii de evrei ucişi în pogromuri pentru simplu fapt că fost consideraţi ALTFEL”
  5. Nordis, "lebada neagră" care sparge bula imobiliară?
  6. De ce vin mii de soldați francezi în România. Dacian Spring 2025 reprezintă un test cheie pentru capacitatea de apărare UE
  7. A fost adus în țară încă un fugar, condamnat la peste 11 ani de închisoare: ”Este unul dintre nemernicii care a profitat de mai multe tinere de 17 ani”
  8. Propaganda rusă care profită de tragediile din UE. Țintele sunt "oamenii cu un grad mai scăzut de educație, populația mai săracă"
  9. Cum va fi vremea în a doua lună de toamnă. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
  10. Femeie lovită de o autospecială de poliție în timp ce traversa. Mașina avea sirena pornită