MApN: O navă militară rusă deviază sau oprește navele comerciale care se îndreaptă spre porturile ucrainene

Joi, 24 Februarie 2022, ora 13:29
8210 citiri
MApN: O navă militară rusă deviază sau oprește navele comerciale care se îndreaptă spre porturile ucrainene
MApN Nu confirmă informațiile referitoare la o posibilă agresiune rusească în zona Insulei Șerpilor. FOTO: Google Maps

O navă militară sub pavilion rusesc deviază navele comerciale care se îndreaptă spre porturile ucrainene. Nava rusească se află în apele internaționale ale Mării Negre, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN).

„Cu privire la interdicțiile de navigație impuse de Federația Rusă pentru navele comerciale care se îndreaptă către porturile ucrainene, facem următoarele precizări: Din datele de monitorizare obținute de structurile Forțelor Navale Române, rezultă că o navă militară rusă care se află în apele internaționale ale Mării Negre, la limita de nord a Zonei Economice Exclusive a României (în afara acestei zone), deviază sau oprește navele comerciale aflate în marș către porturile ucrainene. Nu confirmăm informațiile referitoare la o posibilă agresiune rusească în zona Insulei Șerpilor”, se arată într-un mesaj al MApN postat pe Facebook.

Rușii i-au somat pe grănicerii ucraineni din Insula Șerpilor să depună armele

Rușii cer polițiștilor de frontieră de pe Insula Șerpilor să se predea, anunță Serviciul de Grăniceri al Ucrainei Două ținte nerecunoscute s-au apropiat de Insula Șerpilor, relatează Serviciul de Grăniceri al Ucrainei pe pagina sa de Facebook.

„Invadatorii amenință că vor cere ca militarii detașamentului de frontieră Izmail să se predea. Agresorul a folosit canalul de comunicare internațional pentru siguranța navigației. Polițiștii de frontieră se vor apăra”, a spus GNSU într-un comunicat.

Insula Şerpilor se află la cincizeci de kilometri est de gura Dunării la extremitatea vestică a Mării Negre.

Serviciul de Frontieră ucrainean raportează, de asemenea, că aeronave și echipamente nemarcate atacă de la granița cu Belarus.

Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să atace Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, joi dimineaţă, o operaţiune militară în estul Ucrainei. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Putin a susţinut că încearcă să demilitarizeze şi să „de-nazifice” Ucraina.

Liderii american, europeni, ai NATO şi ONU au reacţionat la anunţul preşedintelui Federaţiei Ruse, cerându-i să oprească „agresiunea militară” împotriva Ucrainei şi au condamnat ferm atacul Rusiei.

Presa internaţională a relatat despre focuri de arme în apropiere de principalul aeroport din Kiev şi explozii în mai multe locuri din Ucraina, între care şi Odesa, port la Marea Neagră.

Ucraina a anunţat închiderea spaţiului său aerian, iar preşedintele Volodimir Zelenski a decretat legea marţială în toate teritoriile ţării.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ucraina nu ascultă de avertismentul SUA: Mutarea Kievului care îi înfurie pe Putin și Washingtonul
Ucraina nu ascultă de avertismentul SUA: Mutarea Kievului care îi înfurie pe Putin și Washingtonul
O statistică recentă a Institutul Kiel pentru Economia Mondială (ISW) dezvăluie un top al țărilor care au ajutat Ucraina, pentru a face față agresiunii Rusiei. Pe primul loc în acest...
O membră a Congresului SUA de origine ucraineană propune reducerea ajutorului militar pentru Ucraina
O membră a Congresului SUA de origine ucraineană propune reducerea ajutorului militar pentru Ucraina
Reprezentanta republicană în Camerea Reprezentanților Victoria Spartz, singurul congresman american născut în Ucraina, a depus amendamente prin care solicită reduceri ale pachetului de ajutor...
#razboi Ucraina, #nava militara Rusia, #Insula Serpilor, #Ministerul Apararii Nationale , #Razboi Ucraina