Negocieri de pace Putin - Ucraina: Șase țări ar media conflictul, printre care două state mici surpriză și două puteri

Sambata, 14 Septembrie 2024, ora 00:34
5166 citiri
Negocieri de pace Putin - Ucraina: Șase țări ar media conflictul, printre care două state mici surpriză și două puteri
Mai multe țări vor să medieze discuții de pace între Putin și Zelenski FOTO: NBC

Putin a declarat la Forumul Economic de Est de la Vladivostok că „nu a refuzat niciodată” să negocieze cu Kievul, chiar dacă acesta pretinde că a capturat peste 1.000 de kilometri pătrați de teritoriu rusesc. Pentru negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina și-au arătat disponibilitatea de a media conflictul șase țări, printre care două state mici surpriză și 2 mari puteri.

China, India, Brazilia, Turcia, Austria și Ungaria își doresc să intermedieze discuții de pace între Putin și Zelenski, însă mai mulți analiști susțin totuși că ponderea cea mai mare în posibile discuții ar avea-o forțele occidentale, în frunte cu Statele Unite și Marea Britanie, potrivit Newsweek.

Fostul ministru al Apărării al președintelui rus Vladimir Putin, Serghei Șoigu, a declarat că, în contextul incursiunii Ucrainei în Rusia, nu există nicio șansă de negocieri pentru a pune capăt războiului început de șeful său, după ce mai multe țări au apărut ca potențiali mediatori pentru pace.

Secretul din spatele rachetei de 1 milion de dolari dată Ucrainei de Vest: Scânteia ce aruncă NATO în război cu Putin

Şoigu, acum şeful Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat marţi că nu vor exista discuţii între Moscova şi Kiev „până când nu îi vom arunca afară pe ucraineni de pe teritoriul nostru”, a informat agenţia de presă de stat Tass.

Cu toate astea, declarațiile lui Putin contrazic părerile lui Șoigu. Putin a spus anterior că va negocia doar dacă Kievul va renunța la patru regiuni parțial ocupate pe care Moscova pretinde că le-a anexat în septembrie 2022, condiții care sunt inacceptabile pentru președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Declarația lui Șoigu a venit la o zi după ce Austria a devenit ultima țară care a propus să fie mediator pentru a pune capăt războiului.

„În ceea ce privește potențialii mediatori, o țară trebuie să asigure locații adecvate pentru discuțiile de pace, să aibă o logistică puternică, să fie acceptabilă din punct de vedere politic pentru ambele părți și să aibă servicii diplomatice formidabile”, a spus Vuk Vuksanovic, expert la London School of Economics.

Locuitorii dintr-o țară cu un milion de români stau pe saltele de bani: Economii de 430 de miliarde doar în numerar

În acest scop, postarea cancelarului austriac Karl Nehammer pe X, fost Twitter, spunea că Viena ar putea „sprijini o pace justă și durabilă bazată pe dreptul internațional și să servească drept loc pentru negocieri”. Nehammer mai spunea că guvernul său a remarcat „deschiderea lui Putin față de discuțiile de pace cu Ucraina” și a cerut anterior detensionarea situației și discuții de pace.

Austria e prea mică pentru a fi mediator

„Austria poate găzdui discuții, mai ales că Viena este o capitală a ONU, dar nu le poate modela în mod semnificativ”, a spus Peter Rough, director la Centrul pentru Europa și Eurasia la Institutul Hudson. Cu toate acestea, „este prea mică și nu are nimic de oferit”, a spus el.

Ungaria și-a arătat disponibilitatea de a media conflictul. În calitate de critic al ajutorului militar continuu al Occidentului acordat Ucrainei și de cel mai apropiat aliat al lui Putin în Uniunea Europeană, premierul ungar Viktor Orbán s-a poziționat ca cineva care ar putea pune capăt ostilităților.

Luni, liderul maghiar a spus că așa-zisa sa „misiune de pace” pentru Ucraina este în desfășurare și a făcut aluzie la o descoperire cu o posibilă apariție „spectaculoasă” în septembrie. Cu toate acestea, Rough consideră declarațiile lui Orbán drept inițiative politice care vizează obținerea de puncte pe plan internațional.

Descoperire surprinzătoare a experților: Abstinența de la băuturi, risc crescut de o boală gravă

China, India și Brazilia sunt văzute posibile țări care s-ar putea implica în negocierile de pace. În timpul Forumului Economic de Est, Putin s-a referit la alte trei țări, China, India, Brazilia, care alcătuiesc acronimul BRICS ca posibili brokeri pentru a pune capăt războiului pe care l-a lansat.

"Republica Populară Chineză, Brazilia, India. Sunt în contact cu partenerii mei", a spus Putin. „Avem încredere unul în celălalt”. Dar Vuksanovic a spus că China, împreună cu Ungaria, vor fi excluse imediat ca potențiali mediatori, deoarece sunt prea aproape de Rusia. ”Mai mult, SUA nu ar permite Chinei să aibă gloria unui făcător de pace”, a spus Rough.

Turcia este și ea în ”cărți” ca o eventuală locație pentru negocieri între Rusia și Ucraina. Au existat critici cu privire la un pivot al Turciei departe de NATO către Rusia și China, împreună cu o analiză a legăturilor dintre Putin și președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Șocul de la Kremlin, cu termen precis: Noul ordin al lui Putin dat soldaților ruși, care îi trimite la moarte sigură

Săptămâna trecută, Ankara a declarat că va căuta aderarea la BRICS într-o mișcare care vine ca urmare a interesului de a se alătura Organizației de Cooperare Shanghai (SCO) condusă de Beijing și Moscova. Pe marginea OCS, Erdogan a spus că Ankara ar putea fi un intermediar în războiul din Ucraina, deși purtătorul de cuvânt al Kremlinului a respins acest lucru.

Colonelul în retragere al armatei americane Lawrence Wilkerson, a spus că ”în calitate de mediator, SUA ar putea permite Indoneziei, Noii Zeelande, chiar Braziliei sau Mexicului, dar ar fi o prezență puternică în fundal”, a spus Wilkerson. „După alegeri, dacă Putin ar fi dispus, am putea media cu asistență din partea Indiei, Turciei sau Elveției”.

Criza îl lovește necruțător pe Putin. Colosul susținut de Kremlin se prăbușește vertiginos
Criza îl lovește necruțător pe Putin. Colosul susținut de Kremlin se prăbușește vertiginos
După începutul invaziei liderului de la Kremlin din 24 februarie 2022, în Ucraina, Occidentul a trecut la impunerea unor pachete de sancțiuni împotriva Moscovei pentru a-i diminua capacitatea...
Occidentul presează Ucraina cu ”singurul scenariu” posibil. Mutarea NATO, după modelul Germaniei, l-ar înfuria pe Putin
Occidentul presează Ucraina cu ”singurul scenariu” posibil. Mutarea NATO, după modelul Germaniei, l-ar înfuria pe Putin
Tot mai mulți diplomați și lideri din Occident presează Ucraina pentru a ajunge la o înțelegere de pace în războiul cu Rusia, sugerând că există un „singur scenariu” posibil....
#razboi Ucraina, #negocieri pace Rusia Ucraina, #Putin razboi, #negocieri Rusia Ucraina, #SUA Ucraina , #Razboi Ucraina
  1. O operă de artă formată din două cutii de bere a fost aruncată la coș de angajatul unui muzeu. A crezut că sunt deșeuri
  2. Peste 300.000 de credincioși sunt așteptați la pelerinajul dedicat Sfintei Parascheva. Jandarmii iau în calcul cozi de 3 kilometri
  3. După Helene, SUA se pregătesc de un uragan de categoria 5. „Trebuie să presupunem că acesta va fi un monstru” VIDEO
  4. Forțele române, ajutate de militari spanioli la granița cu Ucraina. Avioane F18 ridicate din cauza dronelor rusești
  5. Când va încheia Vladimir Putin războiul, conform unor documente obținute de spionii ucrainieni. "Acest scenariu ar avea sens"
  6. Avertismentele analiștilor privind ”surpriza din octombrie” pentru alegerile din SUA. Clinton: Vor fi încercări de pervertire a Kamalei Harris
  7. Bătrână de peste 80 de ani, care merge cu cadrul, filmată când urcă la volan. Imaginile au stârnit reacții aprinse pe rețelele de socializare VIDEO
  8. Ce pedeapsă au primit trei frați români, prinși de Secret Service că au furat bani din peste 220 de conturi ale americanilor
  9. Criza îl lovește necruțător pe Putin. Colosul susținut de Kremlin se prăbușește vertiginos
  10. Kamala Harris a anunțat în ce condiții s-ar întâlni cu Vladimir Putin, pentru a negocia oprirea războiului