"Occidentul a provocat războiul din Ucraina", acuză Nigel Farage. Reacția secretarului Apărării, John Healey

Sambata, 22 Iunie 2024, ora 08:46
6651 citiri
"Occidentul a provocat războiul din Ucraina", acuză Nigel Farage. Reacția secretarului Apărării, John Healey
Nigel Farage FOTO X

Liderul partidul britanic de dreapta Reform UK, Nigel Farage, consideră că Occidentul a „provocat” invadarea Ucrainei de către Rusia prin extinderea Uniunii Europene şi a NATO spre est. El a declarat pentru BBC că „desigur” războiul este din vina preşedintelui Vladimir Putin. Dar el a adăugat că extinderea UE şi a NATO i-a dat un „motiv” să spună poporului rus: „Vin din nou după noi”.

Într-un interviu pentru BBC, Farage a fost chestionat cu privire la evaluările şi declaraţiile anterioare, inclusiv cele în care l-a numit pe preşedintele rus Vladimir Putin drept liderul mondial pe care l-a admirat cel mai mult în 2014.

„Am spus că nu-l plac ca persoană, dar l-am admirat ca om politic pentru că a reuşit să preia controlul asupra conducerii Rusiei”, a spus Farage.

Apoi a fost solicitat să facă precizări referitoare la o postare pe reţelele sociale din februarie 2022, când a susţinut că invazia rusă în Ucraina a fost „o consecinţă a extinderii UE şi NATO”.

Farage a susţinutcă a argumentat încă din anii 1990 că „expansiunea permanentă spre est” a alianţei militare NATO şi a UE îi dă preşedintelui Putin „un motiv pentru a face poporul rus să spună ”Vin din nou după noi” şi a merge la război”.

El a adăugat: „Noi am provocat acest război. Desigur, este vina [preşedintelui Putin]”.

Secretarul laburist al Apărării John Healey a declarat că aceste comentarii ale lui Farage l-au făcut „inapt pentru vreo funcţie politică, cu atât mai puţin să conducă un partid serios în Parlament”.

De asemenea, a răspuns afirmaţilor lui Farage fostul secretar general al NATO, Lord George Robertson, care l-a acuzat că „repetă mecanic linia Kremlinului” şi că „a furnizat noi scuze pentru atacul brutal şi neprovocat”.

În timpul interviului, liderul Reform UK a susţinut că Lord Robertson a fost de acord că războiul a fost cauzat de extinderea UE.

Vorbind la BBC Radio 4 World Tonight, colegul laburist a negat că ar fi spus acest lucru şi a descris declaraţia dlui Farage drept „o prostie totală”.

„A spune că am provocat Rusia este ca şi cum ai spune că, dacă cumperi o alarmă anti-efracţie, provoci într-un fel hoţii”.

Guy Verhofstadt, un proeminent europarlamentar belgian şi critic frecvent al lui Farage, l-a acuzat de asemenea că repetă „temele de discuţie ale Kremlinului”.

„În Parlamentul European, Farage l-a apărat mereu pe Putin”, a spus el.

„Fiecare vot pentru Farage este sărbătorit la Moscova!”, a adăugat el.

”Dintr-o companie de 110 oameni, au rămas doar 25”. Mesajul către Putin al unor soldați ruși supraviețuitori dintr-un masacru VIDEO
”Dintr-o companie de 110 oameni, au rămas doar 25”. Mesajul către Putin al unor soldați ruși supraviețuitori dintr-un masacru VIDEO
Un grup de soldați ruși supraviețuitori ai unei lupte cu Forțele Armate ale Ucrainei au înregistrat un videoclip în care fac apel către Putin. Ei vorbesc despre anarhie completă în...
Rusia acuză SUA că încearcă să-l asasineze pe Vladimir Putin: ”Nu ar trebui să facă deloc vizite în străinătate”
Rusia acuză SUA că încearcă să-l asasineze pe Vladimir Putin: ”Nu ar trebui să facă deloc vizite în străinătate”
Moscova a afirmat, fără nicio dovadă, că încercările Ucrainei de a-l ucide pe Vladimir Putin au fost pregătite „cu bani americani“, ceea ce a dus la creșterea tensiunilor dintre NATO...
#razboi Ucraina, #Nigel Farage, #reform uk, #Vladimir Putin , #Razboi Ucraina
  1. Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
  2. Furtuna de "urgență gravă" a făcut ravagii în București. Vijelia a lăsat în urmă zeci de copaci și stâlpi de iluminat doborâți FOTO
  3. Carambol violent în Ialomița. Cinci persoane, printre care și un minor, au fost rănite în urma impactului
  4. Avioane ținute în aer la Otopeni de o furtună violentă. De unde veneau aeronavele
  5. "Imperialul" Ferdinand a ajuns la închisoare pentru niște ceapă. Cum a încercat bulibașa să înșele un comerciant
  6. Cele mai multe cereri de despăgubire pentru zborurile anulate de Tarom nu sunt complete. Banii nu se pot transfera
  7. Consilierul lui Rareș Petru Achiriloaie (ANPDCA) a demisionat
  8. Adrian Cioroianu a devenit oficial suspect în dosarul dezvăluirii că Emilia Șercan analizează teza de doctorat a lui Mircea Geoană
  9. Mesaj Ro-Alert de urgență GRAVĂ pentru București. Ce recomandă autoritățile FOTO
  10. Elevi pedepsiți în genunchi pe asfaltul fierbinte: "Dacă se mai întâmplă vreodată, vă țin ore în șir! Stați acolo!" VIDEO