Ucraina are o nouă armă inteligentă kamikaze: Putin, panicat, și-ar putea pierde ”bijuteria coroanei” de 3 miliarde de dolari VIDEO FOTO

Miercuri, 19 Iunie 2024, ora 04:00
12392 citiri
Ucraina are o nouă armă inteligentă kamikaze: Putin, panicat, și-ar putea pierde ”bijuteria coroanei” de 3 miliarde de dolari VIDEO FOTO
Un operator care dirijează dronele din Ucraina FOTO: AC

Războiul Rusiei din Ucraina a depășit borna de 840 de zile, dar Moscova continuă cu înverșunare conflictul sângeros, fără să dea niciun semn că ar vrea să îl termine. Dar acum Kievul și-a dezvăluit noua sa armă inteligentă, o dronă kamikaze care poate lovi la o distanță de 600 de kilometri.

Putin este panicat din cauza faptului că aeronava fără pilot poate distruge ”bijuteria coroanei” Moscovei, podul Kerci, care valorează 3,8 miliarde de dolari și care face legătura între Rusia și peninsula Crimeea.

Noua dronă kamikaze a Ucrainei denumită ”Stalker” are o rază de acțiune de 600 de kilometri, dezvoltă o viteză de până la 74 de kilometri pe oră și poate transporta 150 de kilograme de exploziv, potrivit Daily Mail.

Ucraina a dezvăluit un nou set mortal de drone pe care intenționează să le folosească cu efect devastator împotriva flotei ruse de la Marea Neagră. Oficialii ucraineni au făcut publice mai întâi detalii despre nava fără pilot, care poate transporta încărcături utile explozive de până la 150 kg, la Forumul de Securitate al Mării Negre.

O sursă anonimă dezvăluie mutarea secretă a lui Putin: ”Nu am văzut niciodată așa ceva”, pregătește totul în munți

Vehiculul kamikaze Stalker 5.0, dronă fără pilot, are o autonomie de 372 de mile (600 km) și poate rula la viteze de 46 mph (74 km/h) peste mare, datorită motorului său de 60 de cai putere montat pe barcă.

Are cinci metri lungime și 1,2 metri lățime și are suficientă rază de acțiune pentru a viza podul Kerci dintre Crimeea ocupată și Rusia continentală, au declarat oficialii. Echipată cu un terminal de internet prin satelit Starlink, rețeaua americană a lui Elon Musk, drona ambarcațiunii transmite un flux video în direct operatorului său.

Barca are, de asemenea, un mod logic și poate livra alimente, apă, provizii militare și medicale în locații greu accesibile - și este folosită pentru recunoaștere și patrule de coastă. Acest lucru ar putea juca un rol important în sprijinirea forțelor ucrainene de pe malul drept al râului Nipru, unde a devenit din ce în ce mai greu să reaprovizioneze marinarii cu bărci convenționale în timp ce încearcă să țină capul de pod Krynky.

Descoperire de răsunet ce confirmă scrierile din Biblie: Cum a răpus îngerul lui Dumnezeu o armată de 185.000 de soldați

Unul dintre principalele succese ale eforturilor ucrainene de a respinge invazia rusă a fost arma kamikaze, dronele lor maritime cu evoluție rapidă. Marina rusă a fost forțată să fugă din Marea Neagră după ce serviciile de securitate SBU ale Ucrainei și agenția sa de informații militare HUR au folosit o combinație de diferite nave fără pilot pentru a-și scufunda cele mai bune nave de război.

Țintă importantă pentru Ucraina: podul Kerci

În martie, una dintre cele mai moderne nave de război ale lui Putin, Serghei Kotov, de 65 de milioane de dolari, care a intrat în funcțiune abia în 2022, a fost lovită de un atac cu dronă kamikaze care exploda lângă Feodosia, în Crimeea ocupată.

Cu o lună înainte de acest atac, imaginile făcute publice de Ministerul Ucrainean al Apărării au arătat cum navele sale maritime fără pilot au scufundat nava de rachete Ivanovets de la Marea Neagră, de 55 de milioane de lire sterline.

Aceste eforturi au permis Ucrainei să redeschidă un coridor de transport de cereale vital pentru supraviețuirea economică a țării. Cu toate acestea, atacul remarcat al SBU rămâne lovitura experimentală cu drona kamikaze asupra podului de 3 miliarde de lire sterline (3,8 miliarde de dolari) al lui Vladimir Putin, care leagă Rusia de Crimeea, care a declanșat o explozie uriașă.

”Grupul din umbră” mai tare decât puterile mondiale, de care depinde Ucraina: Pentru a-l bate pe Putin e nevoie de ceva colosal

Drona lor „Sea Baby” a provocat explozii uriașe străpungând podul de 12 mile (19 km) în iulie 2023 și a întrerupt temporar o rută cheie de aprovizionare militară între Crimeea și Rusia continentală.

Imaginile arată drona navală kamikaze înarmată cu până la 850 kg de explozibili care navighează spre pod sub acoperirea întunericului, înainte ca aceasta să se izbească de trecere, trimițând resturi zburând prin aer. De la acea lovitură, țintele rusești de coastă au fost bombardate cu noi iterații ale dronelor, inclusiv versiuni cu lansatoare de rachete mobile.

Forțele lui Putin au construit apărări neconvenționale, inclusiv barje plutitoare și straturi de plase, în jurul podului Kerci, ca răspuns la aceste atacuri și speră că aceste eforturi vor preveni viitoarele lovituri cu drone.

Paranoia lui Putin continuă, deși a pierdut 70.000 de soldați în doar 60 de zile: Mutare militară cu China VIDEO
Paranoia lui Putin continuă, deși a pierdut 70.000 de soldați în doar 60 de zile: Mutare militară cu China VIDEO
Este tot mai clar că paranoia lui Vladimir Putin continuă fără scrupule, în ciuda faptului că Rusia a pierdut 70.000 de soldați în doar 60 de zile, potrivit estimărilor ministerului...
Un expert american scoate adevărul la lumină: Șocul care a luat prin surprindere Statele Unite
Un expert american scoate adevărul la lumină: Șocul care a luat prin surprindere Statele Unite
La aproape trei ani de la „operațiunea militară specială” de trei zile a lui Vladimir Putin în Ucraina, efectele invaziei ilegale și imorale continue a Rusiei încă se răsfrâng în...
#razboi Ucraina, #drona ucraina, #drona kamikaze, #atacuri drone, #podul kerci, #Putin razboi, #Ucraina drone Rusia , #Razboi Ucraina
  1. Canicula face prăpăd și-n Grecia. Ce a interzis guvernul elen să se facă în aer liber
  2. Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
  3. Furtuna de "urgență gravă" a făcut ravagii în București. Vijelia a lăsat în urmă zeci de copaci și stâlpi de iluminat doborâți FOTO
  4. Carambol violent în Ialomița. Cinci persoane, printre care și un minor, au fost rănite în urma impactului
  5. Avioane ținute în aer la Otopeni de o furtună violentă. De unde veneau aeronavele
  6. "Imperialul" Ferdinand a ajuns la închisoare pentru niște ceapă. Cum a încercat bulibașa să înșele un comerciant
  7. Cele mai multe cereri de despăgubire pentru zborurile anulate de Tarom nu sunt complete. Banii nu se pot transfera
  8. Consilierul lui Rareș Petru Achiriloaie (ANPDCA) a demisionat
  9. Adrian Cioroianu a devenit oficial suspect în dosarul dezvăluirii că Emilia Șercan analizează teza de doctorat a lui Mircea Geoană
  10. Mesaj Ro-Alert de urgență GRAVĂ pentru București. Ce recomandă autoritățile FOTO