General american: Occidentul se confruntă cu cea mai mare amenințare de la al Doilea Război Mondial

Sambata, 23 Noiembrie 2024, ora 23:00
4707 citiri
General american: Occidentul se confruntă cu cea mai mare amenințare de la al Doilea Război Mondial
Generalul în rezervă Jack Keane, apreciat de Donald Trump/ FOTO: US Army

Axa emergentă a Chinei, Rusiei, Iranului și Coreei de Nord reprezintă „cea mai serioasă și periculoasă provocare” pentru Occident de la cel de-al Doilea Război Mondial, a declarat pentru The Times un fost înalt oficial militar american. Generalul în retragere Jack Keane și fost șef adjunct al Armatei SUA este una dintre cele mai influente personalități militare din Washington. Atât democrații, cât și republicanii, inclusiv noul președinte american Donald Trump, apelează la el pentru sfaturi.

Keane a subliniat provocările cu care se confruntă Trump. Războiul din Ucraina se află în fruntea listei de pericole pentru administrația Trump.

"China, Rusia, Iran și Coreea de Nord lucrează efectiv împreună. Ceea ce s-a întâmplat este că ne-au perceput pe noi, SUA, ca fiind slabi și că ne-am pierdut voința politică de a le face față", a spus el.

Generalul în rezervă a avertizat că pericolul va trebui să primească un răspuns rapid atunci când Trump va prelua mandatul în ianuarie. El a adăugat că acest lucru ar însemna schimbări cuprinzătoare care vizează reconstruirea armatei și completarea bazei industriale de apărare.

„În evaluarea noastră, provocările cu care se confruntă Departamentul Apărării sunt mai serioase decât oricând în ultimele opt decenii. În ultimii patru ani, nu ne-am mărit bugetul apărării din cauza inflației. Sub Biden, a rămas același A fost iresponsabil și nesăbuit”, a adăugat Keane.

El a mai spus că îl va îndemna pe Trump să facă lobby asupra Congresului pentru „mai multă agilitate, astfel încât să putem cumpăra drone și să le punem în funcțiune”.

„Din nou, uitați-vă la Ucraina. Au reușit să aducă pagube serioase marinei ruse doar prin dezvoltarea și desfășurarea de arme precum dronele marine și au făcut-o într-un timp foarte scurt. Trebuie să cumpărăm mai multe sisteme de arme. Nu putem să așteptăm ani de zile", spune Keane.

Următoarele săptămâni vor fi și mai periculoase

Achiziția de către Rusia de drone iraniene și implicarea armatei nord-coreene au contribuit la globalizarea războiului din Ucraina. Cu toate acestea, afirmația lui Putin că Occidentul este în întregime de vină pentru acest război este falsă și o încercare de a transfera vina asupra altora. Ucraina folosește armele NATO doar împotriva țintelor militare, în timp ce Rusia își folosește armele importate împotriva țintelor civile, scrie The Telegraph.

Permițând Ucrainei să utilizeze rachete cu rază lungă de acțiune ATACMS și Storm Shadow pentru a lansa lovituri pe teritoriul Rusiei, Statele Unite și Marea Britanie ar putea deveni părți la conflict. Următoarea desfășurare de către Pentagon a contractorilor militari americani pentru a repara sistemele de arme și luarea în considerare de către Marea Britanie de a trimite instructori militari în Ucraina întăresc această afirmație.

Financial Times a remarcat că promisiunea lui Trump de a opri războiul din Ucraina după venirea la putere nu va face decât să facă următoarele săptămâni mai periculoase. La urma urmei, ambele părți vor încerca să-și consolideze pozițiile în ajunul oricăror negocieri. Rusia a început deja prin a intensifica bombardarea infrastructurii energetice a Ucrainei.

„Intensificarea conflictului dintre Rusia și NATO asupra Ucrainei poate provoca o reacție catastrofală în lanț de escaladare în Orientul Mijlociu și regiunea Indo-Pacific. Occidentul trebuie să se opună cu hotărâre agresiunii ruse în Ucraina. Dar această poziție de principiu este asociată cu riscuri grave care trebuie să luăm în considerare subliniază The Telegraph.

Rusia intenționează să atace din nou Ucraina cu racheta Oreșnik. Va schimba aceasta regulile războiului nuclear?
Rusia intenționează să atace din nou Ucraina cu racheta Oreșnik. Va schimba aceasta regulile războiului nuclear?
Rusia ar putea lansa din nou, în acest weekend, racheta balistică cu rază intermediară de acțiune (IRBM) Oreșnik asupra Ucrainei, anunță Financial Times, citând surse anonime din cadrul...
Războiul din Ucraina, la final de 2024. Cum ar putea evolua conflictul și ce urmează
Războiul din Ucraina, la final de 2024. Cum ar putea evolua conflictul și ce urmează
După aproape trei ani de lupte crâncene și atacuri masive, războiul de amploare al Rusiei împotriva Ucrainei pare să se apropie de un punct final, cel puțin pentru moment. În vara și...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #axa raului, #Occident , #Razboi Ucraina
  1. Rusia intenționează să atace din nou Ucraina cu racheta Oreșnik. Va schimba aceasta regulile războiului nuclear?
  2. Avertisment privind un medicament popular în România și Marea Britanie: Provoacă probleme la inimă, efecte fatale
  3. Ce poate să facă un angajat dacă este amenințat cu concedierea. „Poate fi decisiv în salvarea locului de muncă”
  4. Nava invizibilă care îi dă coșmaruri lui Putin: Este prima din lume, dotată cu o armă colosală VIDEO
  5. Un pilon cheie al Rusiei primește o nouă lovitură: Putin rămâne descoperit, după anunțul SUA
  6. Războiul din Ucraina, la final de 2024. Cum ar putea evolua conflictul și ce urmează
  7. Georgia se afundă în criza politică înainte de alegerea noului preşedinte. Mii de persoane au ieșit în stradă FOTO/VIDEO
  8. Rebelii descoperă și distrug imperiul de droguri al dictatorului Assad. O industrie de miliarde care a alimentat războiul sirian
  9. Preşedintele Argentinei Javier Milei devine cetăţean italian FOTO
  10. Un tânăr ucrainean care a trecut granița în România prin Munții Maramureșului a fost găsit în stare de hipotermie