Kievul anunță că Rusia a înregistrat pierderi ”colosale” după lansarea ofensivei în est. Cum a rezistat armata ucraineană

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 18:25
7545 citiri
Kievul anunță că Rusia a înregistrat pierderi ”colosale” după lansarea ofensivei în est. Cum a rezistat armata ucraineană
Elicopter rus doborât în Ucraina FOTO Twitter / Nexta

Oleksii Arestovici, consilierul preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat vineri, 29 aprilie, că armata a suferit pierderi importante în luptele cu rușii din estul țării.

Trupele ucrainene au pierdut controlul asupra unor oraşe şi sate după lansarea ofensivei ruse în estul Ucrainei, însă, potrivit Kievului, trupele ruse au obţinut aceste câştiguri cu preţul unor mari pierderi umane şi materiale.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Avem pierderi serioase, dar pierderile ruşilor sunt mult mai mari. Ei au pierderi colosale”, a susţinut Arestovici.

Potrivit evaluării Institutului pentru Studiul Războiului din Washington, după ce s-au retras din nordul Ucrainei pentru a se concentra pe estul şi sudul acestei ţări, trupele ruse adoptă un tipar mai eficient de mişcări operaţionale, unul dintre obiective fiind aparent învăluirea trupelor ucrainene în Donbas. Cu toate acestea, ofensiva rusă în estul Ucrainei a făcut progrese minore joi.

Potrivit Statului Major al Ucrainei, în Donbas trupele ruse nu au efectuat operaţiuni ofensive în ultimele ore vineri, dar continuă atacurile intense cu artileria şi chiar cu aviaţia pe linia de contact, continuând în acelaşi timp atacurile asupra ţintelor importante din punct de vedere logistic pentru deplasarea şi aprovizionarea trupelor ucrainene.

Trupele ruse au bombardat astfel un important nod feroviar în oraşul Liman, în regiunea Doneţk. Ruşii încearcă ”să avanseze dinspre nordul regiunii, care se învecinează cu regiunea Harkov, în direcţia (oraşului) Liman, şi fac tot posibilul pentru a intra pe o rută directă către (oraşele) Sloviansk, Kramatorsk, astfel încât să-şi atingă obiectivele strategice în regiunea Doneţk”, a precizat pentru CNN şeful administraţiei militare regionale din Doneţk, Pavlo Kirilenko.

”Inamicul nu poate pătrunde. Liman este sub controlul forţelor armate ucrainene”, a adăugat acesta, menţionând, de asemenea, că trupele ruse folosesc artileria şi loviturile aeriene pentru a le împiedica pe cele ucrainene să-şi fortifice poziţiile defensive.

Rușii transformă în moloz fabricile ucrainene: ”E foarte dureros pentru țară sa piardă totul”
Rușii transformă în moloz fabricile ucrainene: ”E foarte dureros pentru țară sa piardă totul”
În epoca sovietică, centrala termică și electrică Kurahove a dat naștere orașului din jurul ei din estul Ucrainei, stimulând economia locală și susținând comunitatea cu salarii și...
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
În ciuda faptului că războiul Rusiei din Ucraina a trecut în al 3-lea an și victimele din rândul soldaților se ridică la sute de mii, Vladimir Putin continuă agresiunea fără scrupule....
#razboi Ucraina, #ofensiva rusa, #Donbas, #pierderi Rusia , #Razboi Ucraina