Putin se află pe marginea prăpastiei: Rebelii ruși pregătesc o mișcare ”decisivă” pentru a doborî Kremlinul

Marti, 25 Iunie 2024, ora 00:30
29693 citiri
Putin se află pe marginea prăpastiei: Rebelii ruși pregătesc o mișcare ”decisivă” pentru a doborî Kremlinul
Vladimir Putin FOTO Kremlin.ru

Războiul declanșat de liderul Moscovei în Ucraina acum peste 850 de zile nu se desfășoară conform planurilor inițiale, iar deznodământul este unul incert. Acum Putin se află pe marginea prăpastiei, în timp ce rebelii ruși constituiți la Varșovia în Congresul Deputaților Poporului pregătesc o mișcare ”decisivă” pentru a doborî Kremlinul.

Unul dintre acești ruși din exil, Ruslan Kutaev a spus că populația din țară trebuie să înțeleagă că opoziția este hotărâtă să-l „învingă decisiv” pe Putin, potrivit Express.

Un important activist anti-Putin a cerut parlamentului rebel al Rusiei să creeze un guvern în exil, susținând că este un pas esențial în distrugerea regimului autocratului. Delegații Congresului Deputaților Poporului (CPD) și-au desfășurat a șasea sesiune la Varșovia în weekend, pentru a-și continua planurile de a doborî Putin și regimul său.

Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO

Unul dintre vorbitorii la sesiunea de patru zile a fost Ruslan Kutaev, un lider rebel cecen, care lupta împotriva dictaturii brutale a lui Ramzan Kadîrov în patria sa. Într-un discurs înflăcărat și plin de pasiune, luptătorul cecen i-a îndemnat pe delegați să-și intensifice campania împotriva lui Putin prin crearea unui guvern paralel.

El a susținut că o astfel de mișcare ar facilita o unificare generală a tuturor mișcărilor de opoziție rusă, care ar duce în cele din urmă la răsturnarea lui Putin. El a mai spus că această mișcare le va oferi rușilor obișnuiți încredere că răsturnarea lui Putin nu va duce la haos și va crește sprijinul public pentru schimbarea regimului.

„Este foarte important ca rușii să înțeleagă că acesta nu este un joc”, a spus el, în marja conferinței de la Varșovia. „Aici sunt oameni foarte serioși care sunt hotărâți să învingă în mod decisiv regimul lui Putin și să-i răstoarne puterea.

Imperiul creat de Putin în toată lumea, imposibil de dărâmat: ”Aceasta este o relație fără sfârșit cu Rusia”

„Așadar îmi propun să creăm imediat un guvern condus de un prim-ministru interimar. Acest lucru va accelera unificarea (opoziției) și implicarea altor resurse uriașe împotriva lui Putin”.

Congresul este format din peste 70 de foști deputați naționali și locali care au adunat între ei aproximativ 5 milioane de voturi la alegerile precedente din Rusia, care erau încă considerate competitive și libere.

Deputații elaborează o nouă constituție pentru o viitoare Rusie democratică, spunând că pun bazele legale care vor asigura democrația să aibă șansa de a prospera într-un stat post-Putin.

Descoperirea doctorilor din SUA ce dă totul peste cap: Un pahar pe zi dintr-o băutură își ține inima sănătoasă

Ei se văd ca un parlament în așteptare care va deveni cel mai înalt organ al puterii de stat până când vor avea loc noi alegeri în urma demiterii lui Putin de la putere. Ilya Ponomarev, membru al consiliului executiv al CPD, a cerut diferitelor facțiuni ale opoziției ruse să se unească și să înceteze lupta între ele.

El a spus pentru sursa citată: „Le ofer tuturor celorlalți membri ai opoziției să stea la o masă rotundă și să ajungă la un acord.

„Să mergem înainte ca o echipă coordonată – nu ca un partid politic, evident, pentru că fiecare are opinii diferite, ci ca un grup unit, în care fiecare are responsabilitățile sale specifice”.

Rusia a pus recompensă pe primul F 16 doborât pe cerul Ucrainei. Piloții ruși abia așteaptă. Câți bani se oferă
Rusia a pus recompensă pe primul F 16 doborât pe cerul Ucrainei. Piloții ruși abia așteaptă. Câți bani se oferă
O recompensă uriașă, pentru doborârea primului avion de luptă F-16 (Fighting Falcon), pe cerul Ucrainei, a fost anunțată în Rusia, potrivit EFE şi RBC.ru, care citează Ministerul rus al...
De ce scade producția mondială de bere. „Efectele războiului”
De ce scade producția mondială de bere. „Efectele războiului”
Producţia mondială de bere a scăzut anul trecut cu aproape 1,7 miliarde litri, până la 188 miliarde litri, un declin anual de 0,9%, a anunţat marţi, 16 iulie, cel mai mare trader mondial de...
#razboi Ucraina, #opozitie Rusia, #opozanti rusi demisie Putin , #Razboi Ucraina
  1. Rusia a pus recompensă pe primul F 16 doborât pe cerul Ucrainei. Piloții ruși abia așteaptă. Câți bani se oferă
  2. Submarinele nucleare americane ies la suprafață în curtea din spate a Chinei
  3. Pericolul care pândește în Marea Neagră. Avertismentul autorităților FOTO
  4. Accident tragic, după ce un autocar s-a răsturnat. 17 pasageri au murit, iar alţi 34 au fost grav răniţi
  5. Cât de eficientă este strategia statelor europene de a boicota președinția Ungariei și cum se poate întoarce împotriva UE un succes al lui Trump
  6. Copil accidentat grav pe un traseu de mountain-bike din staţiunea Azuga. A fost dus de urgență cu elicopterul la spital
  7. Regele Charles a înnobilat o capră. Ce are atât de special animalul și cu ce a fost spălat înainte de întâlnirea cu Majestatea Sa
  8. Scandal în Țara Galilor. Premierul a demisionat. Ce acuzații i se aduc după patru luni de la alegeri
  9. Canicula face prăpăd și-n Grecia. Ce a interzis guvernul elen să se facă în aer liber
  10. Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin