Paleologu despre apelul lui Putin la retorica leninistă: În realitate Rusia este una dintre țările cu cele mai multe sinucideri și avorturi

Sambata, 01 Octombrie 2022, ora 18:26
8903 citiri
Paleologu despre apelul lui Putin la retorica leninistă: În realitate Rusia este una dintre țările cu cele mai multe sinucideri și avorturi
Theodor Paleologu a criticat discursul președintelui rus Vladimir Putin FOTO Hepta

Publicistul și politologul Theodor Paleologu a făcut o analiză a discursului de vineri al președintelui rus Vladimir Putin, care a susținut că țara sa apără ortodoxia. „Doar 15% dintre ruși declară că religia are un rol important în viața lor”, explică Paleologu.

Publicistul mai precizează că în Rusia au loc cele mai multe sinucideri și avorturi din lume.

„Zilele trecute l-am văzut pe Putin proclamînd jihadul împotriva Occidentului colonialist, rasist, imperialist și jefuitor. La această retorică de pură extracție leninistă a mai adăugat adjectivul "satanist" pentru fraierii care cred că Rusia apără ortodoxia: în realitate Rusia este una dintre țările cu cele mai multe sinucideri și cu cele mai multe avorturi din lume (dublu față de Statele Unite); doar 15% dintre ruși declară că religia are un rol important în viața lor, iar practica religioasă este neglijabilă”, a notat Theodor Paleologu pe Facebook.

Acesta din urmă vorbește apoi despre cum Putin l-a citat pe Iisus, dar și despre „roadele putinismului”, răspuns care se regăsește în Biblie.

„Ateul ortodox și nihilismul ortodoxist sînt în termeni teologici manifestări ale tainei fărădelegii de care vorbea Sfîntul Pavel. În discursul său delirant președintele Putin l-a citat pe însuși Isus: "Îi veți recunoaște după roadele lor" (Matei, 7, 16). Și care sînt roadele putinismului? Tot Biblia ne oferă răspunsul prin vocea profetului Daniel: "urîciunea pustiirii" (Daniel, 9, 27), expresie care se regăsește la același evanghelist Matei (24, 15), pe care l-a invocat marele impostor de la Moscova. Urîciunea pustiirii se traduce prin devastarea Ucrainei și, în interior, prin transformarea rușilor, vorba lui Putin, într-o "masă de sclavi fără suflet".

Completîndu-l pe Sfîntul Pavel cu ajutorul Apocalipsei, putem spune că taina fărădelegii are o natură duală: în capitolul 13 cele două fiare se susțin reciproc, tiranul prigonitor și falsul profet, adică președintele Putin și patriarhul Kiril”, a conchis Paleologu.

Președintele Vladimir Putin a susținut vineri, 30 septembrie, un discurs public în care a anunțat oficial anexarea a patru provincii ucrainene la Rusia. Liderul rus și-a început discursul declarând că regiunile ucrainene Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson sunt de azi pământ rusesc.

Cea mai amplă parte a discursului, aplaudată de câteva ori de asistență, a fost cea în care a reluat atacurile la adresa Occidentului, spunând că acesta vrea să transforme Rusia într-o „colonie”. El a repetat afirmațiile anterioare conform cărora Occidentul ar încerca să slăbească Rusia și să o îngenuncheze încă de la căderea Uniunii Sovietice.

„Occidentul caută noi oportunități de a ne lovi și a visat mereu să ne spargă statul în state mai mici care se vor lupta unul împotriva celuilalt”. Occidentul este „lacom”, a spus el, și vrea ca Rusia să fie în „colonia sa”. Occidentul este „pregătit să facă totul folosind acest sistem neo-colonial pentru a jefui toate celelalte țări din lume”, spune el.

Citește și:
O jurnalistă rusă denunță propaganda Kremlinului și face afirmații grave despre Putin: ”Îi este frică și se simte amenințat”
O jurnalistă rusă denunță propaganda Kremlinului și face afirmații grave despre Putin: ”Îi este frică și se simte amenințat”
Vladimir Putin ”face totul pentru a rămâne la putere”, afirmă Janna Agalakova, o jurnalistă rusă care a plecat din Rusia la începutul Războiului rus în Ucraina, după ce a demisionat de...
Șeful diplomației americane, încântat de vizita în România: ”Mulțumesc gazdelor fantastice” FOTO
Șeful diplomației americane, încântat de vizita în România: ”Mulțumesc gazdelor fantastice” FOTO
Secretarul american de Stat, Antony Blinken, a plecat miercuri, 30 noiembrie, din România, după o vizită de două zile în care a participat la reuniunea miniştrilor de externe din NATO şi s-a...