Planul ambițios al lui Biden. Ce sumă a cerut Congresului pentru a continua ajutorul acordat Israelului și Ucrainei

Vineri, 20 Octombrie 2023, ora 18:18
2088 citiri
Planul ambițios al lui Biden. Ce sumă a cerut Congresului pentru a continua ajutorul acordat Israelului și Ucrainei
Joe Biden FOTO Facebook

Casa Albă a cerut Congresului vineri, 20 octombrie, 106 miliarde de dolari pentru a finanţa planuri ambiţioase pentru Ucraina, Israel şi securitatea frontierelor americane, dar nu a oferit nicio strategie pentru a obţine banii de la un Congres aflat în blocaj politic, relatează Reuters.

Solicitarea de finanţare a preşedintelui american Joe Biden vine la câteva zile după ce acesta a vizitat Israelul şi a promis solidaritate în timp ce ţara bombardează Gaza în urma unui atac al militanţilor Hamas care au ucis 1.400 de persoane în sudul Israelului.

Prin comasarea finanţării Israelului cu cea pentru Ucraina, securitatea frontierelor, asistenţa pentru refugiaţi, măsuri de contracarare a Chinei şi alte priorităţi foarte dezbătute, Biden speră că a creat un proiect de lege pentru cheltuieli de securitate naţională care trebuie să treacă neapărat şi care poate obţine sprijin într-o Cameră a Reprezentanţilor haotică.

Camera, al cărei control a fost câştigat de republicani anul trecut, a rămas fără un lider de mai bine de două săptămâni.

În plus, unii legislatori republicani au devenit sceptici în privinţa necesităţii de a finanţa războiul dintre Ucraina şi Rusia şi au ameninţat că vor opri complet activitatea guvernamentală pentru a pune capăt cheltuielilor fiscale alimentate prin îndatorare.

”Lumea priveşte şi poporul american se aşteaptă, pe bună dreptate, ca liderii lor să se unească şi să respecte aceste priorităţi”, a declarat directorul pentru buget al lui Biden, Shalanda Young, într-o scrisoare adresată preşedintelui interimar al Camerei, Patrick McHenry. ”Îndemn Congresul să le abordeze ca parte a unui acord cuprinzător şi bipartizan în săptămânile următoare”, a transmis oficialul de la Casa Albă.

Biden a rostit joi seara, în prime-time, un discurs din Biroul Oval în care a pledat pentru ajutarea Ucrainei şi a Israelului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia se afundă în buzunarul unei țări: Putin a schimbat Germania cu o altă putere
Rusia se afundă în buzunarul unei țări: Putin a schimbat Germania cu o altă putere
Dacă multă vreme Germania a fost dependentă de petrolul și gazele naturale ale Rusiei, acum situația s-a schimbat radical de când a venit la conducere Olaf Scholz. Între timp, Putin a...
Schimbare dramatică în războiul din Ucraina: Putin a schimbat țintele pentru a aduce mai multă durere
Schimbare dramatică în războiul din Ucraina: Putin a schimbat țintele pentru a aduce mai multă durere
Deși războiul lui Putin a depășit borna celor 2 ani, Rusia nu și-a putut îndeplini obiectivele inițiale de a subjuga țara vecină din cauza eșecurilor armatei roșii. Acum conflictul...
#razboi Ucraina, #Razboi Israel Gaza, #Joe Biden presedinte SUA, #congres SUA , #stiri Joe Biden