”Planul B” pe care îl are Ucraina dacă Statele Unite nu vor mai acorda ajutoare Kievului. Detaliile oferite de un apropiat al lui Zelenski

Marti, 09 Aprilie 2024, ora 13:33
11910 citiri
”Planul B” pe care îl are Ucraina dacă Statele Unite nu vor mai acorda ajutoare Kievului. Detaliile oferite de un apropiat al lui Zelenski
Congresul SUA ar putea aproba noi finanțări pentru asistența Ucrainei FOTO Facebook / Volodimir Zelenski

Dacă Ucraina nu primește ajutorul în valoare de zeci de miliarde de dolari din partea Statelor Unite ale Americii, autorităților ucrainene vor fi nevoite să ia decizii nepopulare. Președintele comisiei parlamentare pentru finanțe, politică fiscală și vamală, Danilo Hetmanțev, a vorbit despre acest lucru în presa ucraineană.

Potrivit lui Hetmanțev, există doar două soluții pentru rezolvarea acestor probleme: o emisie monetară care va provoca inflație și reducerea cheltuielilor bugetare.

„Nu vedem mare potențial în economie pentru o creștere semnificativă a impozitelor. Acesta este un scenariu foarte rău. Nu luăm în considerare aceste opțiuni și suntem siguri că partenerii occidentali vor lua o decizie corectă”, explică deputatul.

Hetmanțev a remarcat că pentru prima jumătate a anului, Ucraina este asigurată cu venituri necesare, chiar și ținând cont de amânarea ajutorului din partea SUA.

Deputatul s-a referit și la ajutoarele din Japonia, Marea Britanie și Canada, care au oferit Ucrainei aproximativ 3 miliarde de dolari. Hetmanțev a remarcat că „orice ajutor este neprețuit și important pentru noi, din state atât de importante și influente care sunt gata să ne ajute.”

În ceea ce privește posibilitatea acordării de asistență prin împrumut din partea Statelor Unite, acest plan este mult mai bun pentru Ucraina, iar ucrainenii sunt foarte recunoscători pentru un astfel de ajutor din partea Statelor Unite în anii precedenți.

„Vom accepta orice decizie pe care o va alege partenerul nostru strategic. Desigur, vom convinge și vom lupta pentru bani din grant, dar și banii din credit sunt acceptabili pentru noi”, a subliniat Hetmanțev.

Potrivit acestuia, în negocierile cu SUA, Ucraina nu este o parte puternică care poate determina termenii. În plus, alocarea de fonduri către Ucraina are propriul aspect politic electoral intern în SUA, care nu poate fi influențat.

Congresul SUA ar putea aproba noi finanțări pentru asistența Ucrainei în următoarele câteva săptămâni.

Senatorul Joni Ernst a amintit că în februarie s-a numărat printre persoanele care au susținut proiectul de lege cu noi finanțări pentru ajutorul Ucrainei în valoare de 60 de miliarde de dolari. Ernst se așteaptă ca documentul să fie supus la vot în Camera Reprezentanților, dar cu amendamente.

Casa Albă a acuzat și Congresul SUA de faptul că Ucraina pierde teren pe câmpul de luptă.

Quarterly Report - Editia 4

Un expert american dezvăluie în premieră: Planul victoriei Ucrainei și cum poate fi învins Putin
Un expert american dezvăluie în premieră: Planul victoriei Ucrainei și cum poate fi învins Putin
Războiul Rusiei din țara vecină se află într-o continuă dinamică, iar deznodământul său rămâne unul imprevizibil. Un expert american din domeniul Apărării de la think tank-ul RAND...
Ucrainenii au ucis doi oameni și au rănit alți 10, în urma unui bombardament cu lansatoare de obuze la Belgorod
Ucrainenii au ucis doi oameni și au rănit alți 10, în urma unui bombardament cu lansatoare de obuze la Belgorod
Două persoane au fost ucise într-un bombardament ucrainean cu lansatoare de obuze în regiunea rusă Belgorod, anunţă guvernatorul Viaceslav Gladkov, relatează AFP. ”Forţele armate...
#razboi Ucraina, #plan B, #lipsa, #ajutor militar SUA Ucraina , #Razboi Ucraina