Planurile lui Putin, dezvăluite de spionajul american: ”Lupta din Donbas nu va pune capăt războiului”

Marti, 10 Mai 2022, ora 19:22
7637 citiri
Planurile lui Putin, dezvăluite de spionajul american: ”Lupta din Donbas nu va pune capăt războiului”
SUA cred că lupta din Donbas nu va pune capăt războiului FOTO Twitter

Directoarea Serviciilor Naţionale de Informaţii (DNI), Avril Haines, a declarat marți, 10 mai, în Congresul american, că președintele Rusiei, Vladimir Putin, ”se pregăteşte de un conflict prelungit în Ucraina”, obiectivele sale extinzându-se dincolo de regiunea Donbasului, relatează The Guardian.

”Estimăm că preşedintele Putin se pregăteşte pentru un conflict prelungit din Ucraina, în timpul căruia încă intenţionează să atingă obiective dincolo de Donbas”, a afirmat Haines.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Astfel, decizia de la sfârşitul lunii martie ”de a reorienta forţele ruse asupra Donbasului este doar o schimbare temporară pentru a recâştiga iniţiativa”, a mai spus ea.

Avril Haines a evocat o imagine sumbră şi incertă a următoarei faze a invaziei lui Putin, despre care a spus că va fi dificil de prezis, deoarece ”Putin se confruntă cu o discrepanţă între ambiţiile sale şi capabilităţile militare convenţionale actuale ale Rusiei”, potrivit CNN.

”Credem că dicotomia se va transforma într-o perioadă de luare a deciziilor mai ad-hoc în Rusia, atât în ceea ce priveşte ajustările interne necesare pentru a susţine acest impuls, cât şi conflictul militar cu Ucraina şi Occidentul”, a declarat Haines.

Totuşi, Haines a mai subliniat că nu crede că Putin va utiliza armele nucleare decât dacă simte că există o ameninţare pentru existenţa Rusiei.

Ea a spus că obiectivele militare pe termen scurt ale lui liderului rus sunt cucerirea celor două regiuni Doneţk şi Lugansk, plus o zonă tampon în jurul lor şi încercuirea forţelor ucrainene în nord pentru a consolida controlul asupra unui pod terestru către Crimeea şi pentru a asedia regiunea Herson, de unde provine apa Crimeei.

Serviciile de informaţii americane au indicii potrivit cărora Putin doreşte să îţi extindă controlul pe toată coasta Ucrainei la Marea Neagră, până la regiunea separatistă moldoveană Transnistria. Cu toatea acestea, Haines crede că preşedintele rus se va confrunta cu o sarcină dificilă în vederea îndeplinirii acestor obiective.

”Următoarea lună de lupte va fi semnificativă, deoarece Rusia încearcă să îşi revigoreze eforturile”, a spus Haines.

”Dar chiar dacă au succes (n.r. forţele ruse), nu avem încredere că lupta din Donbas va pune capăt războiului”, a menţionat ea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rușii transformă în moloz fabricile ucrainene: ”E foarte dureros pentru țară sa piardă totul”
Rușii transformă în moloz fabricile ucrainene: ”E foarte dureros pentru țară sa piardă totul”
În epoca sovietică, centrala termică și electrică Kurahove a dat naștere orașului din jurul ei din estul Ucrainei, stimulând economia locală și susținând comunitatea cu salarii și...
Ucrainenii au confirmat că au avariat una dintre cele mai vechi nave de salvare ale Rusiei: ”Nu mai e în stare să îşi îndeplinească misiunile” FOTO
Ucrainenii au confirmat că au avariat una dintre cele mai vechi nave de salvare ale Rusiei: ”Nu mai e în stare să îşi îndeplinească misiunile” FOTO
Armata ucraineană a anunțat că a lovit şi a avariat duminică, 21 aprilie, o navă de salvare rusă care se afla de mult timp la Sevastopol, sediul din Crimeea ocupată al flotei Moscovei la...
#razboi Ucraina, #planuri vladimir putin, #Donbas, #Transnistria, #Crimeea, #servicii de informatii americane , #razboi
Comentarii
S
SidneyCratier
rank 1
Aa?....deci voi credeați că va fi de scurtă durată, să înțeleg? :-)