Polițiști trădători: Și-au încălcat jurământul și au trecut de partea rușilor

Luni, 11 Iulie 2022, ora 08:20
10172 citiri
Polițiști trădători: Și-au încălcat jurământul și au trecut de partea rușilor
De la începutul războiului și până acum, peste 800 de colaboratori a arestat Ucraina FOTO Ukraineform

Fie că dădeau informații strategice invadatorului, fie că au trecut cu totul de partea lui, trădătorii nu lipsesc din rândurile ucrainenilor.

Procuratura Generală ucraineană a transmis recent faptul că un grup de angajați ai Poliției Naționale a Regiunii Lugansk a trecut de partea rușilor, după ocuparea zonei de către forțele moscovite.

Potrivit anchetei, în primăvară, mai mulți angajați ai Poliției Naționale din regiune, în ciuda jurământului depus, au trădat statul ucrainean și au trecut de partea rușilor.

În timpul ocupării zonelor din regiunea Lugansk, polițiști ucraineni au avut un „interviu” cu reprezentanții pro-ruși ai autoproclamatei republici. În timpul „angajării”, polițiștii ucraineni și-au dat acordul voluntar să se alăture structurilor ilegale nou create în Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Populare Lugansk, scrie stiripesurse.ro.

Nu sunt singurii care au trădat. De la începutul războiului și până acum, peste 800 de colaboratori a arestat Ucraina. Ultimii arestaţi sunt o directoare de la Kiev care dorea să fie numită ministru al Educaţiei în guvernul pro-rus şi un bărbat de 40 de ani care a urmărit artileria ucraineană cu o aplicaţie şi a trimis coordonatele ruşilor.

„Femeia a fost descoperită şi neutralizată la Kiev”, a dezvăluit purtătorul de cuvânt al SBU, Artem Dekhtyarenko, la începutul lunii iulie. Ea explora poziţiile de apărare ale forţelor armate ucrainene şi transmitea prin mesageri date despre capitală. Acum, riscă o pedeapsă între 15 ani şi închisoare pe viaţă.

Joi, în regiunea Dnipropetrovsk, serviciile ucrainene au arestat un alt agent rus responsabil cu identificarea sistemelor de apărare aeriană S-300 pe frontul de sud şi de est. Bărbatul avea misiunea să transfere coordonatele contactului său prin canale de comunicaţii securizate către armata lui Putin.

Trădătorul, au precizat ucrainenii, fusese recrutat tocmai pentru a desfăşura activităţi de recunoaştere şi subversive. Un agent teritorial de la Kiev infiltrat în spatele liniilor inamice a mai dezvăluit pentru The Economist că, în regiunile aflate sub controlul lor, invadatorii au recrutat mai mulţi locuitori, inclusiv câteva fete de 15 ani. La începutul lunii iunie, unitatea sa a descoperit apoi, accidental, un bărbat de 40 de ani care aproviziona poziţiile artileriei ucrainene: pe telefonul său era o singură aplicaţie care arăta ca un joc video, dar era folosită pentru a înregistra şi a trimite coordonate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O membră a Congresului SUA de origine ucraineană propune reducerea ajutorului militar pentru Ucraina
O membră a Congresului SUA de origine ucraineană propune reducerea ajutorului militar pentru Ucraina
Reprezentanta republicană în Camerea Reprezentanților Victoria Spartz, singurul congresman american născut în Ucraina, a depus amendamente prin care solicită reduceri ale pachetului de ajutor...
Șeful CIA avertizează că Ucraina va pierde războiul anul acesta, dacă SUA nu îi vor trimite noi ajutoare militare
Șeful CIA avertizează că Ucraina va pierde războiul anul acesta, dacă SUA nu îi vor trimite noi ajutoare militare
Directorul CIA, William Burns, a avertizat, joi, 18 aprilie, că, fără sprijinul SUA, Ucraina are slabe șanse să supraviețuiască și anul acesta atacului rusesc, potrivit CBS News. Ucraina...
#razboi Ucraina, #tradatori, #colaborator, #politisti, #arest , #Razboi Ucraina