Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO

Luni, 24 Iunie 2024, ora 02:00
16634 citiri
Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO
Portavionul Amiralul Kuznețov zace cu defecțiuni în portul Murmansk FOTO: National Interest

Vladimir Putin nu are foarte multe motive de bucurie după 28 de luni de la începerea invaziei din Ucraina, din cauza faptului că obiectivele sale inițiale nu au fost îndeplinite de armata roșie. Acum însă veștile sunt groaznice în privința portavionul ”Amiralul Kuznețov” al Rusiei, mamutul de 58.000 de tone, care zace în portul Murmansk, cu mai multe avarii și defecțiuni, iar lucrările de reparații trenează.

Putin nu își poate folosi cea mai importantă navă de război, singurul portavion rusesc ”Amiralul Kuznețov” pentru că el este acum mai mult un munte de vechituri, decât un vas de luptă, potrivit National Interest.

Portavionul ar fi trebuit să părăsească portul Murmansk din nordul Rusiei în acestă primăvară, pentru prima dată în ultimii 7 ani. Dar nava nu a plecat, deoarece reparațiile nu sunt gata și nu se știe dacă ea va mai pleca vreodată pe mările și oceanele lumii.

Statele Unite pierd o regiune ”fierbinte” a lumii: O altă putere mondială se infiltrează pe fereastra deschisă

În schimb, vasul mamut de 58.000 de tone – lansat în 1985 și pus în funcțiune de flota sovietică șase ani mai târziu – rămâne pe marginea debarcaderului în Murmansk. Portavionul Amiralul Kuznețov are o lungime de 1.000 de picioare (300 de metri), echipajul era format din 1.690 de marinari, iar la bordul său puteau fi transportate 18 avioane Su-33, 6 MiG-29k și 6 elicoptere.

Faptul că Kuznetsov a ratat data de începere proiectată pentru testele pe mare după revizie este un semn de rău augur pentru capacitatea de aviație în scădere a Marinei ruse. De ani de zile, experții au speculat că Kuznetsov nu va mai ieși pe mare niciodată. Acest lucru pare din ce în ce mai probabil pe măsură ce nava zăbovește în port.

Kuznetsov a efectuat doar șapte misiuni de la punerea lui în funcțiune, acum 33 de ani. După standardele altor marine echipate cu portavioane, aceasta nu este o rată de desfășurare foarte impresionantă.

O sursă anonimă dezvăluie mutarea secretă a lui Putin: ”Nu am văzut niciodată așa ceva”, pregătește totul în munți

În timpul celei mai recente croaziere pe front a navei rusești, în 2016, în largul coastei Siriei distruse de război, aripa aeriană a navei a pierdut două avioane din cauza accidentelor în decurs de trei săptămâni.

Cel de-al doilea accident a fost aparent rezultatul ruperii unui cablu de oprire în timpul unei aterizări: avionul a trecut peste bordul navei și a intrat în mare, dar pilotul a reușit să se ejecteze și a fost salvat. În octombrie 2018, Kuznețov a suferit daune grave în Roslyakovo, un port de lângă Murmansk, când docul uscat PD-50 s-a scufundat în timp ce platforma era în el pentru reparații.

Dezvăluiri neașteptate în Germania: Fostul cancelar Angela Merkel știa un secret al Rusiei și l-a ținut ascuns

Paisprezece luni mai târziu, în decembrie 2019, un incendiu a izbucnit asupra lui Kuznețov în timpul lucrărilor de reparații în curs. Doi muncitori au murit. Incendiul a deteriorat și mai mult sistemul electric al navei, care era deja uzat. După ultima ei perioadă lungă în andocare, era planificat ca Kuznețov să se întoarcă pe mare pentru teste în 2022. Dar apoi, în decembrie 2022, a izbucnit un alt incendiu pe navă.

Adevărul simplu este că Amiralul Kuznețov este un munte de fier vechi. Este puțin probabil să navigheze în anii 2030, dacă va mai ieși vreodată din faza de reparație. Nava nu a mai servit din 2017, când a fost chemată acasă de la o desfășurare pe coasta Siriei pentru a fi supusă reparațiilor și modernizărilor. Modernizările au fost menite să ofere bărcii încă 25 de ani de viață, dar nimic nu s-a decurs așa cum era planificat.

Lovitură neprevăzută primită de Putin: ”Amintiți-vă această zi”, când Rusia și-a pierdut o bază strategică
Lovitură neprevăzută primită de Putin: ”Amintiți-vă această zi”, când Rusia și-a pierdut o bază strategică
Războiul Rusiei din Ucraina, care a depășit borna de 870 de zile, se află într-o dinamică continuă. Însă acum, o lovitură neprevăzută a fost primită de Putin din partea forțelor...
Un fost comandant al Seal Team Six: Rusia nu câștigă din 3 motive, dar Kievul are o problemă crucială VIDEO
Un fost comandant al Seal Team Six: Rusia nu câștigă din 3 motive, dar Kievul are o problemă crucială VIDEO
Chuck Pfarrer, fostul comandant american de elită al Seal Team Six din US Navy, a analizat evoluția războiului provocat de Vladimir Putin în Ucraina în urmă cu peste 28 de luni și a făcut o...
#razboi Ucraina, #portavion Amiral Kuznetov, #portavion rusesc, #portavion Rusia, #Putin razboi, #Rusia nave razboi , #razboi
  1. Dacă va câștiga un nou mandat la Casa Albă, Trump intenționează să ridice din sancțiunile impuse Rusiei
  2. Imagini cu săpăturile de la Spitalul Regional de Urgență din Iași. Se lucrează și pe timp de noapte. Când va începe efectiv construcția unității medicale VIDEO
  3. Imagini cu bomba devastatoare de 3 tone a Rusiei: Șiretlicul avioanelor de a scăpa de inamic VIDEO
  4. Oligarhii şi Kremlinul au bătut palma şi i-au găsit un contracandidat Maiei Sandu. "Moscova îşi doreşte ca hoţii să revină la putere"
  5. Un mort şi şase răniţi la Paris după ce o mașină a intrat pe terasa unei cafenele. Șoferul a fugit de la locul faptei și e căutat de polițiști VIDEO FOTO
  6. Ce a lipsit din „discursul regelui“. Cinci mari probleme pe care guvernul laburist britanic trebuie să le rezolve
  7. Un val de jafuri a pus pe jar poliția suedeză. Deși zeci de locuințe au fost sparte în centrul capitalei Stockholm, nu există niciun suspect
  8. Strigătul disperat al fermierilor: „E totul uscat. Ne vom duce toate animalele la abator”. „Ar trebui să nu stăm la mâna Comisiei Europene”
  9. Liderul extremei drepte din PE a votat împotriva rezoluției de susținere a Ucrainei. "Fragilizează unitatea europeană"
  10. Una dintre gărzile de corp care au intervenit în timpul tentativei de asasinat asupra lui Trump este o rusoaică