Business Focus: PFA versus SRL. Care sunt diferențele de impozitare după noile măsuri fiscale

Opt primari ai unor mari orașe europene au vizitat Kievul. Promisiunea făcută lui Zelenski VIDEO

Sambata, 20 August 2022, ora 07:20
2212 citiri
Opt primari ai unor mari orașe europene au vizitat Kievul. Promisiunea făcută lui Zelenski VIDEO
Delegația Asociației Orașelor Europene, în vizită la președintele Volodimir Zelenski FOTO Captură video

Primarii oraşelor Marsilia, Lyon, Atena, Florenţa, Helsinki, Oslo, Riga şi Tirana au vizitat vineri Kievul şi au ratificat un memorandum de înţelegere în prezenţa preşedintelui Volodimir Zelenski "pentru o reconstrucţie durabilă a oraşelor ucrainene", informează AFP.

Într-un comunicat de presă al oraşului Marsilia, primarul acestuia, Benoît Payan, explică că acest memorandum "intenţionează să instituie acţiuni comune şi reafirmă ambiţia de a permite, de îndată ce pacea va fi restabilită, o reabilitare rapidă, ecologică" şi "care să respecte statul de drept, precum şi drepturile civile şi sociale ale populaţiei". Payan a făcut parte alături de ceilalţi primari din delegaţia reţelei Eurocities,"care a permis dezvoltarea acestui acord".

"Marsilia este şi va rămâne alături de poporul ucrainean şi de oraşul înfrăţit Odesa (...) Această iniţiativă va permite o mai bună coordonare a circuitelor de ajutor umanitar între oraşele europene şi oraşele ucrainene", explică Benoît Payan în comunicatul de presă, care precizează că Marsilia este înfrăţită cu oraşul-port Odesa de 50 de ani."Marsilia cunoaşte preţul războiului, ştie că oraşele sunt primul nivel de reconstrucţie. Ceea ce am văzut în Borodianka, Bucea şi Irpin ne obligă la mai multă mobilizare şi solidaritate între oraşe. Acţionând împreună, vom fi mai puternici să ajutăm Ucraina când se va instala pacea", a adăugat el.

"Ucraina va putea conta şi pe Batalionul de Marină-Pompieri în acţiunea sa de reconstrucţie; vom pune expertiza noastră la dispoziţia oraşelor ucrainene, în special pentru a le reconstitui arhivele şi a le restaura patrimoniul cultural şi istoric", se arată în acelaşi comunicat.

Cu ocazia acestei vizite, Marsilia şi Kiev au aprobat, de asemenea,"o nouă cooperare prin semnarea unei înfrăţiri excepţionale". Astfel, primarii celor două oraşe înfrăţite, Benoît Payan şi Vitali Kliciko, au semnat un program de acţiune care priveşte în special domeniile securităţii civile, culturii, patrimoniului şi sănătăţii.

"Suntem foarte mândri să ne consolidăm legăturile cu capitala Ucrainei. Locuitorii din Kiev şi Marsilia sunt acum popoare înfrăţite", a declarat Payan.

Potrivit acestui comunicat de presă al oraşului Marsilia,"aproape 450 de tone de donaţii, 15 ambulanţe şi vehicule de pompieri ale Batalionului de Marină-Pompieri ale oraşului francez au fost trimise în Ucraina" de la invadarea acestei ţări de către Rusia în luna februarie.

Eveniment Quarterly Report

Stoltenberg avertizează că războiul din Ucraina va fi lung: ”Dacă Zelenski încetează să lupte, țara lor nu va mai exista”
Stoltenberg avertizează că războiul din Ucraina va fi lung: ”Dacă Zelenski încetează să lupte, țara lor nu va mai exista”
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat, într-un interviu pentru germanii de la Funke, că va fi necesar "să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina", relatează...
Olaf Scholz, la ONU: „Nimic nu se aude mai tare astăzi ca tăcerea Rusiei la apelul global pentru pace”
Olaf Scholz, la ONU: „Nimic nu se aude mai tare astăzi ca tăcerea Rusiei la apelul global pentru pace”
Cancelarul german Olaf Scholz a denunţat puternic războiul preşedintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei în primul său discurs rostit miercuri în Consiliul de Securitate al ONU,...
#razboi Ucraina, #Volodimir Zelenski, #primar, #orase europene, #reconstructie ucraina , #Razboi Ucraina