Două rachete rusești Kalibr ar fi survolat spațiul aerian al României în dimineața zilei de vineri, 10 februarie. Informația, furnizată de șeful armatei ucrainene. Reacția MApN

Autor: N.G.
Vineri, 10 Februarie 2023, ora 11:57
17330 citiri
Două rachete rusești Kalibr ar fi survolat spațiul aerian al României în dimineața zilei de vineri, 10 februarie. Informația, furnizată de șeful armatei ucrainene. Reacția MApN
Rachetele Kaibr ar fi fost lansate din Marea Neagră

Presa ucraineană citeză o declarație a comandantului Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, potrivit căreia două rachete de croazieră rusești Kalibr ar fi survolat spațiul aerian al României, în apropierea granițelor cu Republica Moldova și Ucraina, în dimineața zilei de vineri, 10 februarie.

UPDATE 12.50 Ministerul Apărării din România a transmis un comunicat oficial în legătură cu incidentul reclamat de Ucraina.

UPDATE 12.00 Ministerul Apărării din Republica Moldova confirmă informația Ucrainei, precizând că structurile responsabile au detectat, la ora 10.18, o rachetă care a traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, deasupra localității Mocra din regiunea transnistreană și, ulterior, deasupra localității Cosăuți din raionul Soroca, cu direcția spre Ucraina.

„Menționăm că Ministerul Apărării, în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune, și condamnă ferm violarea spatiului aerian al Republicii Moldova”, precizează instituția.

Știrea inițială:

”În jurul orei 10.33, aceste rachete au traversat spațiul aerian al României. După aceea, au intrat din nou în spațiul aerian al Ucrainei la intersecția celor trei state”, se arată în mesajul transmis de Valeri Zaluzhnyi, citat de glavcom.ua.

Rachetele ar fi fost lansate din Marea Neagră, ar fi traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, după care ar fi intrat în spațiul aerian al României, în zona de nord-est (n.r. - cel mai probabil prin nord-estul județului Botoșani, dacă informația transmisă de Ucraina este valabilă), ulterior revenind în spațiul aerian al Ucrainei, unde ar fi lovit o țintă din sudul țării.

Reprezentanții Ministerului Apărării resping informația furnizată de autoritățile ucrainene.

”Informațiile privitoare la o rachetă rusească ce ar fi survolat spațiul aerian al României nu se confirmă. Vom reveni în scurt timp cu informații oficiale cu privire la această situație”, a transmis generalul de brigadă Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN.

Eveniment Quarterly Report

Cine e singurul gimnast din România calificat la Jocurile Olimpice
Cine e singurul gimnast din România calificat la Jocurile Olimpice
Sportivul Andrei Muntean s-a calificat, duminică, la Jocurile Olimpice de la Paris, în urma rezultatelor de la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Antwerp. Potrivit FR...
Marea Britanie trimite instructori militari în Ucraina
Marea Britanie trimite instructori militari în Ucraina
Guvernul de la Londra doreşte să trimită instructori militari în Ucraina, în plus faţă de antrenarea forţelor armate ucrainene în Marea Britanie sau în alte ţări occidentale, aşa cum...
#razboi Ucraina, #rachete Rusia, #spatiul aerian, #Romania , #Razboi Ucraina