Trei morţi şi şase răniți în urma unui bombardament rus la Herson. O rachetă a lovit un spital

Duminica, 29 Ianuarie 2023, ora 19:38
1487 citiri
Trei morţi şi şase răniți în urma unui bombardament rus la Herson. O rachetă a lovit un spital
Spital din Herson bombardat de Rusia FOTO Twitter

Cel puţin trei persoane au fost ucise duminică în bombardamente ruse vizând cartiere locuite în Herson (sud), anunţă autorităţile locale, iar alte patru persoane au fost ucise într-un atac ucrainean vizând un pod feroviar la Zaporojie (sud), anunţă ocupaţia rusă, relatează AFP.

Frontul din sudul Ucrainei, unde armata rusă a fost nevoită să abandoneze Hersonul în noiembrie, a fost în ultima perioadă mult mai liniştit decât cel din estul ţării, unde au loc confruntări armate aprige, însă bombardamentele de o parte şi de alta nu au încetat niciodată, iar confruntările armate s-au reluat, săptămâna aceasta, în regiunea Zaporojie.

”Artileria inamică a lovit zone rezidenţiale din oraş”, anunţă pe reţele de socializare administraţia regională ucraineană din Herson. Ea precizează că un spital, o şcoală, o staţie de autobuz, o poştă, o bancă şi imobile locuite au fost atinse.

Aceste atacuri s-au soldat cu trei morţi şi şase răniţi - inclusiv o infirmieră -, potrivit aceleiaşi surse.

De cealaltă parte, șeful ocupaţiei ruse instalată de Moscova la Zaporojia, Evgheni Baliţki, a acuzat Ucraina de ”o lovitură cu lansatoare multiple de rachetă de tip HIMARS asupra unui pod de cale ferată peste râul Moloşnaia”.

”Patru membri ai unei brigăzi de lucrători feroviari au fost ucişi, cinci au fost răniţi şi sunt îngrijiţi medical”, a anunţat el. Podul se află în oraşul Svetlodinskoie, situat la nord de oraşul Melitopol, aflat sub controlul armatei ruse.

Potrivit aceleiaşi surse, la această structură erau în curs lucrări.

#razboi Ucraina, #Herson, #bombe, #rachete, #Rusia , #Razboi Ucraina