Semnal puternic privind aderarea Ucrainei la UE: ”Vom face Rusia să plătească” VIDEO

Marti, 11 Iunie 2024, ora 14:23
8677 citiri
Semnal puternic privind aderarea Ucrainei la UE: ”Vom face Rusia să plătească” VIDEO
Negocierile de aderare a Ucrainei la UE încep luna aceasta FOTO X/Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat marți, 11 iunie, că discuțiile de aderare cu Ucraina pentru aderarea la Uniunea Europeană ar putea începe la sfârșitul acestei luni. Oficialul european a subliniat că țara a îndeplinit toate cerințele de reformă necesare pentru a permite pentru a deveni membru al blocului.

”Uniunea Europeană ar trebui să înceapă discuțiile de aderare cu Ucraina în iunie, a declarat von der Leyen, în cadrul Conferinței de redresare a Ucrainei, care are loc la Berlin.

„Ucraina a îndeplinit toți pașii pe care i-am propus și de aceea credem că UE ar trebui să înceapă discuțiile de aderare cu Ucraina deja până la sfârșitul acestei luni”, a declarat Leyen.

„Ucraina a făcut toate aceste reforme în timp ce luptă într-un război. Acest lucru este atât de remarcabil. Vă mulțumesc foarte mult pentru că sunteți atât de de încredere”, a adăugat oficialul european.

La finalul discursului, Ursula von der Leyen a subliniat că locul Ucrainei este în UE.

”Președinte Zelenski, dragă Volodimir, este prima conferință de redresare a Ucrainei care se ține în interiorul UE. Aici îi este locul Ucrainei. Harkov e Europa! Ucraina e Europa, iar UE este casa voastră. Slava Ukraini!”, a încheiat von der Leyen.

Președinta Comisiei Europene a anunțat și continuarea sprijinului UE pentru Ucraina.

„Scopul nostru este să îmbunătățim accesul la finanțare pentru întreprinderile ucrainene, în special pentru IMM-urile și start-up-urile care pot ajuta la modernizarea economiei ucrainene, de exemplu, în domenii precum IT și digitalizare, energie regenerabilă și materii prime critice. Vom începe cu un pilot pentru a aborda nevoile cele mai urgente, care pot fi extinse în timp”, a spus von der Leyen.

UE va continua să ofere sprijin material, având în vedere atacurile sistematice ale Rusiei asupra rețelei energetice a Ucrainei.

Potrivit lui von der Leyen, UE a strâns până acum aproape 500 de milioane de euro pentru reparații urgente. În plus, UE furnizează încă 1.000 de generatoare, iar mii de panouri solare sunt pe cale să sosească în Ucraina. „Scopul este de a ajuta la descentralizarea sistemului energetic și, astfel, de a crește rezistența”, a explicat von der Leyen.

Ea a anunțat, de asemenea, că UE va livra Ucrainei încă 1,9 miliarde de euro din Facilitatea sa pentru Ucraina până la sfârșitul acestei luni.

„Aceasta este prima Conferință de Redresare a Ucrainei care are loc în Uniunea Europeană. Și aici aparține țara ta. Harkov este Europa. Ucraina este Europa. Și Uniunea noastră este casa ta”, și-a încheiat discursul Ursula von der Leyen.

„Am spus întotdeauna că Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru crimele sale, iar acum facem Rusia să plătească”, a declarat von der Leyen la Conferința de redresare a Ucrainei de la Berlin.

Ucraina a solicitat aderarea la UE în februarie 2022 și i s-a acordat statutul de candidat la UE în iunie 2022. În decembrie anul trecut, liderii UE au dat undă verde deschiderii negocierilor de aderare, dar nu a fost stabilită până acum o dată pentru deschiderea aderării.

Primele declarații ale lui Zelenski despre planul de pace pe care-l va propune lui Putin: ”Să punem cu adevărat capăt războiului” FOTO/VIDEO
Primele declarații ale lui Zelenski despre planul de pace pe care-l va propune lui Putin: ”Să punem cu adevărat capăt războiului” FOTO/VIDEO
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că va face propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor fi agreate de către comunitatea internaţională, relatează AFP....
Putin a ratat șansa de a zdrobi Ucraina în 2024: Cineva și-a băgat coada și dictatorul a eșuat
Putin a ratat șansa de a zdrobi Ucraina în 2024: Cineva și-a băgat coada și dictatorul a eșuat
„Ucraina a fost invadată de un tiran înclinat spre dominare”, a spus președintele american Joe Biden la aniversarea Zilei Z din Franța de săptămâna trecută. „A te preda bătăușilor,...
#razboi Ucraina, #aderare Ucraina UE, #negocieri aderare UE, #Ursula von der Leyen Comisia Europeana, #Volodimir Zelenski presedinte Ucraina, #Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina
  1. Atac armat într-un parc acvatic. Printre răniți se află și mai mulți copii
  2. Tânăr de 19 ani, înjunghiat într-o stație de autobuz. Atacul s-a petrecut în plină zi
  3. Examenul de Bacalaureat începe luni. Precizările Ministerului Educației despre probe și rezultate
  4. Cele mai noi informații despre starea răniților în explozia de la Dedeman Botoșani. Cinci sunt în continuare internați
  5. Cine era românul care a fost ucis în Congo. Avea doar 23 de ani și lucra ca mercenar
  6. Tânără însărcinată, bătută de iubit într-o parcare din Ploiești. Femeia a ajuns la spital
  7. Sinucidere la o ambasadă din România. Un jandarm care asigura paza s-a împușcat
  8. Stenograme noi în dosarul exploziei de la Crevedia. Ce le-au cerut patronii stației GPL angajaților, după tragedie
  9. Român îngrozit de pericolul pe care îl reprezintă în trafic unchiul său. "Conduce tot timpul mort de beat! Zilnic bea, zilnic conduce! De ani de zile!"
  10. Documentele de care avem nevoie pentru a ieși din România cu un minor. Precizările Poliției de Frontieră