Camera Reprezentanților din SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Zelenski: "Va salva mii şi mii de vieţi"

Sambata, 20 Aprilie 2024, ora 21:24
6885 citiri
Camera Reprezentanților din SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Zelenski: "Va salva mii şi mii de vieţi"
61 de miliarde de dolari pentru Ucraina FOTO edition.cnn.com

Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul SUA a votat, după lungi tergiversări, deblocarea ajutorului militar în valoare de 61 de miliarde de dolari.

Rezultatul votului a fost de 311 la 112, voturile contra fiind ale republicanilor lui Trump. După victoria obținută în Camera Reprezentanților, democrații au fluturat în sală steagul Ucrainei.

Este de așteptat, acum, ca Senatul SUA să aprobe și el pachetul de ajutor militar în zilele următoare. Apoi, totul va fi promulgat de președintele Joe Biden.

Conform oficialilor americani, o parte dintre ajutoare vor ajunge pe frontul din Ucraina în cel mult o săptămână.

"Va salva mii şi mii de vieţi", a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski după vot, potrivit AFP.

De asemenea, Camera Reprezentanţilor a adoptat Suplimentul de securitate pentru Israel, cu un pachet de 26,4 miliarde de dolari.

Cu o susţinere covârşitoare, Camera Reprezentanţilor a aprobat partea legată de Ucraina, un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari, o demonstraţie puternică a sprijinului american. Unii parlamentari au aplaudat, fluturând steaguri albastre şi galbene ale Ucrainei.

Aproape 14 miliarde de dolari incluse în pachet ar ajuta Ucraina să cumpere sisteme avansate de armament şi alte echipamente de apărare.

Pachetul de 26 de miliarde de dolari pentru ajutorarea Israelului şi acordarea de ajutor umanitar cetăţenilor din Gaza a fost, de asemenea, aprobat fără probleme.

Pachetul legat de Israel include, de asemenea, 4 miliarde de dolari pentru sistemele de apărare antirachetă Iron Dome şi David's Sling, 1,2 miliarde de dolari pentru sistemul de apărare Iron Beam, 4,4 miliarde de dolari pentru refacerea articolelor şi serviciilor de apărare furnizate Israelului, 3,5 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de sisteme de arme avansate şi alte articole prin intermediul Programului de finanţare militară externă, 9,2 miliarde de dolari pentru asistenţă umanitară - inclusiv alimente de urgenţă, adăposturi şi servicii de bază - pentru populaţiile aflate în situaţii de criză, potrivit CNN.

Camera Reprezentanţilor a adoptat şi suplimentul de securitate pentru regiunea Indo-Pacific, pachet care include 8,1 miliarde de dolari pentru a contracara acţiunile Chinei în regiunea Indo-Pacific, 3,3 miliarde de dolari pentru dezvoltarea infrastructurii submarine, 2 miliarde de dolari pentru finanţarea militară externă pentru Taiwan şi alţi aliaţi cheie, 1,9 miliarde de dolari pentru refacerea articolelor şi serviciilor de apărare furnizate Taiwanului şi partenerilor regionali.

Quarterly Report - Editia 4

Kremlinul tună și fulgeră din cauza noului ajutor militar imens promis de SUA Ucrainei: ”Se va transforma într-un fiasco umilitor”
21.04.2024 13:49 - Kremlinul tună și fulgeră din cauza noului ajutor militar imens promis de SUA Ucrainei: ”Se va transforma într-un fiasco umilitor”
Rusia a transmis duminică, 21 aprilie, că aprobarea de către Camera Reprezentanţilor a Congresului american a unui sprijin suplimentar pentru Ucraina de 60,84 miliarde de dolari a arătat că...
Moscova fierbe: "Cele 61 de miliarde de dolari date de SUA Ucrainei vor omorî și mai mulți ucraineni din cauza regimului de la Kiev"
20.04.2024 22:01 - Moscova fierbe: "Cele 61 de miliarde de dolari date de SUA Ucrainei vor omorî și mai mulți ucraineni din cauza regimului de la Kiev"
După ce Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat sâmbătă, 20 aprilie, ajutorul de aproape 61 de miliarde de dolari, a venit și replica acidă a Kremlinului prin vocea purtătorului de...
În cât timp vor ajunge în Ucraina armele și munițiile promise de americani. "Este esențial să ne mișcăm rapid"
20.04.2024 21:47 - În cât timp vor ajunge în Ucraina armele și munițiile promise de americani. "Este esențial să ne mișcăm rapid"
Camera Reprezentanților a SUA a votat pentru acordarea unui ajutor de 61 de miliarde de dolari Ucrainei și aliaților săi. 311 legislatori au votat în favoarea proiectului de lege. Înainte...
Camera Reprezentanților din SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Zelenski: "Va salva mii şi mii de vieţi"
20.04.2024 21:24 - Camera Reprezentanților din SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Zelenski: "Va salva mii şi mii de vieţi"
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
#razboi Ucraina, #ajutor militar Ucraina, #Camera Reprezentantilor inarmare Ucraina, #ajutor SUA Ucraina , #Razboi Ucraina