Războiul din Ucraina, analizat de politologul Cristian Pîrvulescu: „Să ne așteptăm la ce s-a întâmplat în Cecenia și în Siria”

Duminica, 13 Martie 2022, ora 13:04
10090 citiri
Războiul din Ucraina, analizat de politologul Cristian Pîrvulescu: „Să ne așteptăm la ce s-a întâmplat în Cecenia și în Siria”
Prof. Cristian Pîrvulescu spune că Vladiimir Putin vrea șă șteargă ordinea mondială creată de SUA. FOTO: Facebook

Politologul Cristian Pîrvulescu susţine că acţiunea Rusiei în Ucraina trebuie să fie una scurtă şi nu s-a întâmplat aşa, precizând că între timp ruşii au schimbat tactica, dar nu şi strategia. El consideră că trebuie să ne aşteptăm la ce s-a întâmplat în Cecenia şi în Siria, la asedii care distrug obiective civile şi care vor duce la foarte mulţi morţi din rândul civililor.

Cristian Pîrvulescu a afirmat, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că toată cariera politică a lui Vladimir Putin a fost una de războinic.

„Putin a mizat extrem de mult pe războaie, cariera lui politică este o carieră de războinic. A început în 1999 când era prim-ministru, cu atacarea Ceceniei, a continuat după aceea cu războiul din Georgia, care a fost foarte simplu până la urmă, diferenţa era imensă între o armată mare şi o armată minusculă, Siria, ceea ce l-a făcut să creadă că este o putere mondială. Aceste trupe Wagner care au invadat Africa şi care i-au îndepărtat pe francezi din Mali, în final Ucraina. Totul trebuia să fie simplu, rapid, Armata rusă trebuia să învingă repede. Este evident lucrul acesta orice ar spune Kremlinul, pentru că tancurile ruseşti nu aveau motorină decât pentru trei zile. Era o operaţiune care trebuia să fie scurtă şi nu a fost să fie scurtă. Între timp, şi-au schimbat planurile, s-au pregătit pentru alt tip de război, au schimbat tactica, nu strategia. Mi-e teamă că trebuie să ne aşteptăm la ce s-a întâmplat în Cecenia şi în Siria, la asedii cu distrugerea obiectivelor civile şi foarte mulţi morţi civili. Deja asta se întâmplă”, a declarat Cristian Pîrvulescu.

Ce urmărește Vladimir Putin

El a precizat că nu crede că Putin va fi schimbat de Armată şi nici de oligarhi şi războiul se va finaliza tot prin negocieri.

„Războiul se termină tot la masa negocierilor, niciun război nu se termină astfel. Rusia nu este un stat totalitar, este un stat autoritar. Statele autoritare nu se prăbuşesc în urma războiului, ci se prăbuşesc în urma unui proces de tranziţie. S-ar putea să apară o masă critică care să ceară la un moment dat ca situaţia să se schimbe. Dar nu acum, nu după doar trei săptămâni de la începutul conflictului”, a explicat politologul Cristian Pîrvulescu.

El mai consideră că Vladimir Putin mai urmăreşte să distrugă ordinea mondială care a fost construită de către SUA.

„Urmăreşte să distrugă ordinea mondială care a fost construită de SUA. El crede că după Al Doilea Război Mondial nu Uniunea Sovietică a reuşit să impună ordinea mondială, ci SUA. Vrea să şteargă acest lucru. La nivel mondial nu sunt atât de mulţi simpatizanţi ai SUA pe cât pare la prima vedere, deci sunt puteri emergente care ar putea să fie de acord cu Vladimir Putin”, a mai declarat Cristian Pîrvulescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
#razboi Ucraina, #Cristian Pirvulescu, #Vladimir Putin, #Cecenia Rusia, #Siria , #Razboi Ucraina